Followers

Wednesday, November 21, 2012

Randam Talk: Student



Salam,

Harini bermula hari pertama kelas Basic Pastry for new semester, November 2012.

Kali ni students tak ramai. Lima orang je. Rasa lega la sikit bila boleh bagi sepenuh perhatian pada mereka. Macam biasa lepas habis kelas mesti saya macam biskut lemau. Mula rasa nak cari tilam and bantal. Nak berjalan pun tak berdaya lagi. Begitulah penangan lepas habis kelas kitchen.

Harini start dengan benda basic and paling simple as starting point untuk meneruskan kelas untuk akan datang. Benda yang kena buat hanyalah breakfast product and the recipe saya dah bagi one week before class. So students can do some research and google about the product without tunggu my explanation yang panjang lebar dalam kelas. Expectation merundum! As i expected.

Students memang kene diajari satu persatu sampaikan macam mana nak sukat 1 1/3 cup milk pun tanya saya??? Kalau dulu zaman Puan Alina, my lecturer kat UiTM mahu dipelangkung muka saya bila ditanya soalan seumpama itu. Mana badan tak penat bila nak measure ingredients pun saya kene handle satu persatu. Dang!

Bila la tiba masa mereka nak berdikari.....

2 Kata-Kata Inspirasi:

Mrs Lurve said...

wahh ada buka kelas bakery ke hehehe bestnya

NawaLatisya said...


bkn buka kelas bakery tp mmg kene ajar subjek baking tuk semester ni...tuk student diploma...=)

Wednesday, November 21, 2012

Randam Talk: Student




Salam,

Harini bermula hari pertama kelas Basic Pastry for new semester, November 2012.

Kali ni students tak ramai. Lima orang je. Rasa lega la sikit bila boleh bagi sepenuh perhatian pada mereka. Macam biasa lepas habis kelas mesti saya macam biskut lemau. Mula rasa nak cari tilam and bantal. Nak berjalan pun tak berdaya lagi. Begitulah penangan lepas habis kelas kitchen.

Harini start dengan benda basic and paling simple as starting point untuk meneruskan kelas untuk akan datang. Benda yang kena buat hanyalah breakfast product and the recipe saya dah bagi one week before class. So students can do some research and google about the product without tunggu my explanation yang panjang lebar dalam kelas. Expectation merundum! As i expected.

Students memang kene diajari satu persatu sampaikan macam mana nak sukat 1 1/3 cup milk pun tanya saya??? Kalau dulu zaman Puan Alina, my lecturer kat UiTM mahu dipelangkung muka saya bila ditanya soalan seumpama itu. Mana badan tak penat bila nak measure ingredients pun saya kene handle satu persatu. Dang!

Bila la tiba masa mereka nak berdikari.....

2 comments on "Randam Talk: Student"

Mrs Lurve on November 21, 2012 at 3:55 PM said...

wahh ada buka kelas bakery ke hehehe bestnya

NawaLatisya on November 22, 2012 at 10:47 AM said...


bkn buka kelas bakery tp mmg kene ajar subjek baking tuk semester ni...tuk student diploma...=)

Disable Right Click