Followers

Thursday, November 22, 2012

Random Talk: Jealousy



Kadang-kadang terfikir buat apa la dia sibuk nak berebut sapa dapat anak dulu dengan saya,
Mungkin sebab dia kawen dulu and rasa reputasi terjejas bila saya dapat anak dulu dari dia.
Siapa dapat anak dulu nak dijadikan sebagai pertandingan,
Rasanya tak sesuai,
Rezeki masing-masing.
Kalaulah kita boleh sms Allah tanya bila Allah nak bagi kita rezeki....

Rasanya tak perlulah nak sampai bergaduh laki bini, bermasam muka sebab dulu saya pernah pregnant dulu dari dia.
Tapi sekarang saya terfikir buat apa nak kejar anak jika hubungan suami isteri suam-suam kuku.
Owh lupa istilah dia lepas ada anak suami jadi setia.
Kenapa? Ingat kalau takda anak suami tak setia ke??
Betapa ceteknya pemikiran manusia seperti itu.

Apa yang saya dengar sekarang rasa macam kusut je hidup dia.
Kalau dulu ada affair dengan orang lain sekarang dengan orang lain.
Kenapa kene begitu sekali bila Allah dah mudahkan hidup kalian untuk mendapat anak.
Kenapa manusia tidak mudah bersyukur dengan apa yang telah dikurniakan untuknya.







Kadang-kadang kenapa kita terlalu memikirkan kesakitan hati orang lain dari diri sendiri.
Sesekali biarlah pentingkan diri sendiri...biar orang itu tahu erti kesakitan pulak.

Please jangan sesekali nak bandingkan diri sendiri dengan orang lain.

Kehidupan kita adalah hak kita.



2 Kata-Kata Inspirasi:

Mrs Lurve said...

betul sgt2! kdg2 kita terlalu sgt pk perasaan org...biarlah sekali sekala berkeras hati jg perasaan sendiri pulak. rezeki anak bukannya satu pertandingan nak tgk sape yg dapat dulu atau lmbt..itu maknanya dh pertikaikan qada dan qadar Allah..

NawaLatisya said...

Sokong tapi kenapa masih ramai manusia yg tak paham kan...

Kalu takda rezeki anak mungkin Allah kurniakan rezeki untuk benda lain plak...betol tak??

=)

Thursday, November 22, 2012

Random Talk: Jealousy




Kadang-kadang terfikir buat apa la dia sibuk nak berebut sapa dapat anak dulu dengan saya,
Mungkin sebab dia kawen dulu and rasa reputasi terjejas bila saya dapat anak dulu dari dia.
Siapa dapat anak dulu nak dijadikan sebagai pertandingan,
Rasanya tak sesuai,
Rezeki masing-masing.
Kalaulah kita boleh sms Allah tanya bila Allah nak bagi kita rezeki....

Rasanya tak perlulah nak sampai bergaduh laki bini, bermasam muka sebab dulu saya pernah pregnant dulu dari dia.
Tapi sekarang saya terfikir buat apa nak kejar anak jika hubungan suami isteri suam-suam kuku.
Owh lupa istilah dia lepas ada anak suami jadi setia.
Kenapa? Ingat kalau takda anak suami tak setia ke??
Betapa ceteknya pemikiran manusia seperti itu.

Apa yang saya dengar sekarang rasa macam kusut je hidup dia.
Kalau dulu ada affair dengan orang lain sekarang dengan orang lain.
Kenapa kene begitu sekali bila Allah dah mudahkan hidup kalian untuk mendapat anak.
Kenapa manusia tidak mudah bersyukur dengan apa yang telah dikurniakan untuknya.







Kadang-kadang kenapa kita terlalu memikirkan kesakitan hati orang lain dari diri sendiri.
Sesekali biarlah pentingkan diri sendiri...biar orang itu tahu erti kesakitan pulak.

Please jangan sesekali nak bandingkan diri sendiri dengan orang lain.

Kehidupan kita adalah hak kita.



2 comments on "Random Talk: Jealousy"

Mrs Lurve on November 22, 2012 at 12:11 PM said...

betul sgt2! kdg2 kita terlalu sgt pk perasaan org...biarlah sekali sekala berkeras hati jg perasaan sendiri pulak. rezeki anak bukannya satu pertandingan nak tgk sape yg dapat dulu atau lmbt..itu maknanya dh pertikaikan qada dan qadar Allah..

NawaLatisya on November 22, 2012 at 1:06 PM said...

Sokong tapi kenapa masih ramai manusia yg tak paham kan...

Kalu takda rezeki anak mungkin Allah kurniakan rezeki untuk benda lain plak...betol tak??

=)

Disable Right Click