Followers

Monday, November 12, 2012

Mahu Jadi Apa Yang Saya Mahu


Assalamualaikum dan hello,

Saya ada seorang kawan yang saya kenal melalui kawan,
Kenal pun masa kami sama-sama belajar master,
Tapi dia lagi senior dari saya la tapi ada subjek yang kami combine satu kelas.

Dari dulu sampai sekarang memang saya sangat admire dengan life dia.
Suka dengan semangat dia.
Cantik, bijak, berdikari, senang kata nampak sungguh perfect diri dia.
Kalau boleh saya nak jadi macam dia.

Dia lecturer UiTM Dungun, bila continue study every weekend travel dari Terengganu ke Shah Alam.
Memang mencabar betul,
Saya yang ulang alik KL Shah Alam dulu pun dah merungut jauh.

Dah kawin tapi hampir 2 tahun PJJ dengan husband.
2 tahun menanti kehadiran cahaya mata.

Sekarang ni dah bekerja sebagai Tutor di UPM,
Husband dapat kerja kat Shah Alam,
Dah takda PJJ lagi.
Baru menerima kehadiran cahaya mata yang dinanti-nanti selama ni.
Minggu depan tak salah saya akan fly ke UK untuk sambung PHD plak.
3 tahun, bawak satu family.
Dalam 3 tahun akan dapat gelaran doctor.

Ya Allah nampak begitu sempurna kehidupan dia di mata saya.
Padahal penuh dengan cabaran dan dugaan dia untuk berada di kedudukannya sekarang.


Insya Allah saya juga boleh jadi seperti dia.
Kita semua boleh jadi apa yang kita inginkan.

"Weiii Farah bagi sikit semangat kejituan ketabahan ko tu kat aku!!"

Satu benda yang saya suka tentang Farah, dia tak pernah sombong and kedekut ilmu.
Sentiasa merendah diri tak pernah meninggi diri.




Masa wedding beliau kat Terengganu.
Cantik kan??
=)



2 Kata-Kata Inspirasi:

Mrs Lurve said...

kdg2 bila tgk kejayaan kwn2 nie memberi semngat pd diri sendiri jgk..

Bazilah (^0^) said...

bestnye. nk pinjam semangat utk smbg belajar jgk huhu

Monday, November 12, 2012

Mahu Jadi Apa Yang Saya Mahu



Assalamualaikum dan hello,

Saya ada seorang kawan yang saya kenal melalui kawan,
Kenal pun masa kami sama-sama belajar master,
Tapi dia lagi senior dari saya la tapi ada subjek yang kami combine satu kelas.

Dari dulu sampai sekarang memang saya sangat admire dengan life dia.
Suka dengan semangat dia.
Cantik, bijak, berdikari, senang kata nampak sungguh perfect diri dia.
Kalau boleh saya nak jadi macam dia.

Dia lecturer UiTM Dungun, bila continue study every weekend travel dari Terengganu ke Shah Alam.
Memang mencabar betul,
Saya yang ulang alik KL Shah Alam dulu pun dah merungut jauh.

Dah kawin tapi hampir 2 tahun PJJ dengan husband.
2 tahun menanti kehadiran cahaya mata.

Sekarang ni dah bekerja sebagai Tutor di UPM,
Husband dapat kerja kat Shah Alam,
Dah takda PJJ lagi.
Baru menerima kehadiran cahaya mata yang dinanti-nanti selama ni.
Minggu depan tak salah saya akan fly ke UK untuk sambung PHD plak.
3 tahun, bawak satu family.
Dalam 3 tahun akan dapat gelaran doctor.

Ya Allah nampak begitu sempurna kehidupan dia di mata saya.
Padahal penuh dengan cabaran dan dugaan dia untuk berada di kedudukannya sekarang.


Insya Allah saya juga boleh jadi seperti dia.
Kita semua boleh jadi apa yang kita inginkan.

"Weiii Farah bagi sikit semangat kejituan ketabahan ko tu kat aku!!"

Satu benda yang saya suka tentang Farah, dia tak pernah sombong and kedekut ilmu.
Sentiasa merendah diri tak pernah meninggi diri.




Masa wedding beliau kat Terengganu.
Cantik kan??
=)



2 comments on "Mahu Jadi Apa Yang Saya Mahu"

Mrs Lurve on November 12, 2012 at 11:57 AM said...

kdg2 bila tgk kejayaan kwn2 nie memberi semngat pd diri sendiri jgk..

Bazilah (^0^) on November 12, 2012 at 12:36 PM said...

bestnye. nk pinjam semangat utk smbg belajar jgk huhu

Disable Right Click