Followers

Friday, September 06, 2013

Ibu Hadapi Dengan Senyuman



Salam Jumaat sekalian,

Sekarang ni bukan lagi untuk fasa tido yang lena. Setiap malam wajib akan bangun tengah malam untuk pergi buang air. Kadang-kadang lebih dari 2 kali. Pundi kencing asik perlu dikosongkan walaupun tak sampai setengah jam tadi dah buang air. Kalau Cik Bunga gerak aktif lagi la cepat terasa nak terkucil. Kadang-kadang sampai tak boleh nak tahan kalau boleh nak berlari cepat gara-gara nak kosongkan pundi kencing. Padahal bukan banyak sangat pun hasil buangan. 

Lagi satu simptom, lepas makan confirm perut akan memulas and berangin. And seterusnya proses penyahtinjaan pun berlaku. Boleh dikatakan setiap kali selepas makan. Orang kata kalau perut kerap memulas and beri-beri tanda-tanda nak bersalin kan. Berdebar tiap kali fikir nak bersalin. Kalau boleh nak pejam mata terus nampak Cik Bunga depan mata je. Taknak lalui sakit contraction tu. Banyak cantik muka kau....huhu. Moga Allah permudahkan segalanya...

Selain daripada proses kerap nak terkucil yang menganggu tido yang lena, keaktifan Cik Bunga di kala malam pun salah satu punca tido saya tak lena. Bila malam bukan main lagi dia berlatih kungfu. Start pukul 10 malam ke atas pergerakan dia memang kerap terasa berbanding siang. Selalu pujuk dia supaya tido sebab ibu dia ni kene tido sebab esok nak kerja. 

Sakit pinggang waktu tido pun dah kerap berlaku skang. Ke kiri salah ke kanan salah, kalau terlentang rasa macam sesak nafas plak. Bape kali saya baring duduk atas katil. Husband kat sebelah memang tak sedar langsung. Cuma semalam dia macam mamai terbangun and bergurau nak bagi katak pada saya. Boleh plak kan...sebab pagi tu saya terpijak katak and cepat-cepat kejutkan husband untuk halau katak. Nasib baik husband bukan pengeli katak macam saya. Husband hanya takut serangga....Masa cakap nak bagi katak tu tak tau la husband sedar ke tak apa yang dia cakap....sebab biasanya itu adalah tindakan luar kawalan ...kelakar bila ingat balik....huhu

Agaknya skang ni adalah proses latihan pada saya sebab lepas ni orang cakap bila ada anak kecik jangan mimpi dapat tido dengan lena. Takpe wahai anak, ibu rela asalkan kamu bahagia dan sihat. Nanti dah besar jangan lupa pengorbanan ibu tau.



P/s: 10 September --> prosedur BSP...moga saya bukan penghidap kencing manis!







0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, September 06, 2013

Ibu Hadapi Dengan Senyuman




Salam Jumaat sekalian,

Sekarang ni bukan lagi untuk fasa tido yang lena. Setiap malam wajib akan bangun tengah malam untuk pergi buang air. Kadang-kadang lebih dari 2 kali. Pundi kencing asik perlu dikosongkan walaupun tak sampai setengah jam tadi dah buang air. Kalau Cik Bunga gerak aktif lagi la cepat terasa nak terkucil. Kadang-kadang sampai tak boleh nak tahan kalau boleh nak berlari cepat gara-gara nak kosongkan pundi kencing. Padahal bukan banyak sangat pun hasil buangan. 

Lagi satu simptom, lepas makan confirm perut akan memulas and berangin. And seterusnya proses penyahtinjaan pun berlaku. Boleh dikatakan setiap kali selepas makan. Orang kata kalau perut kerap memulas and beri-beri tanda-tanda nak bersalin kan. Berdebar tiap kali fikir nak bersalin. Kalau boleh nak pejam mata terus nampak Cik Bunga depan mata je. Taknak lalui sakit contraction tu. Banyak cantik muka kau....huhu. Moga Allah permudahkan segalanya...

Selain daripada proses kerap nak terkucil yang menganggu tido yang lena, keaktifan Cik Bunga di kala malam pun salah satu punca tido saya tak lena. Bila malam bukan main lagi dia berlatih kungfu. Start pukul 10 malam ke atas pergerakan dia memang kerap terasa berbanding siang. Selalu pujuk dia supaya tido sebab ibu dia ni kene tido sebab esok nak kerja. 

Sakit pinggang waktu tido pun dah kerap berlaku skang. Ke kiri salah ke kanan salah, kalau terlentang rasa macam sesak nafas plak. Bape kali saya baring duduk atas katil. Husband kat sebelah memang tak sedar langsung. Cuma semalam dia macam mamai terbangun and bergurau nak bagi katak pada saya. Boleh plak kan...sebab pagi tu saya terpijak katak and cepat-cepat kejutkan husband untuk halau katak. Nasib baik husband bukan pengeli katak macam saya. Husband hanya takut serangga....Masa cakap nak bagi katak tu tak tau la husband sedar ke tak apa yang dia cakap....sebab biasanya itu adalah tindakan luar kawalan ...kelakar bila ingat balik....huhu

Agaknya skang ni adalah proses latihan pada saya sebab lepas ni orang cakap bila ada anak kecik jangan mimpi dapat tido dengan lena. Takpe wahai anak, ibu rela asalkan kamu bahagia dan sihat. Nanti dah besar jangan lupa pengorbanan ibu tau.



P/s: 10 September --> prosedur BSP...moga saya bukan penghidap kencing manis!







0 comments on "Ibu Hadapi Dengan Senyuman"

Disable Right Click