Followers

Friday, January 04, 2013

Random Talk: Pasal Gaji Lagi




Nak mengadu sikit. Bulan ni gaji kami dibahagi kepada 2. Maksudnya separuh kami dah dapat masa hujung Disember and separuh lagi kami masih tak dapat sampai skrang. So bila gaji separuh-separuh ni macam tak best la plak kan. Apa barang bagi separuh-separuh. Kalau macam tu tiap hari selagi gaji tak dapat nak half day jela. Bole? Tak boleh kan?

Benda common sense pun tak boleh nak fikir. Bulan ni dah ada komitmen nak bayar duit kereta. Pendapatan yang ada perlulah didahulukan mengikut keperluan. 

Lately tak habis-habis cerita buruk tentang tempat kerja. Mengucap panjang. Thanks coz sudi dengar luahan yang ntah apa-apa ni.


P/s: Pagi tadi masuk kereta nak pergi kerja tengok kat stereng terselit duit and nota kecik --> duit minyak. Ermm paham-paham je husband saya sedang pokai menunggu separuh gaji tahun lepas (2012). =p



0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, January 04, 2013

Random Talk: Pasal Gaji Lagi





Nak mengadu sikit. Bulan ni gaji kami dibahagi kepada 2. Maksudnya separuh kami dah dapat masa hujung Disember and separuh lagi kami masih tak dapat sampai skrang. So bila gaji separuh-separuh ni macam tak best la plak kan. Apa barang bagi separuh-separuh. Kalau macam tu tiap hari selagi gaji tak dapat nak half day jela. Bole? Tak boleh kan?

Benda common sense pun tak boleh nak fikir. Bulan ni dah ada komitmen nak bayar duit kereta. Pendapatan yang ada perlulah didahulukan mengikut keperluan. 

Lately tak habis-habis cerita buruk tentang tempat kerja. Mengucap panjang. Thanks coz sudi dengar luahan yang ntah apa-apa ni.


P/s: Pagi tadi masuk kereta nak pergi kerja tengok kat stereng terselit duit and nota kecik --> duit minyak. Ermm paham-paham je husband saya sedang pokai menunggu separuh gaji tahun lepas (2012). =p



0 comments on "Random Talk: Pasal Gaji Lagi"

Disable Right Click