Followers

Tuesday, January 15, 2013

Dia Suami, Saya Isteri



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Rindu nak menulis di sini,
Ada beberapa post yang saya masih berhutang di sini.
Takda masa...owh sangat cliche alasan itu bukan??

Saya nak habiskan post Imbasan 2012 Part 2 and Family Day Part 3.
Bila la dapat siapkan post berkenaan untuk catatan kenangan saya di sini.
And one more thing adalah post tentang rumah kecil saya ini,
Masih dalam simpanan otak lagi.
Belum berjaya diluahkan di sini.

Baru lepas habis tengok feveret TV show --> Bake With Anna Olson channel AFC,
Nasib baik tak terlepas, kalau tak terlepas nak tengok teknik the egg-foam mixing method untuk cake,
Harini menu lebih kepada how to make roulade cake,
Ya Allah rasa meroyan sekejap tengok dia demo teknik untuk buat cake tu,


Minat baking makin membuak-buak,
Suatu hari nanti memang nak buat secara serius.
Insya Allah, doa-doakanlah.
=)


****

Okla, manalah husband tak pulang lagi,
Makanan sudah tersedia,
Dah tak larat nak jeling-jeling la makanan atas meja tu,

Mood gedik nak tunggu husband makan sesama,
=p





Daging kambing masak halia




Sambal tempoyak dengan ulam



Menu simple je uolss,
Makan berdua,

Bak kata husband dia akan puas bila balik kerja makan air tangan yang saya masak,
Tu yang membuatkan saya semangat nak masak walaupun kadang-kadang malas gila nak masak sebab keletihan balik kerja. *alasan

=))

Saya akan lakukan yang terbaik untuk suami sebelum saya menyesal di kemudian hari. Itu tagline saya untuk 2013, ingin jadi isteri yang solehah!



P/s: "Ya Tuhanku sesungguhnya aku memerlukan sesuatu kebaikan yang Engkau turunkan kepadaku" (QS Al Qashas:24)








4 Kata-Kata Inspirasi:

Xora said...

sedapnya sambal tempoyak.. saya suka sangat tapi suami tak berapa nak makan makanan pedas. so kalau tiba2 teringin nak makan, gi cari masa lunch kat opis. sedap sgt2..

Nawal Latisya said...


Kalau ada sambal makin berselara nak makan kan...husband sy mmg suka makan pedas...=)

Bazilah (^0^) said...

insaf baca kata2 kt entry ni hihihi. pasni nk rajen masak jgklah. hopefully azam 2013 ni berjaya :D

Nawal Latisya said...

Bazilah ;)


Eh lama tak update blog kan...rindu nak baca blog Baz....=)

Tuesday, January 15, 2013

Dia Suami, Saya Isteri




Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Rindu nak menulis di sini,
Ada beberapa post yang saya masih berhutang di sini.
Takda masa...owh sangat cliche alasan itu bukan??

Saya nak habiskan post Imbasan 2012 Part 2 and Family Day Part 3.
Bila la dapat siapkan post berkenaan untuk catatan kenangan saya di sini.
And one more thing adalah post tentang rumah kecil saya ini,
Masih dalam simpanan otak lagi.
Belum berjaya diluahkan di sini.

Baru lepas habis tengok feveret TV show --> Bake With Anna Olson channel AFC,
Nasib baik tak terlepas, kalau tak terlepas nak tengok teknik the egg-foam mixing method untuk cake,
Harini menu lebih kepada how to make roulade cake,
Ya Allah rasa meroyan sekejap tengok dia demo teknik untuk buat cake tu,


Minat baking makin membuak-buak,
Suatu hari nanti memang nak buat secara serius.
Insya Allah, doa-doakanlah.
=)


****

Okla, manalah husband tak pulang lagi,
Makanan sudah tersedia,
Dah tak larat nak jeling-jeling la makanan atas meja tu,

Mood gedik nak tunggu husband makan sesama,
=p





Daging kambing masak halia




Sambal tempoyak dengan ulam



Menu simple je uolss,
Makan berdua,

Bak kata husband dia akan puas bila balik kerja makan air tangan yang saya masak,
Tu yang membuatkan saya semangat nak masak walaupun kadang-kadang malas gila nak masak sebab keletihan balik kerja. *alasan

=))

Saya akan lakukan yang terbaik untuk suami sebelum saya menyesal di kemudian hari. Itu tagline saya untuk 2013, ingin jadi isteri yang solehah!



P/s: "Ya Tuhanku sesungguhnya aku memerlukan sesuatu kebaikan yang Engkau turunkan kepadaku" (QS Al Qashas:24)








4 comments on "Dia Suami, Saya Isteri"

Xora on January 16, 2013 at 1:57 PM said...

sedapnya sambal tempoyak.. saya suka sangat tapi suami tak berapa nak makan makanan pedas. so kalau tiba2 teringin nak makan, gi cari masa lunch kat opis. sedap sgt2..

Nawal Latisya on January 17, 2013 at 10:23 AM said...


Kalau ada sambal makin berselara nak makan kan...husband sy mmg suka makan pedas...=)

Bazilah (^0^) on January 19, 2013 at 4:11 PM said...

insaf baca kata2 kt entry ni hihihi. pasni nk rajen masak jgklah. hopefully azam 2013 ni berjaya :D

Nawal Latisya on January 21, 2013 at 12:27 AM said...

Bazilah ;)


Eh lama tak update blog kan...rindu nak baca blog Baz....=)

Disable Right Click