Followers

Monday, January 21, 2013

Kisah Hujung Minggu


Kisah Hujung Minggu:


  • Sudah dua malam makan ikan bakar berturut-turut. Dua hari memang spend masa betol-betol dengan husband. =)
  • Kali kedua try OPK untuk check waktu ovulasi. Kali pertama tak reti pakai, saya tak pandai nak baca bila masa alat tu jadi positif. Mungkin kami terlepas hari yang sepatutnya. 
  • Hari ni 20 Januari dpo 12. Bila test OPK --> positif! Dulu pakai teori salah. Bajet hari ke 14 and 15 waktu subur saya. Bila turn to positive stand by antara 24 hingga 36 jam telur akan dilepaskan.
  • Harini jugak pergi berurut satu badan. Makcik tu cakap badan saya banyak angin. Memang diakui pun. Kali ni badan saya lebih ringan lepas diurut berbanding masa urut kat Ipoh aritu. Lagi 2 hari nak continue lagi. Masa urut kat bahagian perut, saya boleh rasa angin bergegar-gegar dalam perut. And sampai skg saya tak berhenti lepaskan angin ikut bawah =p.
  • GLA complex masih diteruskan. Kalau takda rezeki lagi redha jela, Allah Maha Mengetahui yang terbaik. Sekurang-kurangnya saya ada suami yang baik, yang bersama saya susah senang. Kita ikhtiar cara lain pula.



P/s: Saya dah tak kisah orang nak cakap apa pasal saya atau nak gelakkan saya. Husband selalu cakap, orang yang iri hati dengan saya tu, sedang mentertawakan saya. Tapi takpela, sekurang-kurangnya saya bukan mangsa pembohongan seorang suami. Saya hidup berdikari atas kaki sendiri, walaupun susah macam mana, kami berusaha sendiri untuk life yang lebih baik. Pada pandangan saya, kehidupan seperti ini lebih bermaruah. 







0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, January 21, 2013

Kisah Hujung Minggu



Kisah Hujung Minggu:


  • Sudah dua malam makan ikan bakar berturut-turut. Dua hari memang spend masa betol-betol dengan husband. =)
  • Kali kedua try OPK untuk check waktu ovulasi. Kali pertama tak reti pakai, saya tak pandai nak baca bila masa alat tu jadi positif. Mungkin kami terlepas hari yang sepatutnya. 
  • Hari ni 20 Januari dpo 12. Bila test OPK --> positif! Dulu pakai teori salah. Bajet hari ke 14 and 15 waktu subur saya. Bila turn to positive stand by antara 24 hingga 36 jam telur akan dilepaskan.
  • Harini jugak pergi berurut satu badan. Makcik tu cakap badan saya banyak angin. Memang diakui pun. Kali ni badan saya lebih ringan lepas diurut berbanding masa urut kat Ipoh aritu. Lagi 2 hari nak continue lagi. Masa urut kat bahagian perut, saya boleh rasa angin bergegar-gegar dalam perut. And sampai skg saya tak berhenti lepaskan angin ikut bawah =p.
  • GLA complex masih diteruskan. Kalau takda rezeki lagi redha jela, Allah Maha Mengetahui yang terbaik. Sekurang-kurangnya saya ada suami yang baik, yang bersama saya susah senang. Kita ikhtiar cara lain pula.



P/s: Saya dah tak kisah orang nak cakap apa pasal saya atau nak gelakkan saya. Husband selalu cakap, orang yang iri hati dengan saya tu, sedang mentertawakan saya. Tapi takpela, sekurang-kurangnya saya bukan mangsa pembohongan seorang suami. Saya hidup berdikari atas kaki sendiri, walaupun susah macam mana, kami berusaha sendiri untuk life yang lebih baik. Pada pandangan saya, kehidupan seperti ini lebih bermaruah. 







0 comments on "Kisah Hujung Minggu"

Disable Right Click