Followers

Thursday, January 31, 2013

Frust, Kecewa & Geram


Cake Making

Yule Log Cake 
Pineapple Upside Down


Sebenarnya agak frust dengan performance students. Minggu ni adalah minggu ke-2 buat menu yang sama. In advance saya dah bagi copy resepi awal. Students hanya perlu buat homework how to assemble all the ingredients and determine what is the mixing method they going to use. Plus the students also require to search what is the end products look like and decorate base on their creativity. 

Unfortunately, all the students did not prepare when come to my class. Frust.
Kesimpulannya, saya malas nak supervise apa yang mereka buat.
So at the end, 3 product hancur --> Black Forest Cake, Rainbow Cake and Tiramisu Cake in a jar.

Nasib baik saya buat swiss roll and turn to decorate it into Yule Log Cake.
Itu pun saya buat sendiri without explain to students.
Kalau explain pun bukan diorang take serious pun.
Lecturer yang kejam bukan. Nasibla saya dah bengang.
Nampak tak professional. Cara macam ni nak mengajar students yang sudah matang. Bukan budak sekolah lagi.

Geram. Urghhh...






Yule Log Cake


Pineapple Upside Down



2 Kata-Kata Inspirasi:

Mrs Lurve said...

seme nmpk mengancam, sy suka!!

Nawal Latisya said...

Heeee trima kasih!
=)

Thursday, January 31, 2013

Frust, Kecewa & Geram



Cake Making

Yule Log Cake 
Pineapple Upside Down


Sebenarnya agak frust dengan performance students. Minggu ni adalah minggu ke-2 buat menu yang sama. In advance saya dah bagi copy resepi awal. Students hanya perlu buat homework how to assemble all the ingredients and determine what is the mixing method they going to use. Plus the students also require to search what is the end products look like and decorate base on their creativity. 

Unfortunately, all the students did not prepare when come to my class. Frust.
Kesimpulannya, saya malas nak supervise apa yang mereka buat.
So at the end, 3 product hancur --> Black Forest Cake, Rainbow Cake and Tiramisu Cake in a jar.

Nasib baik saya buat swiss roll and turn to decorate it into Yule Log Cake.
Itu pun saya buat sendiri without explain to students.
Kalau explain pun bukan diorang take serious pun.
Lecturer yang kejam bukan. Nasibla saya dah bengang.
Nampak tak professional. Cara macam ni nak mengajar students yang sudah matang. Bukan budak sekolah lagi.

Geram. Urghhh...






Yule Log Cake


Pineapple Upside Down



2 comments on "Frust, Kecewa & Geram"

Mrs Lurve on January 31, 2013 at 3:16 PM said...

seme nmpk mengancam, sy suka!!

Nawal Latisya on February 1, 2013 at 2:02 PM said...

Heeee trima kasih!
=)

Disable Right Click