Followers

Saturday, September 08, 2012

Ternyata Perasaan Saya Betol!



Hello Saturday,

Harini as usual adalah hari bekerjaya sedunia.

Saya nak sambung entry sebelum ni Confident Level Naik Mencanak.

Kat sini saya agak baik dengan akak yang pegang Deputy of Head Academic. So saya banyak tahu cerita tentang staff kat sini and management kat sini. Kami bersembang time lunch je. Kalau kat opis memang takda sesi umpatan ni. Kami selalu lunch bertiga- KW (bukan nama sebenar), S (bukan nama sebenar) dan saya.

Rupanya apa yang saya rasa selama ni, sama dengan apa yang mereka rasa sama. Mula-mula saya ingatkan saya sorang je yang merasakan perasaan itu dalam hati. Yela time lunch je baru dapat bukak cerita. Saya pula jarang dapat lunch sebab kelas pack. So malaslah nak keluar. 

Mereka juga complaints tentang menu yang dibuat oleh lecturer berkenaan. Sampaikan head of academic bangsa India, dia kadang-kadang terpaksa tipu puasa sebab taknak terima menu yang di-produce lecturer berkenaan. Style kat sini kalau ada kitchen makanan tu akan di-distribute ke staf management untuk testing power la konon.

Rupanya mereka plus head juga tidak puas hati dengan lecturer yang saya mentioned sebelum ni. I mean tentang skills and communication dia di sini. Kat sini pun ada mengamalkan puak-puak juga. Ada satu group anti kerajaan yang ekstrem yang kurang bergaul dengan staf lain yang perasaan mereka lebih bagus. Alah kat mana-mana company pun sama kan?

So skang ni KW suruh saya carikan staf baru untuk tambah lecturer untuk program DCA (Diploma in Culinary Arts). Workloads lecturer berkenaan akan dikurangkan untuk certain subjects sahaja. Maknanya KW taknak terlalu berharap pada dia.

Lepas ni workloads akan bertambah, students makin meningkat jumlahnya. And tak lama lagi saya akan busy dengan MQA's documentation whatsoever. So that's why KW mahu saya cari lecturer yang ada experience untuk bantu saya buat kerja semua tu. Maknanya bukan lecturer berkenaan. Nampaknya macam KW dah tak boleh blah langsung dengan lecturer berkenaan.

Ternyata perasaan saya tidak salah!

Ingat lagi masa first time saya masuk kerja. Dia approach saya and tanya soalan "eh lecturer baru untuk DCA ke?? " dengan nada yang berlagak. At first saya ingat maybe dia dah lama kerja kat sini. So saya layankan aje. Rupanya dia masuk awal seminggu dari saya. Owh patutla bila dia dapat tahu saya pegang head of DCA dia macam terkejut sebab dia jangka dia yang pegang jawatan itu sebab dia masuk dulu dari saya. Tapi saya tak heran pun sangat dengan jawatan tu. 

Ok takpelah dia nak berperangai mcam mana. Janji kedudukan saya di sini berada di paras selamat.

I can say that mana-mana tempat pun sama je perangai manusia yang menjengkelkan ni.



P/s: Walaupun duduk sebelah tapi saya tak bercakap sangat dia, dan dia tak bercakap sangat dengan saya. Hanya bercakap benda yang penting. And dia hanya bercakap dengan geng dia sahaja. Pelik padahal dah besar but stills nak act as a child!

Belum saya cite lagi perangai dia bila cerita bab sensor dengan students. Al maklum baru kawen and baru "dapat". So excited terlebih. Sampaikan ada staf meluat dengar bila mereka bersembang part "laki bini" secara terangan.

 Minta dijauhkan kita berperangai menyakitkan hati manusia lain.


 

0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, September 08, 2012

Ternyata Perasaan Saya Betol!




Hello Saturday,

Harini as usual adalah hari bekerjaya sedunia.

Saya nak sambung entry sebelum ni Confident Level Naik Mencanak.

Kat sini saya agak baik dengan akak yang pegang Deputy of Head Academic. So saya banyak tahu cerita tentang staff kat sini and management kat sini. Kami bersembang time lunch je. Kalau kat opis memang takda sesi umpatan ni. Kami selalu lunch bertiga- KW (bukan nama sebenar), S (bukan nama sebenar) dan saya.

Rupanya apa yang saya rasa selama ni, sama dengan apa yang mereka rasa sama. Mula-mula saya ingatkan saya sorang je yang merasakan perasaan itu dalam hati. Yela time lunch je baru dapat bukak cerita. Saya pula jarang dapat lunch sebab kelas pack. So malaslah nak keluar. 

Mereka juga complaints tentang menu yang dibuat oleh lecturer berkenaan. Sampaikan head of academic bangsa India, dia kadang-kadang terpaksa tipu puasa sebab taknak terima menu yang di-produce lecturer berkenaan. Style kat sini kalau ada kitchen makanan tu akan di-distribute ke staf management untuk testing power la konon.

Rupanya mereka plus head juga tidak puas hati dengan lecturer yang saya mentioned sebelum ni. I mean tentang skills and communication dia di sini. Kat sini pun ada mengamalkan puak-puak juga. Ada satu group anti kerajaan yang ekstrem yang kurang bergaul dengan staf lain yang perasaan mereka lebih bagus. Alah kat mana-mana company pun sama kan?

So skang ni KW suruh saya carikan staf baru untuk tambah lecturer untuk program DCA (Diploma in Culinary Arts). Workloads lecturer berkenaan akan dikurangkan untuk certain subjects sahaja. Maknanya KW taknak terlalu berharap pada dia.

Lepas ni workloads akan bertambah, students makin meningkat jumlahnya. And tak lama lagi saya akan busy dengan MQA's documentation whatsoever. So that's why KW mahu saya cari lecturer yang ada experience untuk bantu saya buat kerja semua tu. Maknanya bukan lecturer berkenaan. Nampaknya macam KW dah tak boleh blah langsung dengan lecturer berkenaan.

Ternyata perasaan saya tidak salah!

Ingat lagi masa first time saya masuk kerja. Dia approach saya and tanya soalan "eh lecturer baru untuk DCA ke?? " dengan nada yang berlagak. At first saya ingat maybe dia dah lama kerja kat sini. So saya layankan aje. Rupanya dia masuk awal seminggu dari saya. Owh patutla bila dia dapat tahu saya pegang head of DCA dia macam terkejut sebab dia jangka dia yang pegang jawatan itu sebab dia masuk dulu dari saya. Tapi saya tak heran pun sangat dengan jawatan tu. 

Ok takpelah dia nak berperangai mcam mana. Janji kedudukan saya di sini berada di paras selamat.

I can say that mana-mana tempat pun sama je perangai manusia yang menjengkelkan ni.



P/s: Walaupun duduk sebelah tapi saya tak bercakap sangat dia, dan dia tak bercakap sangat dengan saya. Hanya bercakap benda yang penting. And dia hanya bercakap dengan geng dia sahaja. Pelik padahal dah besar but stills nak act as a child!

Belum saya cite lagi perangai dia bila cerita bab sensor dengan students. Al maklum baru kawen and baru "dapat". So excited terlebih. Sampaikan ada staf meluat dengar bila mereka bersembang part "laki bini" secara terangan.

 Minta dijauhkan kita berperangai menyakitkan hati manusia lain.


 

0 comments on "Ternyata Perasaan Saya Betol!"

Disable Right Click