Followers

Thursday, September 20, 2012

Out Of Topic



Dua hari lepas husband belum balik saya dah masuk tido awal. Penat sangat kot and plus nak buat merajuk. Sungguh mengada!

Macam biasa bila husband balik saya tengah tidur mesti dia akan kejutkan nak tengok keadaan saya ok ke tak. And ceritakan gosip terkini untuk harini. Dalam keadaan mamai boleh lagi saya menangkap apa yang diberitahu husband.

Terus segar biji mata. 

Haiishhh manusia yang bernama tuttt memang tak habis-habis nak dengki dengan husband. Sampai sanggup ceritakan bende yang tak betul kepada kawan-kawan semata-mata nak tunjuk bahawa dia lagi "up" dari kami. Bila nak berubah tak tahu la kan...

Nak tahu berita apa yang husband terima....beliau canang pada kawan lain yang beliau sponsor kenduri kawen husband sampai RM 10K....wahhhh terkesima saya mendengarnya. Bila masa pulakkan????

Plus ada la beberapa cite yang mengaitkan kami. Kalau beliau nak cerita yang takda kaitan dengan hidup kami, saya tak amik kisah pun.

Dan seperti biasa bila dengar berita palsu tu kami berdua ketawa berdekah-dekah. Biar la orang lain nak percaya yang pasti kami tak amik kisah tentang apa yang diceritakan tentang keburukan kami kepada orang lain. Ada aku kesah???

Tweet abg Ben baru-baru ni....

Buat apa kita nak kisah dengan kawan yang dengki dengan kita...baik kita kisahkan kawan yang bagi support pada kita...tak gitu??????


Macam-macam lagi kami dengar berita tentang beliau. Bukan kami yang nak korek cerita tapi ada sumber yang beritahu kepada kami. 

Takpe la nokk asalkan kau bahagia... =)

Kalau dah dia rasa bahagia berbuat begitu, biarkanlah. 



Berkatalah apa sekali pun...yang pasti hanya Allah yang mengetahui sejauh mana kebenarannya. 

" Ada manusia sanggup berbohong agar dia senantiasa melebihi orang lain. Tidakkah dia sedar satu hari nanti kebenaran akan terbukti juga? " - Santai Ben Ashaari


=)



P/s: Best plak follow tweet Abg Ben...for uollss jomla follow twitter i...heeee.
Malas sebenarnya nak cite bende-bende macam gini. Tapi disebabkan takda topik nak cite, terpaksa jugak keluarkan cite berbentuk kanak-kanak di alam tadika.......




0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, September 20, 2012

Out Of Topic




Dua hari lepas husband belum balik saya dah masuk tido awal. Penat sangat kot and plus nak buat merajuk. Sungguh mengada!

Macam biasa bila husband balik saya tengah tidur mesti dia akan kejutkan nak tengok keadaan saya ok ke tak. And ceritakan gosip terkini untuk harini. Dalam keadaan mamai boleh lagi saya menangkap apa yang diberitahu husband.

Terus segar biji mata. 

Haiishhh manusia yang bernama tuttt memang tak habis-habis nak dengki dengan husband. Sampai sanggup ceritakan bende yang tak betul kepada kawan-kawan semata-mata nak tunjuk bahawa dia lagi "up" dari kami. Bila nak berubah tak tahu la kan...

Nak tahu berita apa yang husband terima....beliau canang pada kawan lain yang beliau sponsor kenduri kawen husband sampai RM 10K....wahhhh terkesima saya mendengarnya. Bila masa pulakkan????

Plus ada la beberapa cite yang mengaitkan kami. Kalau beliau nak cerita yang takda kaitan dengan hidup kami, saya tak amik kisah pun.

Dan seperti biasa bila dengar berita palsu tu kami berdua ketawa berdekah-dekah. Biar la orang lain nak percaya yang pasti kami tak amik kisah tentang apa yang diceritakan tentang keburukan kami kepada orang lain. Ada aku kesah???

Tweet abg Ben baru-baru ni....

Buat apa kita nak kisah dengan kawan yang dengki dengan kita...baik kita kisahkan kawan yang bagi support pada kita...tak gitu??????


Macam-macam lagi kami dengar berita tentang beliau. Bukan kami yang nak korek cerita tapi ada sumber yang beritahu kepada kami. 

Takpe la nokk asalkan kau bahagia... =)

Kalau dah dia rasa bahagia berbuat begitu, biarkanlah. 



Berkatalah apa sekali pun...yang pasti hanya Allah yang mengetahui sejauh mana kebenarannya. 

" Ada manusia sanggup berbohong agar dia senantiasa melebihi orang lain. Tidakkah dia sedar satu hari nanti kebenaran akan terbukti juga? " - Santai Ben Ashaari


=)



P/s: Best plak follow tweet Abg Ben...for uollss jomla follow twitter i...heeee.
Malas sebenarnya nak cite bende-bende macam gini. Tapi disebabkan takda topik nak cite, terpaksa jugak keluarkan cite berbentuk kanak-kanak di alam tadika.......




0 comments on "Out Of Topic"

Disable Right Click