Followers

Tuesday, September 11, 2012

Kisah 9 September


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Rasa dah bersawang blog ni bila dah lama tak update. Takdala lama nau kan. Baru 2 3 hari saya menyepi. Rindu sebenarnya nak berblog tapi connection internet tak boleh pakai semalam...the whole day ok..

So tadi masuk pukul 11 am baru boleh online macam biasa. Syukur. Bukan tak boleh nak directly update thru phone tapi feel dia lain and tak sampai. Cewah.

Harini nak share satu story Ahad lepas tentang 9 September.

Macam-macam aktiviti hari tu sampai kami suami isteri tak sempat nak celebrate our first anniversary. Dengan parents datang sebab nak hantar adik ke UPM, Majlis kawen and ada open house jiran. Petang plak ada kawan dari Cybernetics nak datang. Bila menjelang malam confirm saya dah malas nak ke mana.

It's ok i enjoy that day even though takda special celebration. Penting ke nak sambut anniversary tu? Eh...ada plan tapi pending tunggu weekend ni sebab cuti panjangkan. Abaikan story tentang celebration of anniversary....kite continue next post kalau ada rezeki...

Nak bercerita tentang kawan opis lama yang buat kunjungan ke rumah saya yang jauh ni. Tak sangka plak akhirnya plan berjaya. Sampai juga mereka ke rumah saya. Dapatla bercerita panjang and tahu perkembangan masing-masing. Lagi 2 weeks saya plak nak menjenguk mereka di opis. Tu pon kalau plan berjalan lancar. Hopefully cuti approve!





Saya prepare laksa je untuk mereka.
Tak sempat nak buat something special seperti yang diminta -> Masak lemak cili api daging salai and sup tulang,
Busy sangat haritu,
Sorry babe sekalian

Laksa plak terlebih masam sebab tangan sangat gatal campak asam keping lebih.
Huhu





Thanks korang!
Dari kiri Kak Amy, Linda, Nadia, Jane and Lena,
Ni semua geng baik masa kat Cybernetics,
Satu kepala kalau ada masalah share together.
Tak cukup korum mak buyung takda --> Kak Shima and Kak Ira





Nasib ada husband bole bergambar berenam!
Nampak baik tapi kepala gila especially Nadia and Jane,
Haha




Mode Classic



 

Dah sakan bergambar dalam rumah pergi kat luar rumah plak.






Jangan muntah sebab muka kitaorang lagi.






Eh muka yang sama lagi...






Say cheese...




Suka gambar ni sebab Jane buat love menggambarkan we love each other.
Eh???
=p




Ok dah la. Saya mahu continue study lagi.
Petang ada kelas lagi.
Nape la class saya pack everday.
Tak baik mengeluh.

Sekurangnya bersyukurlah sebab kita masih punya pekerjaan,
Bagaimana mereka yang tiada pekerjaan and masih merangkak mencari pekerjaan.

Saya bersyukur!





1 Kata-Kata Inspirasi:

mama-ira said...

beshnya dapat jumpa Dilla... siap posing2 lagik... kasi jeles lah tu.. huhu... nanti ada rezeki kita jumpa ya dilla...

Tuesday, September 11, 2012

Kisah 9 September



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Rasa dah bersawang blog ni bila dah lama tak update. Takdala lama nau kan. Baru 2 3 hari saya menyepi. Rindu sebenarnya nak berblog tapi connection internet tak boleh pakai semalam...the whole day ok..

So tadi masuk pukul 11 am baru boleh online macam biasa. Syukur. Bukan tak boleh nak directly update thru phone tapi feel dia lain and tak sampai. Cewah.

Harini nak share satu story Ahad lepas tentang 9 September.

Macam-macam aktiviti hari tu sampai kami suami isteri tak sempat nak celebrate our first anniversary. Dengan parents datang sebab nak hantar adik ke UPM, Majlis kawen and ada open house jiran. Petang plak ada kawan dari Cybernetics nak datang. Bila menjelang malam confirm saya dah malas nak ke mana.

It's ok i enjoy that day even though takda special celebration. Penting ke nak sambut anniversary tu? Eh...ada plan tapi pending tunggu weekend ni sebab cuti panjangkan. Abaikan story tentang celebration of anniversary....kite continue next post kalau ada rezeki...

Nak bercerita tentang kawan opis lama yang buat kunjungan ke rumah saya yang jauh ni. Tak sangka plak akhirnya plan berjaya. Sampai juga mereka ke rumah saya. Dapatla bercerita panjang and tahu perkembangan masing-masing. Lagi 2 weeks saya plak nak menjenguk mereka di opis. Tu pon kalau plan berjalan lancar. Hopefully cuti approve!





Saya prepare laksa je untuk mereka.
Tak sempat nak buat something special seperti yang diminta -> Masak lemak cili api daging salai and sup tulang,
Busy sangat haritu,
Sorry babe sekalian

Laksa plak terlebih masam sebab tangan sangat gatal campak asam keping lebih.
Huhu





Thanks korang!
Dari kiri Kak Amy, Linda, Nadia, Jane and Lena,
Ni semua geng baik masa kat Cybernetics,
Satu kepala kalau ada masalah share together.
Tak cukup korum mak buyung takda --> Kak Shima and Kak Ira





Nasib ada husband bole bergambar berenam!
Nampak baik tapi kepala gila especially Nadia and Jane,
Haha




Mode Classic



 

Dah sakan bergambar dalam rumah pergi kat luar rumah plak.






Jangan muntah sebab muka kitaorang lagi.






Eh muka yang sama lagi...






Say cheese...




Suka gambar ni sebab Jane buat love menggambarkan we love each other.
Eh???
=p




Ok dah la. Saya mahu continue study lagi.
Petang ada kelas lagi.
Nape la class saya pack everday.
Tak baik mengeluh.

Sekurangnya bersyukurlah sebab kita masih punya pekerjaan,
Bagaimana mereka yang tiada pekerjaan and masih merangkak mencari pekerjaan.

Saya bersyukur!





1 comments on "Kisah 9 September"

mama-ira on September 17, 2012 at 6:40 PM said...

beshnya dapat jumpa Dilla... siap posing2 lagik... kasi jeles lah tu.. huhu... nanti ada rezeki kita jumpa ya dilla...

Disable Right Click