Followers

Tuesday, September 25, 2012

Carrot Cake with Cream Cheese Frosting


Salam Selasa semua,

Harini mood bagus dah takda rasa nak nangis bila datang opis. Huhu....




Sejak mengajar baking and pastry ni minat semakin menerjah dalam diri. Kalau boleh tiap hari rasa nak buat kek kat rumah. Walaupun saya tahu hanya saya yang akan makan sorang. Tak pun sedekah kat jiran. Husband bukan suka makan kek tambah kalau ada yang cream-cream tu. 

So weekend lepas saya berkesempatan untuk cuba satu resepi --> Carrot Cake with Cream Cheese Frosting. Simple je methods-nya. Bahan-bahan yang digunakan pun senang nak dapat dan murah. Cuba beli kat Secret Recipe dia charge smpai RM 60++ untuk sebijik kek kan?

Kat rumah saya hanya ada microwave oven. Dulu ingat oven tu tak boleh buat kek walaupun nampak ada button untuk bake cake. Al maklum tak berani nak mencuba. Selalu buat roasted chicken, reheat and defrost je. Thanks to my sister dia yang bagi penerangan walaupun oven tu saya yang punya. Hampeh punya tuan kan. I rasa confident sebab dia dah penah try buat kek pakai oven tu sebelum ni. And menjadi!

Ok now saya dah tau cara nak guna. Tekan je button gambar cake and tunggu je siap. Semudah A, B, C je. Ok raya haji nanti nak buat open house kecil-kecilan. Harusla nak bake cake sendiri kan....lalalalalala...

Inilah hasilnya. Nak habis baru terhegeh-hegeh nak snap picture.....







Recipe pun senang nak cari.
Mintak je En Google...
=)

Selamat Mencuba!





0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, September 25, 2012

Carrot Cake with Cream Cheese Frosting



Salam Selasa semua,

Harini mood bagus dah takda rasa nak nangis bila datang opis. Huhu....




Sejak mengajar baking and pastry ni minat semakin menerjah dalam diri. Kalau boleh tiap hari rasa nak buat kek kat rumah. Walaupun saya tahu hanya saya yang akan makan sorang. Tak pun sedekah kat jiran. Husband bukan suka makan kek tambah kalau ada yang cream-cream tu. 

So weekend lepas saya berkesempatan untuk cuba satu resepi --> Carrot Cake with Cream Cheese Frosting. Simple je methods-nya. Bahan-bahan yang digunakan pun senang nak dapat dan murah. Cuba beli kat Secret Recipe dia charge smpai RM 60++ untuk sebijik kek kan?

Kat rumah saya hanya ada microwave oven. Dulu ingat oven tu tak boleh buat kek walaupun nampak ada button untuk bake cake. Al maklum tak berani nak mencuba. Selalu buat roasted chicken, reheat and defrost je. Thanks to my sister dia yang bagi penerangan walaupun oven tu saya yang punya. Hampeh punya tuan kan. I rasa confident sebab dia dah penah try buat kek pakai oven tu sebelum ni. And menjadi!

Ok now saya dah tau cara nak guna. Tekan je button gambar cake and tunggu je siap. Semudah A, B, C je. Ok raya haji nanti nak buat open house kecil-kecilan. Harusla nak bake cake sendiri kan....lalalalalala...

Inilah hasilnya. Nak habis baru terhegeh-hegeh nak snap picture.....







Recipe pun senang nak cari.
Mintak je En Google...
=)

Selamat Mencuba!





0 comments on "Carrot Cake with Cream Cheese Frosting"

Disable Right Click