Followers

Wednesday, June 20, 2012

Suami Saya Curang???



Saya terjumpa blog yang penuh dengan informasi yang saya mahukan..dari proses kehamilan, alam rumah tangga sehingga proses mendidik anak etc. 
Saya terbaca satu artikel yang boleh dijadikan panduan untuk mengenal lelaki curang. 
Tapi apa pun saya pasti suami anda diluar sana memang amat menyayangi anda melalui pembacaan saya di blog anda... =)
Jom kenali bila suami mula curang..apa tanda-tanda penting yang perlu anda siasat...check it out:-

1. Menjadi Panas Baran – Jika sebelum ini suami sentiasa berkata dengan lemah lembut tetapi secara tiba-tiba mulai bengis dan sering marah-marah. Malah, isteri dimarahi dengan menjadikan alasan sikap isteri membebel memeningkannya padahal sebelum ini suami tidak bersikap demikian.
--> Eh nak marah je keje kau apehal plak kan...nak kene siasat ni...tahu marah dia je...belum tahu lagi marah kita kan...haipp tak baik isteri tak boleh panas baran dengan suami. Isteri kene patuh pada segala perintah suami...(yang tidak menentang syarak dan agama).
2. Tiba-Tiba Menjadi Sibuk - Perubahan ketara suami yang sentiasa bertugas di luar dengan pelbagai alasan. Malah, dalam keadaan tertentu, suami hanya menyatakan dia sibuk menggunakan khidmat pesanan ringkas (SMS) tanpa mahu bertemu dengan anda.
--> Pada pandangan saya tanda yang ini paling mudah dikesan. Asik keluar rumah..dah tak reti nak duduk rumah ke. Sepatutnya seorang suami pasti akan tak sabar-sabar nak terus pulang ke rumah setelah selesai urusan kerja. Tapi kalau kes suami yang terlalu sibuk dengan outstation sana sini dimaafkan dengan syarat akhir bulan tengok payslip suami....yela kalau outstation kan banyak boleh claim gaji. Yang untung siapa...isteri juga kan..;p
3.  Sering Berahsia - Segalanya tidak mahu dikongsi bersama. Baik hal di pejabat mahupun kisah peribadi. Tambah mencurigakan, suami sering ‘lari’ sebaik menerima khidmat pesanan ringkas (SMS). Bila handphone berbunyi pula, suami menjawab di tempat jauh dan berbisik-bisik.
--> wooowweee..saya suke baca segala sms dalam hp/facebook suami walaupun saya percaya dia sayang saya sorang... setakat ini alhamdullilah tak apa yang mencurigakan...Saya bukanlah kaki cemburu, cuma saya tak suka bila ada rahsia antara saya dan suami. Kalau cakap kawan, saya akan terima dengan hati yang terbuka. Saya tak suka suami yang main skandal. Dengar tu Encik Burn... ;p
4.  Semakin Bergaya - Penampilan suami yang dulunya biasa-biasa bertukar dengan drastik. Rambut baru, pakaian baru dan siap dengan minyak wangi mengalahkan zaman bujang. Penting bagi isteri menyelidiki suami mereka yang bersikap sedemikian.
--> Nak mengorat skandal kenelah kacak-kacak. Macam mula-mula dia nak ngorat kita dulu-dulu. Awas ye tanda yang ini wahai isteri...
5. Menjadi Bertambah Penyayang - Memang pelik. Jika sebelum ini hendak mendapat peluk manja bukan main payah, tetapi sikap suami agak keterlaluan berbanding kebiasaan. Malah, dia juga sering memeranjatkan anda dengan pelbagai hadiah untuk mengaburi mata anda. Berhati-hati.
--> Berlakon pandai. Tiba-tiba nak peluk nak cium menonjolkan sikap gelojoh dalam diri. Sebelum nie takda plak nak buang tebiat macam nie. Jangan tertipu wahai isteri. Mesti ada udang di sebalik mee. Nie adalah taktik kotor sang suami untuk elakkan isteri daripada berfikiran negatif dan berprasangka buruk. Bila suami dah mula meroyan nak hadiahkan itu ini kepada kita, so inilah masa yang terbaik untuk kita demand tinggi...kata nak tunjuk sayang kan....apa lagi mintalah macam-macam...;-p


Kita bukanlah nak menuduh suami kita main kayu tiga belakang kita. Ini hanya peringatan tanda-tanda pelik yang boleh kita 'monitor' kalau-kalau suami cuba main onar.

Tapi saya percaya suami-suami kita semuanya loving dengan kita and mencintai diri kita seadanya tanpa syarat. 
Tidak begitu wahai isteri sekalian???

2 Kata-Kata Inspirasi:

Bazilah (^0^) said...

huhu sama lah.suke jgk baca msg2 dlm enset ngan fb suami. saja nk tahu die cntct2 ngan sape (padahal wat spot check hehehe)

NawaLatisya said...

btol2 saje nak tau die msg dgn sapa and buat apa...tp so far bile baca sms dia byk pasal keje je..selamat lg....=)

Wednesday, June 20, 2012

Suami Saya Curang???




Saya terjumpa blog yang penuh dengan informasi yang saya mahukan..dari proses kehamilan, alam rumah tangga sehingga proses mendidik anak etc. 
Saya terbaca satu artikel yang boleh dijadikan panduan untuk mengenal lelaki curang. 
Tapi apa pun saya pasti suami anda diluar sana memang amat menyayangi anda melalui pembacaan saya di blog anda... =)
Jom kenali bila suami mula curang..apa tanda-tanda penting yang perlu anda siasat...check it out:-

1. Menjadi Panas Baran – Jika sebelum ini suami sentiasa berkata dengan lemah lembut tetapi secara tiba-tiba mulai bengis dan sering marah-marah. Malah, isteri dimarahi dengan menjadikan alasan sikap isteri membebel memeningkannya padahal sebelum ini suami tidak bersikap demikian.
--> Eh nak marah je keje kau apehal plak kan...nak kene siasat ni...tahu marah dia je...belum tahu lagi marah kita kan...haipp tak baik isteri tak boleh panas baran dengan suami. Isteri kene patuh pada segala perintah suami...(yang tidak menentang syarak dan agama).
2. Tiba-Tiba Menjadi Sibuk - Perubahan ketara suami yang sentiasa bertugas di luar dengan pelbagai alasan. Malah, dalam keadaan tertentu, suami hanya menyatakan dia sibuk menggunakan khidmat pesanan ringkas (SMS) tanpa mahu bertemu dengan anda.
--> Pada pandangan saya tanda yang ini paling mudah dikesan. Asik keluar rumah..dah tak reti nak duduk rumah ke. Sepatutnya seorang suami pasti akan tak sabar-sabar nak terus pulang ke rumah setelah selesai urusan kerja. Tapi kalau kes suami yang terlalu sibuk dengan outstation sana sini dimaafkan dengan syarat akhir bulan tengok payslip suami....yela kalau outstation kan banyak boleh claim gaji. Yang untung siapa...isteri juga kan..;p
3.  Sering Berahsia - Segalanya tidak mahu dikongsi bersama. Baik hal di pejabat mahupun kisah peribadi. Tambah mencurigakan, suami sering ‘lari’ sebaik menerima khidmat pesanan ringkas (SMS). Bila handphone berbunyi pula, suami menjawab di tempat jauh dan berbisik-bisik.
--> wooowweee..saya suke baca segala sms dalam hp/facebook suami walaupun saya percaya dia sayang saya sorang... setakat ini alhamdullilah tak apa yang mencurigakan...Saya bukanlah kaki cemburu, cuma saya tak suka bila ada rahsia antara saya dan suami. Kalau cakap kawan, saya akan terima dengan hati yang terbuka. Saya tak suka suami yang main skandal. Dengar tu Encik Burn... ;p
4.  Semakin Bergaya - Penampilan suami yang dulunya biasa-biasa bertukar dengan drastik. Rambut baru, pakaian baru dan siap dengan minyak wangi mengalahkan zaman bujang. Penting bagi isteri menyelidiki suami mereka yang bersikap sedemikian.
--> Nak mengorat skandal kenelah kacak-kacak. Macam mula-mula dia nak ngorat kita dulu-dulu. Awas ye tanda yang ini wahai isteri...
5. Menjadi Bertambah Penyayang - Memang pelik. Jika sebelum ini hendak mendapat peluk manja bukan main payah, tetapi sikap suami agak keterlaluan berbanding kebiasaan. Malah, dia juga sering memeranjatkan anda dengan pelbagai hadiah untuk mengaburi mata anda. Berhati-hati.
--> Berlakon pandai. Tiba-tiba nak peluk nak cium menonjolkan sikap gelojoh dalam diri. Sebelum nie takda plak nak buang tebiat macam nie. Jangan tertipu wahai isteri. Mesti ada udang di sebalik mee. Nie adalah taktik kotor sang suami untuk elakkan isteri daripada berfikiran negatif dan berprasangka buruk. Bila suami dah mula meroyan nak hadiahkan itu ini kepada kita, so inilah masa yang terbaik untuk kita demand tinggi...kata nak tunjuk sayang kan....apa lagi mintalah macam-macam...;-p


Kita bukanlah nak menuduh suami kita main kayu tiga belakang kita. Ini hanya peringatan tanda-tanda pelik yang boleh kita 'monitor' kalau-kalau suami cuba main onar.

Tapi saya percaya suami-suami kita semuanya loving dengan kita and mencintai diri kita seadanya tanpa syarat. 
Tidak begitu wahai isteri sekalian???

2 comments on "Suami Saya Curang???"

Bazilah (^0^) on June 20, 2012 at 4:26 PM said...

huhu sama lah.suke jgk baca msg2 dlm enset ngan fb suami. saja nk tahu die cntct2 ngan sape (padahal wat spot check hehehe)

NawaLatisya on June 20, 2012 at 4:31 PM said...

btol2 saje nak tau die msg dgn sapa and buat apa...tp so far bile baca sms dia byk pasal keje je..selamat lg....=)

Disable Right Click