Followers

Thursday, June 21, 2012

Persiapan House Warming


Assalamualaikum dan hello silent people!

Bila semalam saya nak umumkan untuk privatekan blog, saya terima good respon dimana ada yang mintak jangan di-privatekan. Selama ni saya ingat hanya kawan terdekat saje yang tahu kewujudan blog merapu saya nie. Terima kasih kepada silent readers sekalian yang sudi menjenguk blog saya nie. Saya pun macam anda juga, suka sangat jadi silent reader follow cerita sekian-sekian. Bukan apa, kadang-kadang cerita orang lain juga boleh dijadikan panduan dan pengalaman untuk diri kita. Betol kan??

Lagi 3 minggu lebih kurang kami akan mengadakan "house warming". Plus majlis kesyukuran juga untuk sambut Ramadan. Sejak berpindah awal Januari, kami memang tak pernah buat house warming lagi. Asik tangguh tarikh je akibat beberapa kekangan yang tak dapat dielakkan.

Apa preparation yang dah saya buat?? Risau jugak memikirkan sebab kami tak upah catering. Semua masak sendiri. Gotong-royong dengan adik-beradik yang lain. Nasib ada Kak Long (biras) yang memang dah biasa dengan bab catering nie.

Checklist:-

  1. Tetapkan jumlah jemputan
  2. Sediakan kad jemputan simple --> untuk elak yang dijemput lupa..;p
  3. Senarai menu --> Done
  4. Khemah
  5. Doorgift --> house warming pon nak kene ada doorgift. B minta saya buatkan muffin. Insya Allah.
  6. Senarai barang basah + kering --> not list yet. 
  7. Kemas rumah --> nie tugas paling mencabar!
  8. Apa lagi??? Takda idea dah....sebenarnya banyak lagi perkara yang dh dibincang dengan B...malu plak nak list-kan kat sini...



P/s: Kpd yang sudi nak baca my zone ni boleh tinggalkan emel and ur blog link ye. Bole tukar-tukar cerita. Blog ni akan terus di-privatekan. Terima kasih... =)


0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, June 21, 2012

Persiapan House Warming



Assalamualaikum dan hello silent people!

Bila semalam saya nak umumkan untuk privatekan blog, saya terima good respon dimana ada yang mintak jangan di-privatekan. Selama ni saya ingat hanya kawan terdekat saje yang tahu kewujudan blog merapu saya nie. Terima kasih kepada silent readers sekalian yang sudi menjenguk blog saya nie. Saya pun macam anda juga, suka sangat jadi silent reader follow cerita sekian-sekian. Bukan apa, kadang-kadang cerita orang lain juga boleh dijadikan panduan dan pengalaman untuk diri kita. Betol kan??

Lagi 3 minggu lebih kurang kami akan mengadakan "house warming". Plus majlis kesyukuran juga untuk sambut Ramadan. Sejak berpindah awal Januari, kami memang tak pernah buat house warming lagi. Asik tangguh tarikh je akibat beberapa kekangan yang tak dapat dielakkan.

Apa preparation yang dah saya buat?? Risau jugak memikirkan sebab kami tak upah catering. Semua masak sendiri. Gotong-royong dengan adik-beradik yang lain. Nasib ada Kak Long (biras) yang memang dah biasa dengan bab catering nie.

Checklist:-

  1. Tetapkan jumlah jemputan
  2. Sediakan kad jemputan simple --> untuk elak yang dijemput lupa..;p
  3. Senarai menu --> Done
  4. Khemah
  5. Doorgift --> house warming pon nak kene ada doorgift. B minta saya buatkan muffin. Insya Allah.
  6. Senarai barang basah + kering --> not list yet. 
  7. Kemas rumah --> nie tugas paling mencabar!
  8. Apa lagi??? Takda idea dah....sebenarnya banyak lagi perkara yang dh dibincang dengan B...malu plak nak list-kan kat sini...



P/s: Kpd yang sudi nak baca my zone ni boleh tinggalkan emel and ur blog link ye. Bole tukar-tukar cerita. Blog ni akan terus di-privatekan. Terima kasih... =)


0 comments on "Persiapan House Warming"

Disable Right Click