Followers

Saturday, May 29, 2010

Post Simpan 18 April 2010

18 April 2010 bersamaan hari Ahad

(Catatan buat diri sendiri)



Sabtu:



Pagi macam biasa, rutin di pagi Sabtu, kelas Dr Salleh. Plus submission individual assignment. Tak tau bende yang aku mengarut. Buat last minute lagi. Erm perkara dah lepas usah dikenangkan lagi. Tunggu jela resultnye nanti. Next week 24 hbln final exam. Siap buat kat Dewan Sri Impian (besar + sejuk). Dah lama tak exam kat situ. Masa degree je. Selalu kelas master tak buat final exam kat DSI...huhu....tak boleh la nakkkk.....



After kelas, dah janji ngn Akma, Wawa, Ana and Joe nak gi kenduri Sab kat KL. Lame tak jumpe you all nokk.Erm Sab sangat jelita and gojes plus nampak matang. Antara member degree yang kawen awal. Huhu who is the next bride??? Tettt...just wait and see. Not me la...lambat lagi.



Ahad:



Trip Singapore dibatalkan di saat akhir. Aku ada peluang untuk pergi kenduri kat umah En Azli. Seperti tau-tau plak rase tersirat dalam hati. Memang aku terkilan bile trip Singapore bertindih dengan majlis rumah En Azli. Dapatla menolong semana yang mampu. Katenye kenduri sempena pertunangan Ayoi 1 Mei. Masa kitaorang tunang dulu pon ade buat kenduri jugak. Kenduri lepas Maghrib. Kenduri majlis Zikir. Orang Negeri Sembilan memang terkenal dengan amalan zikir. Aku memang tak alim. Tak layak untuk bercakap mengenai hal zikir dan sebagainya. Tapi apa yang aku lihat mlm tu memang berbeza dgn kenduri arwah yang biasa dilakukan oleh orang lain. Pertama kali aku menghadiri kenduri arwah seumpama ini. Ni memang termaktub dalam perintah Allah dan sunnah Rasullulah. Zikir yang diselangi dengan renungan penuh bermakna dari Tuan Sheikh. Tapi mungkin pada sesiapa yang melihat untuk kali pertama, mungkin akan tertanya-tanya dalam hati. Tapi bagi org Negeri Sembilan ni adalah amalan biasa. Tapi bagi aku yang org Perak ni, mungkin anggap sesuatu yang berbeza. Tapi aku belajar dan cube adapt dalam diri. Keadaan seolah-olah seperti dalam mimpi yang penah aku alami masa mule2 kenal ngn En Azli.



Satu perkara yang buat aku rase kagum bile ada majlis melibatkan Tuan Sheikh. Sume kedaan akan jadi teratur dan tersusun. Aku memang suke dengan keadaan majlis yang sebegini. Nampak sangat profesional. Cara arrangement yang mantap. Aku dan En Azlli memang banyak persamaan. Bukan nak angkat bakul sendiri. Kami memang banyak persamaa. Apa yang aku suke, dia akan suke. Apa jenis prinsip yang aku pegang, die pon punyai prinsip yang sama. Syukur setakat ni kami tak hadapi banyak masalah dalam hubungan. Senang citer kami memang teliti dengan apa yang kami ingin lakukan.



Berbalik pada kenduri, aku sgt senang hati sebab dapat bantu semana yang mampu. Ni bukan nak bodek bakal mak mentua, tapi ikhlas dari hati. Ni cara aku untuk merapatkan hubungan dan kenal sedara mara mereka.



Tapi sedikit terkilan, test aku tak siap lagi and kene antar ari Isnin sebelum pukul 4. Lupe nak bawak laptop nk curik masa siapkan. Semalam tido umah Kak Tam. And aku terpaksa balik awal dalam 10pg. Kesian la plak tgk umah dalam keadaan tak abis kemas lagi. Tapi aku terpaksa balik KL jugak walaupon Isnin aku cuti. Kalo ade masa memang aku stay lame untuk bantu apa yang patut.



“Aku memang tak alim and bukan perempuan baik,..selayaknya tak layak untuk bercakap mengenai perihal agama ataupon amalan zikir Rasullah..tapi aku juga hamba Allah yang inginkan suatu kebaikan dan ingin menyampaikan sesuatu yang berbeza yang pernah aku lihat..."


Wasalam

0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, May 29, 2010

Post Simpan 18 April 2010


18 April 2010 bersamaan hari Ahad

(Catatan buat diri sendiri)



Sabtu:



Pagi macam biasa, rutin di pagi Sabtu, kelas Dr Salleh. Plus submission individual assignment. Tak tau bende yang aku mengarut. Buat last minute lagi. Erm perkara dah lepas usah dikenangkan lagi. Tunggu jela resultnye nanti. Next week 24 hbln final exam. Siap buat kat Dewan Sri Impian (besar + sejuk). Dah lama tak exam kat situ. Masa degree je. Selalu kelas master tak buat final exam kat DSI...huhu....tak boleh la nakkkk.....



After kelas, dah janji ngn Akma, Wawa, Ana and Joe nak gi kenduri Sab kat KL. Lame tak jumpe you all nokk.Erm Sab sangat jelita and gojes plus nampak matang. Antara member degree yang kawen awal. Huhu who is the next bride??? Tettt...just wait and see. Not me la...lambat lagi.



Ahad:



Trip Singapore dibatalkan di saat akhir. Aku ada peluang untuk pergi kenduri kat umah En Azli. Seperti tau-tau plak rase tersirat dalam hati. Memang aku terkilan bile trip Singapore bertindih dengan majlis rumah En Azli. Dapatla menolong semana yang mampu. Katenye kenduri sempena pertunangan Ayoi 1 Mei. Masa kitaorang tunang dulu pon ade buat kenduri jugak. Kenduri lepas Maghrib. Kenduri majlis Zikir. Orang Negeri Sembilan memang terkenal dengan amalan zikir. Aku memang tak alim. Tak layak untuk bercakap mengenai hal zikir dan sebagainya. Tapi apa yang aku lihat mlm tu memang berbeza dgn kenduri arwah yang biasa dilakukan oleh orang lain. Pertama kali aku menghadiri kenduri arwah seumpama ini. Ni memang termaktub dalam perintah Allah dan sunnah Rasullulah. Zikir yang diselangi dengan renungan penuh bermakna dari Tuan Sheikh. Tapi mungkin pada sesiapa yang melihat untuk kali pertama, mungkin akan tertanya-tanya dalam hati. Tapi bagi org Negeri Sembilan ni adalah amalan biasa. Tapi bagi aku yang org Perak ni, mungkin anggap sesuatu yang berbeza. Tapi aku belajar dan cube adapt dalam diri. Keadaan seolah-olah seperti dalam mimpi yang penah aku alami masa mule2 kenal ngn En Azli.



Satu perkara yang buat aku rase kagum bile ada majlis melibatkan Tuan Sheikh. Sume kedaan akan jadi teratur dan tersusun. Aku memang suke dengan keadaan majlis yang sebegini. Nampak sangat profesional. Cara arrangement yang mantap. Aku dan En Azlli memang banyak persamaan. Bukan nak angkat bakul sendiri. Kami memang banyak persamaa. Apa yang aku suke, dia akan suke. Apa jenis prinsip yang aku pegang, die pon punyai prinsip yang sama. Syukur setakat ni kami tak hadapi banyak masalah dalam hubungan. Senang citer kami memang teliti dengan apa yang kami ingin lakukan.



Berbalik pada kenduri, aku sgt senang hati sebab dapat bantu semana yang mampu. Ni bukan nak bodek bakal mak mentua, tapi ikhlas dari hati. Ni cara aku untuk merapatkan hubungan dan kenal sedara mara mereka.



Tapi sedikit terkilan, test aku tak siap lagi and kene antar ari Isnin sebelum pukul 4. Lupe nak bawak laptop nk curik masa siapkan. Semalam tido umah Kak Tam. And aku terpaksa balik awal dalam 10pg. Kesian la plak tgk umah dalam keadaan tak abis kemas lagi. Tapi aku terpaksa balik KL jugak walaupon Isnin aku cuti. Kalo ade masa memang aku stay lame untuk bantu apa yang patut.



“Aku memang tak alim and bukan perempuan baik,..selayaknya tak layak untuk bercakap mengenai perihal agama ataupon amalan zikir Rasullah..tapi aku juga hamba Allah yang inginkan suatu kebaikan dan ingin menyampaikan sesuatu yang berbeza yang pernah aku lihat..."


Wasalam

0 comments on "Post Simpan 18 April 2010"

Disable Right Click