Followers

Thursday, May 27, 2010

Mindset~

Semalam saya bercakap mengenai mode negatif. Pagi ni saya terpikir buat apa saya nak teruskan mode negatif tersebut. Tak susah sebenarnya untuk menghalang mode negatif dari meresap dalam diri kite. Apa yang paling penting adalah mindset kite.

Pagi ni saya ada terbace satu laman web motivasi yang berguna setelah menaip berbagai keyword di google. Mungkin yang lain pon bole dapat banyak input yang berguna sebagai perisai kita untuk menghadapi kehidupan yang kadang-kadang mode tidak menentu. Thanks to Miss Nadira yang comment kat post sebelum nie. Btol cakap ko buat apa nak biarkan mode negatif men"tua" kan diri kite. Huhu.

So pagi ni saya tertarik dengan satu ayat yang mungkin bole menaikkan kembali semangat saya yang ilang sebelum nie.

"Kejayaan bermula dengan minda, kegagalan juga bermula dari minda"

"Bila kita banyak berfikir tentang kegagalan kemudian kita merasa kurang bersemangat, maka kesannya kita akan ditemukan dengan lebih banyak kegagalan di masa akan datang"

"Banyak-banyakkanlah berfikir tentang kejayaan supaya anda ditemukan dengan banyak kejayaan, sama ada kejayaan-kejayaan kecil atau kejayaan-kejayaan besar"

"Fikiran kita bertindak seperti doa"

Cara ini boleh digunakan tak kisah la bila anda terkene simptom negatif yang mana satu pon. Kalo tak percaya mari kita sama-sama cube ubah mindset kite bile kite terpikir sesuatu yang negatif.

Credit to www.imotivasi.com


1 Kata-Kata Inspirasi:

missnadira said...

Betul.sngat super setuju.:P
Mindset is the key to everything. Baca post ni pun dah buatkan aku fikir jugak about myself.kadang2 kita tak sedar kita berfikiran negative. Now I want to thank you for this post.hehe.

Thursday, May 27, 2010

Mindset~


Semalam saya bercakap mengenai mode negatif. Pagi ni saya terpikir buat apa saya nak teruskan mode negatif tersebut. Tak susah sebenarnya untuk menghalang mode negatif dari meresap dalam diri kite. Apa yang paling penting adalah mindset kite.

Pagi ni saya ada terbace satu laman web motivasi yang berguna setelah menaip berbagai keyword di google. Mungkin yang lain pon bole dapat banyak input yang berguna sebagai perisai kita untuk menghadapi kehidupan yang kadang-kadang mode tidak menentu. Thanks to Miss Nadira yang comment kat post sebelum nie. Btol cakap ko buat apa nak biarkan mode negatif men"tua" kan diri kite. Huhu.

So pagi ni saya tertarik dengan satu ayat yang mungkin bole menaikkan kembali semangat saya yang ilang sebelum nie.

"Kejayaan bermula dengan minda, kegagalan juga bermula dari minda"

"Bila kita banyak berfikir tentang kegagalan kemudian kita merasa kurang bersemangat, maka kesannya kita akan ditemukan dengan lebih banyak kegagalan di masa akan datang"

"Banyak-banyakkanlah berfikir tentang kejayaan supaya anda ditemukan dengan banyak kejayaan, sama ada kejayaan-kejayaan kecil atau kejayaan-kejayaan besar"

"Fikiran kita bertindak seperti doa"

Cara ini boleh digunakan tak kisah la bila anda terkene simptom negatif yang mana satu pon. Kalo tak percaya mari kita sama-sama cube ubah mindset kite bile kite terpikir sesuatu yang negatif.

Credit to www.imotivasi.com


1 comments on "Mindset~"

missnadira on May 27, 2010 at 1:10 PM said...

Betul.sngat super setuju.:P
Mindset is the key to everything. Baca post ni pun dah buatkan aku fikir jugak about myself.kadang2 kita tak sedar kita berfikiran negative. Now I want to thank you for this post.hehe.

Disable Right Click