Followers

Wednesday, May 26, 2010

Mode negatif

Ade beberapa perkara yang ingin diluahkan kat sini

  • Hai nape la ngko ni tak paham2 bahasa. Ade sorang minah tak sedar diri ni tak abis-abis nak add aku kt facebook. Tak paham-paham ke kalo aku ignore ko banyak kali bermakna aku mmg tak sudi nak berkawan ngn ko langsung baik di facebook mahu pon alam realiti ni. Erm sape minah tu?? Erm sape lagi. Minah yang penah bikin onar dalam hidup aku. Huh menyampah btol kalo nak sebut nama die. Banyak cilakak. Suwei~
  • Arini mood tidak sebaik semalam. Berlaku pendarahan yang serius arini. Ditambah dengan berita yang kurang enak malam semalam. Terus mood ilang. Dahla time tgh lipat baju konon nak mengemas bilik. Ya Allah, aku minta pertolongan dari Mu Kurangkanlah beban hambaMu ini~
  • Arini dah angkut kain baju nak menumpang kasih kat umah Natrah. Dah kerap sangat aku dok situ. Korang taknak mintak duit api air ke kat aku nie. Tambah plak duit makan malam. Huhu. Ntahla makin nazak plak rase aku dok situ. Ketiadaan aku kat umah tu beberapa ari naik muntah tgk keadaan umah mcm sarang tikus. Terlalu bersepah kat pandangan mata nie. Aku tak buat takkan aku nak tlg kemaskan. Abis korang kat umah buat ape. Ternak lemak je ke?? Jangan sampai aku nak fed up, sudahla~
  • Terasa perlukan motivasi diri. Terasa semangat rebah kat bumi. Sape-sape tlg bagi semangat kat diri aku~

Ade hari kite akan rase gembira sangat. Mcm semalam mmg aku gembira sangat. Ade hari kite akan lalui kesedihan, kemarahan, kemurungan dan mode negatif yg sewaktu denganya. Apa yang perlu kita lakukan untuk nyahkan dari mode negatif itu???

2 Kata-Kata Inspirasi:

missnadira said...

hehe..jangan negative2 sangat along. nanti cepat tua..jangan biarkan orang2 macam tu mentuakan kita okey. ;)

Fardilla Fawzi said...

yeah..nasihat yg berguna! hehe

Wednesday, May 26, 2010

Mode negatif


Ade beberapa perkara yang ingin diluahkan kat sini

  • Hai nape la ngko ni tak paham2 bahasa. Ade sorang minah tak sedar diri ni tak abis-abis nak add aku kt facebook. Tak paham-paham ke kalo aku ignore ko banyak kali bermakna aku mmg tak sudi nak berkawan ngn ko langsung baik di facebook mahu pon alam realiti ni. Erm sape minah tu?? Erm sape lagi. Minah yang penah bikin onar dalam hidup aku. Huh menyampah btol kalo nak sebut nama die. Banyak cilakak. Suwei~
  • Arini mood tidak sebaik semalam. Berlaku pendarahan yang serius arini. Ditambah dengan berita yang kurang enak malam semalam. Terus mood ilang. Dahla time tgh lipat baju konon nak mengemas bilik. Ya Allah, aku minta pertolongan dari Mu Kurangkanlah beban hambaMu ini~
  • Arini dah angkut kain baju nak menumpang kasih kat umah Natrah. Dah kerap sangat aku dok situ. Korang taknak mintak duit api air ke kat aku nie. Tambah plak duit makan malam. Huhu. Ntahla makin nazak plak rase aku dok situ. Ketiadaan aku kat umah tu beberapa ari naik muntah tgk keadaan umah mcm sarang tikus. Terlalu bersepah kat pandangan mata nie. Aku tak buat takkan aku nak tlg kemaskan. Abis korang kat umah buat ape. Ternak lemak je ke?? Jangan sampai aku nak fed up, sudahla~
  • Terasa perlukan motivasi diri. Terasa semangat rebah kat bumi. Sape-sape tlg bagi semangat kat diri aku~

Ade hari kite akan rase gembira sangat. Mcm semalam mmg aku gembira sangat. Ade hari kite akan lalui kesedihan, kemarahan, kemurungan dan mode negatif yg sewaktu denganya. Apa yang perlu kita lakukan untuk nyahkan dari mode negatif itu???

2 comments on "Mode negatif"

missnadira on May 26, 2010 at 3:33 PM said...

hehe..jangan negative2 sangat along. nanti cepat tua..jangan biarkan orang2 macam tu mentuakan kita okey. ;)

Fardilla Fawzi on May 27, 2010 at 10:20 AM said...

yeah..nasihat yg berguna! hehe

Disable Right Click