Followers

Wednesday, April 14, 2010

Ketegasan

Kadang-kadang ketegasan dalam diri itu penting. Tapi aku lebih tekankan disini ketegasan dalam diri seorang perempuan. Bole ke kita hanya berdiam diri bile diri sendiri di perkotak katikkan. kalau sekali dua bole la babe. Tapi kalo banyak kali memang sangat melampau.

Aku memang dah lame meninggalkan perkara sial marah-marah org tak tentu pasal. Tapi bila mulut tu dah tahap bau longkang busuk kene la kau. Nasib la ko depan org aku tibai. Kuang ajar sangat. Agaknya tu sebab ko takda awek sampai skg. Padan muke.

And now aku dah malas nak layan mana-mana jantan yang berperangai mcm sial. Bile kite sporting layan die pijak kepala. Ko ingat aku apa. So pada perempuan yang kat luar sana jangan sesekali bagi peluang pada lelaki untuk memperkotak katikkan diri kita. Die bukan beri makan pada korang kan.

Sejarah tak mungkin berulang. Aku bukan anti lelaki. Tapi masa sekolah dulu aku memang anti lelaki. Maksud aku lelaki yang bajet bagus dan perangai yang menjengkelkan. Tapi sekrang takkan nak buat perangai mcm tu lagi kan. Umur dah 24 tahun. Bole berfikir secara rasional. Bodo la aku kalo cakap tak suke lelaki padahal bertunang dan akan berkahwin dengan seorang lelaki.

So pada orang itu, tolong lah bertindak matang. Umur pon lagi "dewasa" dari aku kan. Really don't understand pada lelaki yang tak abis2 dalam kepala otak asik pikir pasal bende kotor aka SEKS. Kalo gersang sgt kawin la bro. Setel masalah. Kalo tak setel jgk bermakna memang ko SAKIT.


0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, April 14, 2010

Ketegasan


Kadang-kadang ketegasan dalam diri itu penting. Tapi aku lebih tekankan disini ketegasan dalam diri seorang perempuan. Bole ke kita hanya berdiam diri bile diri sendiri di perkotak katikkan. kalau sekali dua bole la babe. Tapi kalo banyak kali memang sangat melampau.

Aku memang dah lame meninggalkan perkara sial marah-marah org tak tentu pasal. Tapi bila mulut tu dah tahap bau longkang busuk kene la kau. Nasib la ko depan org aku tibai. Kuang ajar sangat. Agaknya tu sebab ko takda awek sampai skg. Padan muke.

And now aku dah malas nak layan mana-mana jantan yang berperangai mcm sial. Bile kite sporting layan die pijak kepala. Ko ingat aku apa. So pada perempuan yang kat luar sana jangan sesekali bagi peluang pada lelaki untuk memperkotak katikkan diri kita. Die bukan beri makan pada korang kan.

Sejarah tak mungkin berulang. Aku bukan anti lelaki. Tapi masa sekolah dulu aku memang anti lelaki. Maksud aku lelaki yang bajet bagus dan perangai yang menjengkelkan. Tapi sekrang takkan nak buat perangai mcm tu lagi kan. Umur dah 24 tahun. Bole berfikir secara rasional. Bodo la aku kalo cakap tak suke lelaki padahal bertunang dan akan berkahwin dengan seorang lelaki.

So pada orang itu, tolong lah bertindak matang. Umur pon lagi "dewasa" dari aku kan. Really don't understand pada lelaki yang tak abis2 dalam kepala otak asik pikir pasal bende kotor aka SEKS. Kalo gersang sgt kawin la bro. Setel masalah. Kalo tak setel jgk bermakna memang ko SAKIT.


0 comments on "Ketegasan"

Disable Right Click