Followers

Thursday, April 15, 2010

Hasutan

"Ikhlas itu ada dan ada kalanya gangguan syaitan merosakkan kbhagiaan, apa salahnya kita paksakan diri untuk melemahkan gangguan syaitan"


Yes sgt suke dgn statement di atas. En Azli yang bg di saat aku cube cari pasal ngn die. Huhu jahat btol Fardilla nie. Tapi btol apa yang cube disampaikan. Kdang-kdng bukan masalah besar sgt pon. Tapi terasanye mcm kesilapan yang sgt besar.

Ntahla aritu terasa mcm ade satu hasutan jahat yang mendesak aku cari gado ngn si die. Tapi yang bagusnya En Azli ni bukan yang jenis melawan and tak ckp kasar. Tu yang aku respect kat die. Berbanding dgn aku yang cepat naik angin nie. Sian awak dpt tunang mcm sy. Huhu.

Sabar itu penting dalam sesuatu perhubungan. Salah seorang mesti kene bertolak ansur. Ni mungkin salah satu cara untuk meredakan pertengkaran dengan pasangan anda.

JANGAN memperbesarkan masalah ataupun memanjangkan pertengkaran.
Andainya timbul perselisihan atau pertengkaran dalam perhubungan, tidak salah jika anda beralah. Selesaikan ketidaksefahaman ini dengan tenang dari hati ke hati. Jika si dia masih ‘panas’, tunggu masa yang sesuai untuk berbincang dan menyelesaikan masalah ini agar perhubungan tidak tergugat.

JANGAN melontarkan kata-kata yang menyakitkan hatinya.
“The tongue is more to be feared than the sword”. Wah, anda perlu berhati-hati dengan setiap patah perkataan yang anda lafazkan. Cuba kawal diri anda sesama bertengkar dengannya. Jangan menghina dirinya dengan ayat yang boleh menyinggung hati dan perasaannya. Bak kata pepatah lama, “terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya!”

Erm renung2kan dan selamat beramal~

0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, April 15, 2010

Hasutan


"Ikhlas itu ada dan ada kalanya gangguan syaitan merosakkan kbhagiaan, apa salahnya kita paksakan diri untuk melemahkan gangguan syaitan"


Yes sgt suke dgn statement di atas. En Azli yang bg di saat aku cube cari pasal ngn die. Huhu jahat btol Fardilla nie. Tapi btol apa yang cube disampaikan. Kdang-kdng bukan masalah besar sgt pon. Tapi terasanye mcm kesilapan yang sgt besar.

Ntahla aritu terasa mcm ade satu hasutan jahat yang mendesak aku cari gado ngn si die. Tapi yang bagusnya En Azli ni bukan yang jenis melawan and tak ckp kasar. Tu yang aku respect kat die. Berbanding dgn aku yang cepat naik angin nie. Sian awak dpt tunang mcm sy. Huhu.

Sabar itu penting dalam sesuatu perhubungan. Salah seorang mesti kene bertolak ansur. Ni mungkin salah satu cara untuk meredakan pertengkaran dengan pasangan anda.

JANGAN memperbesarkan masalah ataupun memanjangkan pertengkaran.
Andainya timbul perselisihan atau pertengkaran dalam perhubungan, tidak salah jika anda beralah. Selesaikan ketidaksefahaman ini dengan tenang dari hati ke hati. Jika si dia masih ‘panas’, tunggu masa yang sesuai untuk berbincang dan menyelesaikan masalah ini agar perhubungan tidak tergugat.

JANGAN melontarkan kata-kata yang menyakitkan hatinya.
“The tongue is more to be feared than the sword”. Wah, anda perlu berhati-hati dengan setiap patah perkataan yang anda lafazkan. Cuba kawal diri anda sesama bertengkar dengannya. Jangan menghina dirinya dengan ayat yang boleh menyinggung hati dan perasaannya. Bak kata pepatah lama, “terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya!”

Erm renung2kan dan selamat beramal~

0 comments on "Hasutan"

Disable Right Click