Followers

Saturday, April 24, 2010

Corat Coret Sabtu

Alhamdullilah...lega baru selesai exam global strategic management. Yg membuatkan aku risau menghadap exam ni sebab Dr Saleh dah ckp close book ek. Takda makna nak jwb exam open book. Tu yang risau menghafal bagai nk gila walaupon still tak terhafal2. Otak dah tepu. And nasib baik tadi, agaknya ramai kot yg mendokan supaya pintu Dr Salleh terbuka membenarkan kami sume jawab exam bukak buku. Hehe... tapi yg malangnya aku tak bawak buku yang berat berkilo2 tu. Malas la nak bawak berat sangat. Last2 amik ko pakai nota slide jer. Tu pon nasib baik bawak. Kalo tinggal tadi melopong la kau jawab exam. Soalan memcabar gak. 50 soalan objektif and 4 soalan esei. Soalan objektif?? Pelikkan mcm level diploma plak rase.

Tak dapat nak bayangkan kalo close book. Confirm aku fail. Huhu...Cth soalan apa 4 approaches yang pasal ethical bla bla tu. Aku mmg tak dpt nak jawab. Dah la esei 10 markah. Erm tu pon still tak cukup masa plus extra 5 minit. Still tak cukup. Hope subjek nie membantu jgkla tuk naikkan pointer. Amin......

Enough mengarut sal exam...

Now aku skg kat umah Natrah. Reason yang tak masuk akal. Takut dok sorang2 kat umah. Takut HANTU. Baru aku tau aku seorang yang penakut. Ni sume Kak Ija punya pasal. Citer lagi hantu kat penjuru umah. Ni kes pasal pergi pameran Keranda la. Org kata lepas gi tempat2 mcm tu kene bace 3 ayat KUL tu elak makhluk halus ikut kite. Lepas tu mula la memanjang citer. Yang tak bestnye aku terdengar. Apa lagi melompat ketakutan la aku terus ajak Natrah teman balik amik baju. Ntah hapa2 ntah. Aku dok ngtuk En Azli takut hantu. Aku pon sama jugak. Hehe...

Aku akan menjadi penghuni semntara di sini mungkin dalam 4 hari. Esok balik la kot. Sebab mungkin housemate yang lain dah ade. Tapi sian Kak Na (housemate) siap kol aku tanya aku balik ke tak sebab die pon dok tinggal sorang. Terasa rumah tu dah tak sebest dulu. Zai dah kawin. Lazo dah pindah dapat keje kat Teluk Batik. Takda lagi geng sebulu. Yang ade kat umah tu cume Kak Na, Ana and aku. Kak Lin pon mcm nak pindah. Nanti org baru member tempat keje Kak Na. Nampaknya sume housemate aku satu opis. Aku sorang je yang lain. Erm tak bestnya cepatla masa berlalu supaya aku tak tinggal lagi kat kawasan yang tak best tu.

Erm nampak sangat kurang bersyukur. Huhu...Bersyukur...bersyukur sekurang-kurangnya ade rumah tempat berteduh. Tapi tak tahan jugak kalo sorang je bertungkus lumus kemas umah kalo yang lain tau buat sepah je kan. Haisshhh mcm2 ragam manusia.

0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, April 24, 2010

Corat Coret Sabtu


Alhamdullilah...lega baru selesai exam global strategic management. Yg membuatkan aku risau menghadap exam ni sebab Dr Saleh dah ckp close book ek. Takda makna nak jwb exam open book. Tu yang risau menghafal bagai nk gila walaupon still tak terhafal2. Otak dah tepu. And nasib baik tadi, agaknya ramai kot yg mendokan supaya pintu Dr Salleh terbuka membenarkan kami sume jawab exam bukak buku. Hehe... tapi yg malangnya aku tak bawak buku yang berat berkilo2 tu. Malas la nak bawak berat sangat. Last2 amik ko pakai nota slide jer. Tu pon nasib baik bawak. Kalo tinggal tadi melopong la kau jawab exam. Soalan memcabar gak. 50 soalan objektif and 4 soalan esei. Soalan objektif?? Pelikkan mcm level diploma plak rase.

Tak dapat nak bayangkan kalo close book. Confirm aku fail. Huhu...Cth soalan apa 4 approaches yang pasal ethical bla bla tu. Aku mmg tak dpt nak jawab. Dah la esei 10 markah. Erm tu pon still tak cukup masa plus extra 5 minit. Still tak cukup. Hope subjek nie membantu jgkla tuk naikkan pointer. Amin......

Enough mengarut sal exam...

Now aku skg kat umah Natrah. Reason yang tak masuk akal. Takut dok sorang2 kat umah. Takut HANTU. Baru aku tau aku seorang yang penakut. Ni sume Kak Ija punya pasal. Citer lagi hantu kat penjuru umah. Ni kes pasal pergi pameran Keranda la. Org kata lepas gi tempat2 mcm tu kene bace 3 ayat KUL tu elak makhluk halus ikut kite. Lepas tu mula la memanjang citer. Yang tak bestnye aku terdengar. Apa lagi melompat ketakutan la aku terus ajak Natrah teman balik amik baju. Ntah hapa2 ntah. Aku dok ngtuk En Azli takut hantu. Aku pon sama jugak. Hehe...

Aku akan menjadi penghuni semntara di sini mungkin dalam 4 hari. Esok balik la kot. Sebab mungkin housemate yang lain dah ade. Tapi sian Kak Na (housemate) siap kol aku tanya aku balik ke tak sebab die pon dok tinggal sorang. Terasa rumah tu dah tak sebest dulu. Zai dah kawin. Lazo dah pindah dapat keje kat Teluk Batik. Takda lagi geng sebulu. Yang ade kat umah tu cume Kak Na, Ana and aku. Kak Lin pon mcm nak pindah. Nanti org baru member tempat keje Kak Na. Nampaknya sume housemate aku satu opis. Aku sorang je yang lain. Erm tak bestnya cepatla masa berlalu supaya aku tak tinggal lagi kat kawasan yang tak best tu.

Erm nampak sangat kurang bersyukur. Huhu...Bersyukur...bersyukur sekurang-kurangnya ade rumah tempat berteduh. Tapi tak tahan jugak kalo sorang je bertungkus lumus kemas umah kalo yang lain tau buat sepah je kan. Haisshhh mcm2 ragam manusia.

0 comments on "Corat Coret Sabtu"

Disable Right Click