Salam dan hello,
Entah kenapa harini terasa nak makan puding jagung. Kes mengidam kot. Kalau nak beli confirm tak kene taste. Sebab dah pernah terkene beli yang dah basi!
Maka malam ni terhasillah homemade puding jagung. Bukan susah pun nak buat puding jagung sendiri. Resepi senang, bahan pun tak banyak.
Resepi puding jagung senang setelah buat sedikit kajian di internet. =p
Bahan-bahan:
1 tin jagung manis krimer
1 tin susu cair
1 1/2 cawan tepung kastard
1 1/2 cawan gula
3 cawan air
Cara-cara:
1. Campurkan tepung kastard dengan air dulu. Sebatikan.
2. Kemudian baru campur bahan-bahan yang lain.
3. Kacau atas api yang perlahan sampai likat dan kental.
4. Tuang dalam bekas, tunggu sejuk and chill dalam peti ais.
5. Tadaaa dah siap!
Letak dalam bekas macam ni senang nak makan.
Tak sabar tunggu sejuk.
Tak sabar nak makan!
Sabar ye awak...
0 Kata-Kata Inspirasi:
Post a Comment