Followers

Wednesday, May 29, 2013

02 | Catatan Ibu Untuk Awak




Assalamualaikum,


Kita hampir memasuki bulan Ramadan. Ibu masih tak ganti puasa lagi 2 hari. Ibu tak pasti sama ada ibu mampu berpuasa atau tidak. Sebab skang ni ibu kerap lapar. Asik nak makan je....Tapi apa pun ibu kene berlatih jugak. Takpe semester break dah bermula, so ibu bolehlah cuba-cuba belajar puasa mulai skang. Harap awak ok kan??? Jangan risau ibu akan bersahur kalau nak puasa. Sebelum ni kalau takda awak, ibu memang tak suka bersahur...tapi demi kesihatan awak dan ibu, ibu akan paksa diri untuk bersahur.


Ayah awak dah sibuk nak buat persiapan raya. Katanya dah boleh la beli baju raya dari skang. Haritu ayah sempat shopping masa ibu tengah sibuk siapkan "sesuatu". Kesian ayah shopping barang sorang-sorang. Ibu takdalah teruja mana nak shopping raya, apa yang dalam fikiran ibu skang ni adalah barang keperluan awak. Tapi ibu tak pasti sama ada ibu sudah boleh buat persiapan dari skang atau tidak. Skang awak dah masuk 5 bulan. Tapi kalau ikut nenek, dia suruh ibu buat persiapan awak, bila awak dah masuk 6 bulan ke atas. Tapi haritu, masa ibu jalan-jalan kat Aeon Station 18, FOS ada buat sales barang baby. Ibu "terbeli" 3 pasang baju untuk awak. Tapi ibu sorok-sorok dengan nenek takut nanti nenek bising. Huhu....tak tahan geram tengok baju awak yang comel-comel. =)


Tapi pada pandangan ibu, ibu rasa nak start beli keperluan awak dari skang. Sebab ibu dengar Parkson ada buat promo --> Parkson Baby World Baby Fair Promo dari 23 Mei hingga 23 June. Nanti kita boleh survey-survey dulu dengan ayah. =)


Lagi satu yang memeningkan ibu, bila kene beli baju awak. Ibu confius sama ada nak beli yang saiz newborn atau besar sikit. Baju yang ibu beli aritu pun ibu amik saiz 0-3 bulan. Kalau ibu beli saiz kecik nanti awak dah tak muat bila badan awak dah makin montel. Macam mana ye??  Ibu takda pengalaman...=p


Eh ibu ada banyak kerja nak kene buat. Skang ni ibu tengah serabut. Harap awak ok kat dalam. Don't worry ibu takkan stress-stress. Oh ya lagi satu ibu suka bila awak tiba-tiba buat ibu terkejut. Ibu suka awak aktif bergerak dalam perut ibu. Keep on aktif ye. Love you. Muahh....




P/s: Sediakan check list barang awak.......








0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, May 29, 2013

02 | Catatan Ibu Untuk Awak





Assalamualaikum,


Kita hampir memasuki bulan Ramadan. Ibu masih tak ganti puasa lagi 2 hari. Ibu tak pasti sama ada ibu mampu berpuasa atau tidak. Sebab skang ni ibu kerap lapar. Asik nak makan je....Tapi apa pun ibu kene berlatih jugak. Takpe semester break dah bermula, so ibu bolehlah cuba-cuba belajar puasa mulai skang. Harap awak ok kan??? Jangan risau ibu akan bersahur kalau nak puasa. Sebelum ni kalau takda awak, ibu memang tak suka bersahur...tapi demi kesihatan awak dan ibu, ibu akan paksa diri untuk bersahur.


Ayah awak dah sibuk nak buat persiapan raya. Katanya dah boleh la beli baju raya dari skang. Haritu ayah sempat shopping masa ibu tengah sibuk siapkan "sesuatu". Kesian ayah shopping barang sorang-sorang. Ibu takdalah teruja mana nak shopping raya, apa yang dalam fikiran ibu skang ni adalah barang keperluan awak. Tapi ibu tak pasti sama ada ibu sudah boleh buat persiapan dari skang atau tidak. Skang awak dah masuk 5 bulan. Tapi kalau ikut nenek, dia suruh ibu buat persiapan awak, bila awak dah masuk 6 bulan ke atas. Tapi haritu, masa ibu jalan-jalan kat Aeon Station 18, FOS ada buat sales barang baby. Ibu "terbeli" 3 pasang baju untuk awak. Tapi ibu sorok-sorok dengan nenek takut nanti nenek bising. Huhu....tak tahan geram tengok baju awak yang comel-comel. =)


Tapi pada pandangan ibu, ibu rasa nak start beli keperluan awak dari skang. Sebab ibu dengar Parkson ada buat promo --> Parkson Baby World Baby Fair Promo dari 23 Mei hingga 23 June. Nanti kita boleh survey-survey dulu dengan ayah. =)


Lagi satu yang memeningkan ibu, bila kene beli baju awak. Ibu confius sama ada nak beli yang saiz newborn atau besar sikit. Baju yang ibu beli aritu pun ibu amik saiz 0-3 bulan. Kalau ibu beli saiz kecik nanti awak dah tak muat bila badan awak dah makin montel. Macam mana ye??  Ibu takda pengalaman...=p


Eh ibu ada banyak kerja nak kene buat. Skang ni ibu tengah serabut. Harap awak ok kat dalam. Don't worry ibu takkan stress-stress. Oh ya lagi satu ibu suka bila awak tiba-tiba buat ibu terkejut. Ibu suka awak aktif bergerak dalam perut ibu. Keep on aktif ye. Love you. Muahh....




P/s: Sediakan check list barang awak.......








0 comments on "02 | Catatan Ibu Untuk Awak"

Disable Right Click