Followers

Wednesday, May 15, 2013

Review Pureen Stretch Mark Lotion



Salam dan hello,

Lama tak menconteng sesuatu di sini. Maka harini mencuri sedikit waktu untuk coretkan sesuatu di sini untuk kenangan akan datang. 


Story last check up yang lepas (9 Mei 2013). Bacaan hb tak tahu lagi sebab kene tunggu next check up on 23 Mei. Harap lepas makan iberet yang tak sedap and besau tu hb akan kembali normal. Bacaan 9.3 tu dah cukup mengerunkan saya bila nurse bagitau bila bacaan hb turun ke bacaan 8 mungkin saya akan ditahan di wad. And mungkin kene masuk darah kot. Arghh taknak kene tahan kat wad. Berdoa jela moga hb naik and diri ni rajin and tak lupe makan ubat tiap hari. Kadang-kadang terlupa jugak. Haishh bila makin dekat dengan tarikh appointment memang kene disiplin sikit. Baby please ingatkan ibu ye...=p


Berat badan turun lagi 600 gm, kembali ke berat asal masa awal pregnant. Confius, tiap malam makan roti canai 2 keping, makan nasi tengah malam, how come boleh turun ni?? Apa lagi bila kat KK memang strict sikit so terpaksa refer kepada doktor. Selera sudah kembali and saya takda masalah seperti dulu. Muntah pun jarang yang amat. Tapi tak tahulah ke mana kalori tu pergi?? Doktor bukan apa, takut kalau berat badan turun akan beri effect pada baby. Takut saiz baby kecik.....tapi pada pendapat saya..awal pregnant ni biarlah berat maintain kan, nanti lepas bersalin takdalah susah sangat nak kuruskan badan balik. =p


*****


Skang ni saya dah amalkan sapu lotion di perut untuk elakkan kesan regangan dan stretch mark pada perut. Ala pada hakikatnya lotion bukanlah mampu menjamin stretch mark takda langsung tapi sebagai langkah penjagaan awal baiklah kita pakai kan. Itu pun dah masuk 4 bulan baru sibuk nak pakai kan (selepas dinasihatkan oleh adik ipar yang lepas bersalin). Pilihan saya ialah Pureen lotion. Saya suka bau dan tekstur dia yang tidak berminyak. Pakai waktu pagi sampai petang still melekat lagi bau dia. Sukaa...Pakai 2 kali sehari lepas mandi. Lepas mandi kan liang roma kulit kita terbuka, rasanya lebih berkesan kita apply lotion time tu. 


Lepas pakai lotion untuk beberapa minggu boleh nampak keberkesannya. Perut dan kurang gatal. Ye saya memang ada simptom gatal di perut and tanpa teragak-agak suka menggaru dengan nikmatnya. Huhu. Kene kurangkan habit ni. Dan saya perasan kesan hitam pada perut semakin berkurangan. Setakat ni tak nampak lagi kesan macam kulit tembikai keluar dari perut. Mungkin perut tak besar lagi. Mana tahu lepas ni dia muncul.....arghhhhhh....pitam sekejap. Dalam hati takpela baby, ibu rela berperutkan kulit tembikai, asalkan awak keluar dengan selamat dan membesat dengan sihat. =)

*Mungkin keberkesan produk berbeza bagi setiap individu.




Tak mahu jenama yang lain.
Harga dalam RM 25++
Berbaloi
=)





3 Kata-Kata Inspirasi:

Anonymous said...

Mungkin awak kne makan kuantiti sikit dan kerap kot untuk naikkan berat.kesian baby nt.awak kne fikir makan untuk baby walaupun awak belum betul2 ada selera makan.kne gagahkan diri untuk makan dan jangan skip mkn demi baby.amalkan la minum air dari bacaan suci al-quran untuk seharian.

Fardilla Fawzi said...

sy check up di private jgk..doktor kat swasta lagi sarankan maintain berat badan dari awal pregnant sbb takut akan dpt mcm2 pyakit masa mengandung trimester 3..lagi pon bukan mendadak sgt turun berat badan tu...selera makan mcm biasa cuma berat taknak naik je...

Ms scan aritu alhamdullilah baby ok dan aktif..perkembangan pun cepat smggu dari tarikh period.

anyway thanks for the info.

Kidbux said...

Good sharing, Pureen Stretch Mark Lotion with Triple Action Formula helps prevent and reduce stretch marks effectively. For detail review visit:
http://kidbuxblog.com/pureen-stretch-mark-lotion/
.
.
.
Others:
Low income with bad credit and apply car loan?

Wednesday, May 15, 2013

Review Pureen Stretch Mark Lotion




Salam dan hello,

Lama tak menconteng sesuatu di sini. Maka harini mencuri sedikit waktu untuk coretkan sesuatu di sini untuk kenangan akan datang. 


Story last check up yang lepas (9 Mei 2013). Bacaan hb tak tahu lagi sebab kene tunggu next check up on 23 Mei. Harap lepas makan iberet yang tak sedap and besau tu hb akan kembali normal. Bacaan 9.3 tu dah cukup mengerunkan saya bila nurse bagitau bila bacaan hb turun ke bacaan 8 mungkin saya akan ditahan di wad. And mungkin kene masuk darah kot. Arghh taknak kene tahan kat wad. Berdoa jela moga hb naik and diri ni rajin and tak lupe makan ubat tiap hari. Kadang-kadang terlupa jugak. Haishh bila makin dekat dengan tarikh appointment memang kene disiplin sikit. Baby please ingatkan ibu ye...=p


Berat badan turun lagi 600 gm, kembali ke berat asal masa awal pregnant. Confius, tiap malam makan roti canai 2 keping, makan nasi tengah malam, how come boleh turun ni?? Apa lagi bila kat KK memang strict sikit so terpaksa refer kepada doktor. Selera sudah kembali and saya takda masalah seperti dulu. Muntah pun jarang yang amat. Tapi tak tahulah ke mana kalori tu pergi?? Doktor bukan apa, takut kalau berat badan turun akan beri effect pada baby. Takut saiz baby kecik.....tapi pada pendapat saya..awal pregnant ni biarlah berat maintain kan, nanti lepas bersalin takdalah susah sangat nak kuruskan badan balik. =p


*****


Skang ni saya dah amalkan sapu lotion di perut untuk elakkan kesan regangan dan stretch mark pada perut. Ala pada hakikatnya lotion bukanlah mampu menjamin stretch mark takda langsung tapi sebagai langkah penjagaan awal baiklah kita pakai kan. Itu pun dah masuk 4 bulan baru sibuk nak pakai kan (selepas dinasihatkan oleh adik ipar yang lepas bersalin). Pilihan saya ialah Pureen lotion. Saya suka bau dan tekstur dia yang tidak berminyak. Pakai waktu pagi sampai petang still melekat lagi bau dia. Sukaa...Pakai 2 kali sehari lepas mandi. Lepas mandi kan liang roma kulit kita terbuka, rasanya lebih berkesan kita apply lotion time tu. 


Lepas pakai lotion untuk beberapa minggu boleh nampak keberkesannya. Perut dan kurang gatal. Ye saya memang ada simptom gatal di perut and tanpa teragak-agak suka menggaru dengan nikmatnya. Huhu. Kene kurangkan habit ni. Dan saya perasan kesan hitam pada perut semakin berkurangan. Setakat ni tak nampak lagi kesan macam kulit tembikai keluar dari perut. Mungkin perut tak besar lagi. Mana tahu lepas ni dia muncul.....arghhhhhh....pitam sekejap. Dalam hati takpela baby, ibu rela berperutkan kulit tembikai, asalkan awak keluar dengan selamat dan membesat dengan sihat. =)

*Mungkin keberkesan produk berbeza bagi setiap individu.




Tak mahu jenama yang lain.
Harga dalam RM 25++
Berbaloi
=)





3 comments on "Review Pureen Stretch Mark Lotion"

Anonymous said...

Mungkin awak kne makan kuantiti sikit dan kerap kot untuk naikkan berat.kesian baby nt.awak kne fikir makan untuk baby walaupun awak belum betul2 ada selera makan.kne gagahkan diri untuk makan dan jangan skip mkn demi baby.amalkan la minum air dari bacaan suci al-quran untuk seharian.

Fardilla Fawzi on May 15, 2013 at 11:30 PM said...

sy check up di private jgk..doktor kat swasta lagi sarankan maintain berat badan dari awal pregnant sbb takut akan dpt mcm2 pyakit masa mengandung trimester 3..lagi pon bukan mendadak sgt turun berat badan tu...selera makan mcm biasa cuma berat taknak naik je...

Ms scan aritu alhamdullilah baby ok dan aktif..perkembangan pun cepat smggu dari tarikh period.

anyway thanks for the info.

Kidbux on July 13, 2015 at 9:16 PM said...

Good sharing, Pureen Stretch Mark Lotion with Triple Action Formula helps prevent and reduce stretch marks effectively. For detail review visit:
http://kidbuxblog.com/pureen-stretch-mark-lotion/
.
.
.
Others:
Low income with bad credit and apply car loan?

Disable Right Click