Followers

Sunday, May 19, 2013

Sunday | Latest Check Up



Happy Sunday uolsss,


Pagi-pagi dapat berita gembira from my best friend since university. Happy for you babe. Jaga diri baik-baik. Welcome to the club... do not forget to share this happy moments together! As expected bila my BFF cakap dia delay dah almost 2 weeks. Senyum lagi...=))


Okla sebenarnya nak cerita pasal check up semalam. Semalam ada check up di Klinik Dr Sukhilmi. Macam biasa berdebar sebab nak scan tengok keadaan baby. Hopefully takda apa yang bakal mengecewakan lagi hati. Alhamdullilah Allah mendengar doa saya. 


Sampai je depan klinik saya terdengar seorang lelaki bercakap dengan phone dengan mata merah. Apa yang saya dengar anak dia meninggal dalam perut. Ya Allah saya pernah rasa macam mana perasaan tu. Rasa satu batu hempap ke dada. Hancur luluh berita gembira tidak berpanjangan. 


Saya dah husband terus masuk ke dalam. Agak ramai jugak petang tu. Tak lama kemudian saya tengok lelaki tadi masuk dalam bilik doktor. Rupanya isteri dia ada kat dalam lagi. Hati saya masa ni berdebar tak payah nak cakap, dalam hati tak putus berdoa semoga baby saya sihat. 


Beberapa minit kemudian, saya tengok lelaki dan isteri dia keluar dari bilik doktor. Boleh nampak raut sedih muka masing-masing. Perut isteri dia dah besar. Saya agak mungkin dalam 7-8 bulan macam tu. Lepas bayar bil mereka terus ke kereta. Saya boleh nampak dari dalam klinik sebab kereta mereka memang parking depan pintu klinik. Sampai je mereka kat kereta, datang satu kereta. And keluar couple terus peluk lelaki and isteri dia. Ya Allah semoga pasangan tersebut tabah terima ujian ini. =(


Al-fatihah untuk baby mereka.

****

Berat badan maintain 61 kg. Doktor cakap saya pandai jaga badan. See doktor kerajaan dengan doktor swasta memang berbeza. Pokok pangkal asalkan baby sihat dan perkembangan positif. Masa scan doktor cakap baby dah 19weeks +++. Tapi ticker kat atas tu belum smpai 19 weeks lagi. Kedudukan baby skang ni kepada dia kat atas, kaki ke bawah. Berat dalam 200 gm++. =)


Khamis depan scan kat KK pula. Harap semuanya dipermudahkan. Dan yang paling penting hb tak turun ke 8. Kalau tak doktor cakap kene tahan kat wad. Oh man tak sanggup....



Harap tak boring la ye sebab kebelakangan ni memang update pasal perkembangan pregnancy je. =p
Daa~








0 Kata-Kata Inspirasi:

Sunday, May 19, 2013

Sunday | Latest Check Up




Happy Sunday uolsss,


Pagi-pagi dapat berita gembira from my best friend since university. Happy for you babe. Jaga diri baik-baik. Welcome to the club... do not forget to share this happy moments together! As expected bila my BFF cakap dia delay dah almost 2 weeks. Senyum lagi...=))


Okla sebenarnya nak cerita pasal check up semalam. Semalam ada check up di Klinik Dr Sukhilmi. Macam biasa berdebar sebab nak scan tengok keadaan baby. Hopefully takda apa yang bakal mengecewakan lagi hati. Alhamdullilah Allah mendengar doa saya. 


Sampai je depan klinik saya terdengar seorang lelaki bercakap dengan phone dengan mata merah. Apa yang saya dengar anak dia meninggal dalam perut. Ya Allah saya pernah rasa macam mana perasaan tu. Rasa satu batu hempap ke dada. Hancur luluh berita gembira tidak berpanjangan. 


Saya dah husband terus masuk ke dalam. Agak ramai jugak petang tu. Tak lama kemudian saya tengok lelaki tadi masuk dalam bilik doktor. Rupanya isteri dia ada kat dalam lagi. Hati saya masa ni berdebar tak payah nak cakap, dalam hati tak putus berdoa semoga baby saya sihat. 


Beberapa minit kemudian, saya tengok lelaki dan isteri dia keluar dari bilik doktor. Boleh nampak raut sedih muka masing-masing. Perut isteri dia dah besar. Saya agak mungkin dalam 7-8 bulan macam tu. Lepas bayar bil mereka terus ke kereta. Saya boleh nampak dari dalam klinik sebab kereta mereka memang parking depan pintu klinik. Sampai je mereka kat kereta, datang satu kereta. And keluar couple terus peluk lelaki and isteri dia. Ya Allah semoga pasangan tersebut tabah terima ujian ini. =(


Al-fatihah untuk baby mereka.

****

Berat badan maintain 61 kg. Doktor cakap saya pandai jaga badan. See doktor kerajaan dengan doktor swasta memang berbeza. Pokok pangkal asalkan baby sihat dan perkembangan positif. Masa scan doktor cakap baby dah 19weeks +++. Tapi ticker kat atas tu belum smpai 19 weeks lagi. Kedudukan baby skang ni kepada dia kat atas, kaki ke bawah. Berat dalam 200 gm++. =)


Khamis depan scan kat KK pula. Harap semuanya dipermudahkan. Dan yang paling penting hb tak turun ke 8. Kalau tak doktor cakap kene tahan kat wad. Oh man tak sanggup....



Harap tak boring la ye sebab kebelakangan ni memang update pasal perkembangan pregnancy je. =p
Daa~








0 comments on "Sunday | Latest Check Up"

Disable Right Click