Followers

Sunday, May 26, 2013

01 | Catatan Ibu Untuk Awak



Assalamualaikum,

Ibu sekarang tengah sibuk menyiapkan sesuatu. Tetapi ibu tak pastila sama ada ibu mampu menyiapkan kerja ni sebelum waktunya. Ibu harap awak boleh bantu bagi semangat pada ibu.

Oh ya ibu lupa nak cerita tentang check up Khamis lepas. Buku pink ibu dah jadi tebal gila sebab start awal check up sampai skrang ibu masih perlu buat rutin check up 2 minggu sekali. Macam biasa hb ibu still static mcm 2 minggu lepas, 9.3. Berat ibu naik hampir 2 kilo dalam masa 2 minggu. Dan skrang ni setiap 2 hari sekali ibu kene amik tekanan darah, doktor takut ibu dapat tekanan darah tinggi. Nasib baik rumah kita dekat dengan Klinik 1 Malaysia. Semalam ibu amik teknana darah, doktor cakap tekanan darah ibu rendah plak. Ada pening sikit. Mungkin ibu all out sangat tak cukup rest. Harini ibu rasa ok sikit. Bole continue buat kerja apa yang patut.


Lupa lagi nak bagitau. Doktor jugak ada scan awak. Alhamdullilah doktor cakap awak aktif and kedudukan awak melintang dalam perut ibu. Tempoh hari masa scan kat klinik Dr Sukhilmi, doktor cakap kedudukan kepala awak di atas. Now dah berubah kedudukan. Ibu cerita pada ayah, and ayah ketawa dengar.


Walaupun kadang-kadang ibu tak dapat rasa pergerakan awak, tapi doktor cakap masa scan awak aktif. Kalau scan kat Klinik Kesihatan ibu tak boleh nak tengok sekali dengan doktor sebab screen tu hanya mengadap doktor sahaja. Frust ibu. Takpela asalkan awak ok.


Perut ibu masih tak nampak lagi kalau pakai baju besar. Orang pun tak perasan ibu tengah bawak awak dalam perut. Ibu tak sabar jugak nak tengok perut membesar. =)


Okla ni saje catatan ibu untuk awak.




P/s: Tak sabar nak scan gender awak plak.





2 Kata-Kata Inspirasi:

FUZY said...

rinnndunya saat2 macam ni..tak sabar nak preggy lg..huhuhu tgu cik dea besar sikit lg...dlu setiap kali scan berkali2 tengok pic scan...walaupun hitam putih tak nmpak rupa lg hihihi...

Fardilla Fawzi said...


Heee tau takpe...cpt2 la preggy lagi..doakan perjalanan sy dipermudahkan ye... =)

Sunday, May 26, 2013

01 | Catatan Ibu Untuk Awak




Assalamualaikum,

Ibu sekarang tengah sibuk menyiapkan sesuatu. Tetapi ibu tak pastila sama ada ibu mampu menyiapkan kerja ni sebelum waktunya. Ibu harap awak boleh bantu bagi semangat pada ibu.

Oh ya ibu lupa nak cerita tentang check up Khamis lepas. Buku pink ibu dah jadi tebal gila sebab start awal check up sampai skrang ibu masih perlu buat rutin check up 2 minggu sekali. Macam biasa hb ibu still static mcm 2 minggu lepas, 9.3. Berat ibu naik hampir 2 kilo dalam masa 2 minggu. Dan skrang ni setiap 2 hari sekali ibu kene amik tekanan darah, doktor takut ibu dapat tekanan darah tinggi. Nasib baik rumah kita dekat dengan Klinik 1 Malaysia. Semalam ibu amik teknana darah, doktor cakap tekanan darah ibu rendah plak. Ada pening sikit. Mungkin ibu all out sangat tak cukup rest. Harini ibu rasa ok sikit. Bole continue buat kerja apa yang patut.


Lupa lagi nak bagitau. Doktor jugak ada scan awak. Alhamdullilah doktor cakap awak aktif and kedudukan awak melintang dalam perut ibu. Tempoh hari masa scan kat klinik Dr Sukhilmi, doktor cakap kedudukan kepala awak di atas. Now dah berubah kedudukan. Ibu cerita pada ayah, and ayah ketawa dengar.


Walaupun kadang-kadang ibu tak dapat rasa pergerakan awak, tapi doktor cakap masa scan awak aktif. Kalau scan kat Klinik Kesihatan ibu tak boleh nak tengok sekali dengan doktor sebab screen tu hanya mengadap doktor sahaja. Frust ibu. Takpela asalkan awak ok.


Perut ibu masih tak nampak lagi kalau pakai baju besar. Orang pun tak perasan ibu tengah bawak awak dalam perut. Ibu tak sabar jugak nak tengok perut membesar. =)


Okla ni saje catatan ibu untuk awak.




P/s: Tak sabar nak scan gender awak plak.





2 comments on "01 | Catatan Ibu Untuk Awak"

FUZY on May 27, 2013 at 2:25 PM said...

rinnndunya saat2 macam ni..tak sabar nak preggy lg..huhuhu tgu cik dea besar sikit lg...dlu setiap kali scan berkali2 tengok pic scan...walaupun hitam putih tak nmpak rupa lg hihihi...

Fardilla Fawzi on May 29, 2013 at 10:36 AM said...


Heee tau takpe...cpt2 la preggy lagi..doakan perjalanan sy dipermudahkan ye... =)

Disable Right Click