Followers

Tuesday, December 22, 2009

Konflik

Haishh susahnya nak bagi org pikir mcm mane kite pikir.

Kadang-kadang terasa pelik jgk nape la diorang ni ssh sgt nak pikir mcm mane aku pikir.

Rase sakit hati bile kita sorang yang beria padahal yang lain bole lepak terkangkang and lepas tangan. Aku memang tak pecaya ngn manusia yang bergelar perempuan yang pemalas. Bukan nak cakap diri sendiri tu rajin. Can u imagine bile dah kawin nanti ade ke suami yang nak buat sume tu. Perempuan ni la yang kene buat sume tu. Bole ke ko nak dok umah dalam keadaan bersepah and serabut mcm tu. Tapi tak taula plak kalo ade yg tahan hidup mcm tu. Lainla kalo ade org gaji nak tlg kemaskan. Tu ko punyer pasal la. Masalahnya skg ni ko takda org gaji lagi. Dan yg paling penting aku bukan org gaji ko.

Sejak kecik aku diajar oleh mak supaya sentiasa dalam keadaan kemas. Tak kisahla umah ko kecik ke besar ke. Walaupon tak banyak perhiasan + perabut yang menarik and cantik-cantik tapi bab kemas sangat diambil kira. Aku pon ade ari-ari bersepah aku jugak. Tapi takdala setiap masa nak tgk keadaan bersepah tu. Hei tak selesa la hidup mcm tu! Bende tu sume common sense la.

Yang penting tepuk dada tanya hati.

2 Kata-Kata Inspirasi:

Akmar said...

babe...adela org pk mcm u...i la...kan?kan?

Fardilla Fawzi said...

hahaha...tau xpe...sangat setuju..

Tuesday, December 22, 2009

Konflik


Haishh susahnya nak bagi org pikir mcm mane kite pikir.

Kadang-kadang terasa pelik jgk nape la diorang ni ssh sgt nak pikir mcm mane aku pikir.

Rase sakit hati bile kita sorang yang beria padahal yang lain bole lepak terkangkang and lepas tangan. Aku memang tak pecaya ngn manusia yang bergelar perempuan yang pemalas. Bukan nak cakap diri sendiri tu rajin. Can u imagine bile dah kawin nanti ade ke suami yang nak buat sume tu. Perempuan ni la yang kene buat sume tu. Bole ke ko nak dok umah dalam keadaan bersepah and serabut mcm tu. Tapi tak taula plak kalo ade yg tahan hidup mcm tu. Lainla kalo ade org gaji nak tlg kemaskan. Tu ko punyer pasal la. Masalahnya skg ni ko takda org gaji lagi. Dan yg paling penting aku bukan org gaji ko.

Sejak kecik aku diajar oleh mak supaya sentiasa dalam keadaan kemas. Tak kisahla umah ko kecik ke besar ke. Walaupon tak banyak perhiasan + perabut yang menarik and cantik-cantik tapi bab kemas sangat diambil kira. Aku pon ade ari-ari bersepah aku jugak. Tapi takdala setiap masa nak tgk keadaan bersepah tu. Hei tak selesa la hidup mcm tu! Bende tu sume common sense la.

Yang penting tepuk dada tanya hati.

2 comments on "Konflik"

Akmar on December 22, 2009 at 3:54 PM said...

babe...adela org pk mcm u...i la...kan?kan?

Fardilla Fawzi on December 23, 2009 at 5:20 PM said...

hahaha...tau xpe...sangat setuju..

Disable Right Click