Followers

Monday, December 28, 2009

Ahad


Semalam (Ahad) aku gi Seremban. Erm bosanla kalo dok umah tak bt pape. Mesti aku sedaya upaya untuk cari aktiviti yg boleh menghilangkan kebosanan. Aku tak suke dok umah sorang-sorang. Rase mcm otak tak berkembang jer. Walaupon smlm Kak Na ade kat umah. Sorila Kak Na tinggal sorang-sorang. Dahla pregnant. Sian die.

Gerak gi Seremban dalam tengahri. Tu pon mengejut jer aku nak dtg sana. Kalo ikut plan En Azli dtg KL coz nak gi org kawin kat Padang Jawa. Tapi tak jadi plak. Erm takda aktiviti la aku. So decide nak gi sana walaupon penat kat badan sebab mandi air terjun tak abis. Janji aku puas hati ade bende yg aku nak buat.
Kitaorang gi tgk filem Santau kat MBO Terminal 2. Tak ramai and selesa berbanding tempat lain. Tu pon tiket hanya pukul 615 pm. Pada pendapat aku, citer die best. Memang best. And En Azli pon setuju ngn pendapat aku tu. Bukan senang die ckp filem melayu ni best. Bile tgk citer tu mmg ade kebenarannya. Sanggup kawan baik sendiri yang sangat dipercayai bole buat keje terkutuk tu. Alasan dengki dgn kejayaan dan kebahagiaan kwn baik sendiri. So berhati-hati dengan makanan yang anda makan. Huhu...Hati manusia ni sukar diramal. Depan kite bukan main lagi baik. Konon sahabat dunia akhirat. Tapi sebaliknya tikam kawan dari belakang. Sampai sanggup santau. Bukan bole percaya sangat. Kadang- kadang kiter tak perlu meletakkan 100% kepercayaan kepada orang lain. Takut nanti makan diri.

Ermm pas tgk wayang terus balik. Highway jem gile. Terlampau banyak sangat kete. Petang tu pon dah mulai penuh. Tapi takpe. Kete still jalan kan. Die tak stuck teruk cume banyak sangat kete. Biasala org balik cuti.

So smlm la last day kami berdating untuk 2009. Untuk 2010 tak tau la jumpa bile lagi. Aku harap hubungan kami baik-baik saje. Amin.


0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, December 28, 2009

Ahad



Semalam (Ahad) aku gi Seremban. Erm bosanla kalo dok umah tak bt pape. Mesti aku sedaya upaya untuk cari aktiviti yg boleh menghilangkan kebosanan. Aku tak suke dok umah sorang-sorang. Rase mcm otak tak berkembang jer. Walaupon smlm Kak Na ade kat umah. Sorila Kak Na tinggal sorang-sorang. Dahla pregnant. Sian die.

Gerak gi Seremban dalam tengahri. Tu pon mengejut jer aku nak dtg sana. Kalo ikut plan En Azli dtg KL coz nak gi org kawin kat Padang Jawa. Tapi tak jadi plak. Erm takda aktiviti la aku. So decide nak gi sana walaupon penat kat badan sebab mandi air terjun tak abis. Janji aku puas hati ade bende yg aku nak buat.
Kitaorang gi tgk filem Santau kat MBO Terminal 2. Tak ramai and selesa berbanding tempat lain. Tu pon tiket hanya pukul 615 pm. Pada pendapat aku, citer die best. Memang best. And En Azli pon setuju ngn pendapat aku tu. Bukan senang die ckp filem melayu ni best. Bile tgk citer tu mmg ade kebenarannya. Sanggup kawan baik sendiri yang sangat dipercayai bole buat keje terkutuk tu. Alasan dengki dgn kejayaan dan kebahagiaan kwn baik sendiri. So berhati-hati dengan makanan yang anda makan. Huhu...Hati manusia ni sukar diramal. Depan kite bukan main lagi baik. Konon sahabat dunia akhirat. Tapi sebaliknya tikam kawan dari belakang. Sampai sanggup santau. Bukan bole percaya sangat. Kadang- kadang kiter tak perlu meletakkan 100% kepercayaan kepada orang lain. Takut nanti makan diri.

Ermm pas tgk wayang terus balik. Highway jem gile. Terlampau banyak sangat kete. Petang tu pon dah mulai penuh. Tapi takpe. Kete still jalan kan. Die tak stuck teruk cume banyak sangat kete. Biasala org balik cuti.

So smlm la last day kami berdating untuk 2009. Untuk 2010 tak tau la jumpa bile lagi. Aku harap hubungan kami baik-baik saje. Amin.


0 comments on "Ahad"

Disable Right Click