Followers

Tuesday, April 30, 2013

Selera Seperti Naga



Salam,

Bestnya bila esok adalah public holiday...senyum lebar =))

Malam ni boleh tido lambat tak perlu nak tension-tension bila pikir esok nak kene pergi kerja. Bahagianya rasa. Ini petanda tak bagus. Bermakna saya tidak mencapai kepuasan semasa bekerja. Ahaks.


Oh ya bukan nak cerita pasal kerja. Nak cerita perkembangan terkini. Alhamdullilah sudah masuk 2nd trimester. Selera makan sudah seperti naga. 24 jam asik lapar. Sebelum ni macam ni jugak, 24 jam lapar tapi memandangkan selera kurang and memilih makan menyebabkan bila tiba waktu makan, alahai sikit sangat saya makan. Sayur semua taknak makan. Asik nak makan pedas and ikan sokmo.


So skang ni selamat datang nafsu makan yang banyak. Selera kembali normal malah makin bertambah. Dah boleh terima makan sayur, makan ayam dan apa saja tanpa menolak.  Cuma telur je tak boleh terima lagi. Alhamdullilah =p


Risau jugak bile berat badan naik mendadak. Kene pantau jugak pengambilan makanan especially waktu malam. Kalau berjaya kawal nafsu la kan...huhu


Haish tak sabar nak balik Ipoh. Dah request kat mak nak makan ikan terubuk bakar dalam oven bulat (oven kat rumah). Cepatla hari Jumaat datang.....



P/s: Agak-agak losyen Pureen for stretch mark tu berkesan tak untuk elak kesan stretch mark kat perut. Kene start pakai dari awal kan?




4 Kata-Kata Inspirasi:

Mimin said...

U xstart pakai lg ke? Huuu i da masuk mggu ke-10. Spttnye lotion stretch mark tu kne pki sebulan selepas pregnant. But then its ok kalo skg ni xde lg sign of stretch mark tp bli la skg. Nnt menyesal gile T_T. I ada kt peha wlupon badan i kecik je.

Shizan Syafik said...

seronok kan bila selera dah kembali.. :)

Fardilla Fawzi said...

Mimin:

tula ada terpikir nak pakai dari awal..tp buat masa ni stretch mark kat perut tak nampak lg cume dh start gatal2..risau gak kalu tak jaga dari awal kan...u pakai produk apa ye??

Fardilla Fawzi said...

Shizan Syafik:

Hee seronok sgt...sblm ni nampak makanan takda nafsu lgsg walaupun takda muntah2 sgt....

Tuesday, April 30, 2013

Selera Seperti Naga




Salam,

Bestnya bila esok adalah public holiday...senyum lebar =))

Malam ni boleh tido lambat tak perlu nak tension-tension bila pikir esok nak kene pergi kerja. Bahagianya rasa. Ini petanda tak bagus. Bermakna saya tidak mencapai kepuasan semasa bekerja. Ahaks.


Oh ya bukan nak cerita pasal kerja. Nak cerita perkembangan terkini. Alhamdullilah sudah masuk 2nd trimester. Selera makan sudah seperti naga. 24 jam asik lapar. Sebelum ni macam ni jugak, 24 jam lapar tapi memandangkan selera kurang and memilih makan menyebabkan bila tiba waktu makan, alahai sikit sangat saya makan. Sayur semua taknak makan. Asik nak makan pedas and ikan sokmo.


So skang ni selamat datang nafsu makan yang banyak. Selera kembali normal malah makin bertambah. Dah boleh terima makan sayur, makan ayam dan apa saja tanpa menolak.  Cuma telur je tak boleh terima lagi. Alhamdullilah =p


Risau jugak bile berat badan naik mendadak. Kene pantau jugak pengambilan makanan especially waktu malam. Kalau berjaya kawal nafsu la kan...huhu


Haish tak sabar nak balik Ipoh. Dah request kat mak nak makan ikan terubuk bakar dalam oven bulat (oven kat rumah). Cepatla hari Jumaat datang.....



P/s: Agak-agak losyen Pureen for stretch mark tu berkesan tak untuk elak kesan stretch mark kat perut. Kene start pakai dari awal kan?




4 comments on "Selera Seperti Naga"

Mimin on May 1, 2013 at 7:23 AM said...

U xstart pakai lg ke? Huuu i da masuk mggu ke-10. Spttnye lotion stretch mark tu kne pki sebulan selepas pregnant. But then its ok kalo skg ni xde lg sign of stretch mark tp bli la skg. Nnt menyesal gile T_T. I ada kt peha wlupon badan i kecik je.

Shizan Syafik on May 1, 2013 at 11:40 AM said...

seronok kan bila selera dah kembali.. :)

Fardilla Fawzi on May 1, 2013 at 11:52 AM said...

Mimin:

tula ada terpikir nak pakai dari awal..tp buat masa ni stretch mark kat perut tak nampak lg cume dh start gatal2..risau gak kalu tak jaga dari awal kan...u pakai produk apa ye??

Fardilla Fawzi on May 1, 2013 at 11:53 AM said...

Shizan Syafik:

Hee seronok sgt...sblm ni nampak makanan takda nafsu lgsg walaupun takda muntah2 sgt....

Disable Right Click