Followers

Thursday, April 11, 2013

P.O.S.I.T.I.F



Positif?? Apa yang positif?? Ye saya sudah positif....

Terima kasih kepada yang mendoakan kesejahteraan saya dan si dia.

Setelah menunggu hampir setahun untuk pregnant semula. Harini secara rasminya sudah masuk 13 minggu perjalanan manis saya sebagai bakal ibu. Alhamdullilah. Sebenarnya tidak ramai yang tahu memandangkan saya agak trauma dengan apa yang berlaku sebelum ini. Tapi apa pun saya yakin dengan ketentuan Allah. Zuriat hanyalah rezeki yang dipinjamkan oleh Allah kepada kita dan Dia berhak untuk menarik balik nikmat itu pada bila-bila masa yang dikehendaki-Nya.

Kalau diikutkan minggu dari tarikh last period memang 13 minggu tetapi bila ikut minggu scan baby sudah masuk 14 minggu. Tiada apa yang mengembirakan bila tengok si dia sihat di dalam rahim saya. Sebelum ni memang tak pernah melihat pergerakan baby dalam perut.

Latest scan adalah pada 12 minggu. Alhamdullilah mengikut kata doktor baby membesar dengan sihat. Saya dan suami berpeluang untuk melihat sendiri ciptaan Tuhan yang bergerak-gerak dalam perut saya walaupun baby masih kecil. Macam tak percaya bukan?

Baby sudah pandai menendang, panjangkan kaki dia, angkat tangan, goyang-goyangkan kepala. Bila cerita pada kakak ipar, mereka tak percaya. Diorang cakap 3 bulan mana boleh nampak pergerakan baby dalam perut. Tapi ini yang pengalaman yang dilalui oleh saya dan husband yang menjadi detik manis buat kami yang lama menunggu kehadiran cahaya mata dalam rumah tangga kami. Alhamdullilah.

Doakan baby membesar dengan sihat dan sempurna dan Allah mudahkan perjalanan saya. Insya Allah.



Next post: Tanda-tanda awal saya pregnant? 






2 Kata-Kata Inspirasi:

Shizan Syafik said...

congrats dear.. :)

Fardilla Fawzi said...

Shizan:
Thanks dear!

Thursday, April 11, 2013

P.O.S.I.T.I.F




Positif?? Apa yang positif?? Ye saya sudah positif....

Terima kasih kepada yang mendoakan kesejahteraan saya dan si dia.

Setelah menunggu hampir setahun untuk pregnant semula. Harini secara rasminya sudah masuk 13 minggu perjalanan manis saya sebagai bakal ibu. Alhamdullilah. Sebenarnya tidak ramai yang tahu memandangkan saya agak trauma dengan apa yang berlaku sebelum ini. Tapi apa pun saya yakin dengan ketentuan Allah. Zuriat hanyalah rezeki yang dipinjamkan oleh Allah kepada kita dan Dia berhak untuk menarik balik nikmat itu pada bila-bila masa yang dikehendaki-Nya.

Kalau diikutkan minggu dari tarikh last period memang 13 minggu tetapi bila ikut minggu scan baby sudah masuk 14 minggu. Tiada apa yang mengembirakan bila tengok si dia sihat di dalam rahim saya. Sebelum ni memang tak pernah melihat pergerakan baby dalam perut.

Latest scan adalah pada 12 minggu. Alhamdullilah mengikut kata doktor baby membesar dengan sihat. Saya dan suami berpeluang untuk melihat sendiri ciptaan Tuhan yang bergerak-gerak dalam perut saya walaupun baby masih kecil. Macam tak percaya bukan?

Baby sudah pandai menendang, panjangkan kaki dia, angkat tangan, goyang-goyangkan kepala. Bila cerita pada kakak ipar, mereka tak percaya. Diorang cakap 3 bulan mana boleh nampak pergerakan baby dalam perut. Tapi ini yang pengalaman yang dilalui oleh saya dan husband yang menjadi detik manis buat kami yang lama menunggu kehadiran cahaya mata dalam rumah tangga kami. Alhamdullilah.

Doakan baby membesar dengan sihat dan sempurna dan Allah mudahkan perjalanan saya. Insya Allah.



Next post: Tanda-tanda awal saya pregnant? 






2 comments on "P.O.S.I.T.I.F"

Shizan Syafik on April 11, 2013 at 1:50 PM said...

congrats dear.. :)

Fardilla Fawzi on April 12, 2013 at 3:45 PM said...

Shizan:
Thanks dear!

Disable Right Click