Followers

Thursday, April 25, 2013

Hasil Check Up 25/4/13



Harini check up di KK. Baru balik ni terus nak update. Kang takut takda mood nak update. Sepatutnya semalam appointment tapi memandangkan semalam macam malas dengan selamba saya ubah tarikh appoinment. Nasib nurse kat KK Sendayan semua baik-baik. Tak garang pun. =)

Hasil check up hari ni:

  • Hb turun lagi dari 10.3 ke 9.3. Bravoooo...kali ni takda plak saya rasa simptom pening ke penat ke apa. Tapi tak tahulah kenapa setiap kali check up makin turun plak. Salah diri sendiri jugak kot sebab selalu skip makan iron supplemen. Lepas tu dengan selambanya tiap hari mesti minum teh ais pagi and tengahari. Penyerapan zat besi jadi kurangla kan. Maka, appointment maintain sebulan 2 kali. 
  • Dapat dengar heartbeat baby menggunakan alat apa ntah nama dia. Tak scan pun. Dapat dengar kejap pun jadilah..lepas tu baby dah lari...
  • Sepatutnya appointment saya pergi petang, disebabkan pagi tadi malas sangat nak bangun saya pergi KK pagi jugak. Kelas pagi tadi saya cancel dengan sesuka hatinya. Lantaklah labu malas sangat nak jadi skema ni. Pergi KK pun nak dekat pukul 10 pagi. Takdalah sesak sangat dengan orang ramai.
  • Berat naik dengan jayanya. 2 minggu lepas check up berat 59.5 kg and tadi berat terkini adalah 61.6 kg. Berkat makan makan roti canai 2 keping tiap malam. Kuikui...


Continue later..




0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, April 25, 2013

Hasil Check Up 25/4/13




Harini check up di KK. Baru balik ni terus nak update. Kang takut takda mood nak update. Sepatutnya semalam appointment tapi memandangkan semalam macam malas dengan selamba saya ubah tarikh appoinment. Nasib nurse kat KK Sendayan semua baik-baik. Tak garang pun. =)

Hasil check up hari ni:

  • Hb turun lagi dari 10.3 ke 9.3. Bravoooo...kali ni takda plak saya rasa simptom pening ke penat ke apa. Tapi tak tahulah kenapa setiap kali check up makin turun plak. Salah diri sendiri jugak kot sebab selalu skip makan iron supplemen. Lepas tu dengan selambanya tiap hari mesti minum teh ais pagi and tengahari. Penyerapan zat besi jadi kurangla kan. Maka, appointment maintain sebulan 2 kali. 
  • Dapat dengar heartbeat baby menggunakan alat apa ntah nama dia. Tak scan pun. Dapat dengar kejap pun jadilah..lepas tu baby dah lari...
  • Sepatutnya appointment saya pergi petang, disebabkan pagi tadi malas sangat nak bangun saya pergi KK pagi jugak. Kelas pagi tadi saya cancel dengan sesuka hatinya. Lantaklah labu malas sangat nak jadi skema ni. Pergi KK pun nak dekat pukul 10 pagi. Takdalah sesak sangat dengan orang ramai.
  • Berat naik dengan jayanya. 2 minggu lepas check up berat 59.5 kg and tadi berat terkini adalah 61.6 kg. Berkat makan makan roti canai 2 keping tiap malam. Kuikui...


Continue later..




0 comments on "Hasil Check Up 25/4/13"

Disable Right Click