Followers

Wednesday, March 21, 2012

Review Husband: Bila Dear Jadi Chef


Minggu ni minggu kelas kitchen. Ditambah plak semalam (Selasa) kelas i direct 8 jam. Ditambah dengan beban drive jauh, smpai rumah confirm i tak mampu nak buat apa pun. 

Start minggu lepas, memang tiap hari i masak untuk husband. Nasib baik la bukan kelas kitchen minggu lepas. So mood i last week sangat baik.

Hari Isnin i still masak lagi untuk husband walaupon petang tu kat opis i dah berkire-kire nak ajak husband makan kat luar je. Sampai rumah tengok, husband dah sampai awal dari i. And sempat masak nasi. Takkanla i dah nampak husband masak nasi terus nak ajak makan luar plak kan. Derhaka kalau buat macam tu. Huhu. So dengan semangat yang ada terus masak simple je. Ayam masak kicap style mak dengan telur dadar. Ayam masak kicap style mak ni bukan masak kicap biasa je. I tumis dengan cili kering yang blend. Rasa pedas-pedas gitu.

So lepas makan i pesan kat husband, i taknak masak esok sebab kelas pack 8 jam. Balik umah i nak rest je. Demand punya isteri. Huhu...Husband mengiakan je. Memang dia dah paham sangat.

Semalam masa kat opis husband sms, dear cakap nak masak malam ni. Tapi menu simple je. Terasa syahdu gitu, bila dear offer diri nak masak. Terasa diri tak menjalankan tanggungjawab dengan sempurna. Huhu

I pesan kat husband masak yang simple and tak myusahkan. Husband pun balik kerja letih jugak bukan i sorang je. So kene saling memahami disitu.

I sampai lewat semalam 730 pm sampai rumah sebab kelas lewat abis. Sampai rumah tengok husband tengah terkedek-kedek sorang kat dapur. Masa saya jenguk kat dapur dear pesan..."syg rehat je, tido (perli sebab sy memang kuat tido)..biar b sorang je yang masak"

Ok..terus saya landing kat depan sebelum bersiap untuk mandi.


Lepas solat Maghrib jemaah sama-sama terus makan. Ni memang rutin biasa tiap hari kat rumah. Tak sempatnya nak makan sebelum solat Maghrib.




Sayur Salad dengan tomato.




Sayur taugeh and kacang panjang ala thai.
Abaikan presentation.
Janji sedap...





Nasi goreng kampung,
Abaikan presentation.
Sayur kangkung terlupa nak beli...




Dalam pikiran i, kalau lelaki masak mesti tawar tak cukup garam. But my expectation terus merudum. Rasa b masak sangat ok. Secukup rasa.  Takdala disaster sangat seperti yang disangkakan. Moral of the story, tak baik bersangka buruk ok...

So lepas ni dah boleh harap B masak kalau mood nak masak i hilang. Alasan....




P/s: Indahnya hidup berumah tangga. Saling bantu-membantu dan saling melengkapi antara satu sama lain. I love my husband!


0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, March 21, 2012

Review Husband: Bila Dear Jadi Chef



Minggu ni minggu kelas kitchen. Ditambah plak semalam (Selasa) kelas i direct 8 jam. Ditambah dengan beban drive jauh, smpai rumah confirm i tak mampu nak buat apa pun. 

Start minggu lepas, memang tiap hari i masak untuk husband. Nasib baik la bukan kelas kitchen minggu lepas. So mood i last week sangat baik.

Hari Isnin i still masak lagi untuk husband walaupon petang tu kat opis i dah berkire-kire nak ajak husband makan kat luar je. Sampai rumah tengok, husband dah sampai awal dari i. And sempat masak nasi. Takkanla i dah nampak husband masak nasi terus nak ajak makan luar plak kan. Derhaka kalau buat macam tu. Huhu. So dengan semangat yang ada terus masak simple je. Ayam masak kicap style mak dengan telur dadar. Ayam masak kicap style mak ni bukan masak kicap biasa je. I tumis dengan cili kering yang blend. Rasa pedas-pedas gitu.

So lepas makan i pesan kat husband, i taknak masak esok sebab kelas pack 8 jam. Balik umah i nak rest je. Demand punya isteri. Huhu...Husband mengiakan je. Memang dia dah paham sangat.

Semalam masa kat opis husband sms, dear cakap nak masak malam ni. Tapi menu simple je. Terasa syahdu gitu, bila dear offer diri nak masak. Terasa diri tak menjalankan tanggungjawab dengan sempurna. Huhu

I pesan kat husband masak yang simple and tak myusahkan. Husband pun balik kerja letih jugak bukan i sorang je. So kene saling memahami disitu.

I sampai lewat semalam 730 pm sampai rumah sebab kelas lewat abis. Sampai rumah tengok husband tengah terkedek-kedek sorang kat dapur. Masa saya jenguk kat dapur dear pesan..."syg rehat je, tido (perli sebab sy memang kuat tido)..biar b sorang je yang masak"

Ok..terus saya landing kat depan sebelum bersiap untuk mandi.


Lepas solat Maghrib jemaah sama-sama terus makan. Ni memang rutin biasa tiap hari kat rumah. Tak sempatnya nak makan sebelum solat Maghrib.




Sayur Salad dengan tomato.




Sayur taugeh and kacang panjang ala thai.
Abaikan presentation.
Janji sedap...





Nasi goreng kampung,
Abaikan presentation.
Sayur kangkung terlupa nak beli...




Dalam pikiran i, kalau lelaki masak mesti tawar tak cukup garam. But my expectation terus merudum. Rasa b masak sangat ok. Secukup rasa.  Takdala disaster sangat seperti yang disangkakan. Moral of the story, tak baik bersangka buruk ok...

So lepas ni dah boleh harap B masak kalau mood nak masak i hilang. Alasan....




P/s: Indahnya hidup berumah tangga. Saling bantu-membantu dan saling melengkapi antara satu sama lain. I love my husband!


0 comments on "Review Husband: Bila Dear Jadi Chef"

Disable Right Click