Followers

Thursday, March 15, 2012

Kalaulah Boleh Dikhabarkan Berita Gembira Itu

Hujung bulan ni merupakan hari lahir  dear,

Buat pertama kali celebrate birthday as a wife, 

Bukanlah nak celebrate beria, cukup sebagai tanda ingatan dan hadiah special yang tak boleh nak dapat/beli hari-hari,

Teringin juga nak buat sesuatu yang special. Macam tahun sebelum ni saya pernah bagi surprise delivery bunga kat opis dear. Lelaki dengan bunga...sungguh tidak sinonim kan. Huhu....itu jela surprise yang penah saya buat. Sebab dear tak expect pon saya akan buat begitu. 

Dear tak pernah mintak pun, tapi inisiatif sendiri la untuk create sesuatu yang memorable.

So tahun ni saya ada plan sesuatu tetapi tak tahulah setakat mana progressnya....huhu...

Macam tahun lepas langsung saya tak beri hadiah. Bukan saya je...kami berdua memang plan taknak membazir membeli hadiah yang mahal. Cukup aktiviti makan-makan kat kedai makan biasa je. Sebab tahun lepas memang tengah saving kaw-kaw, al maklum nak merealisasikan impian perkahwinan la sangat. Hoho....



Tapi alangkah bestnya kalau saya mampu nak bagi berita baik buat husband akhir bulan ni. Tak payah nak beli hadiah mahal-mahal. Berita tu pon dah cukup bermakna buat husband.

Apa beritanya.......
  • Period saya delay sebab........ (sila isi tempat kosong menggunakan kreativiti anda!)
  • Saya berhenti keje kat KL and dapat kerja kat area Seremban......sekurang-kurangnya saya dah kurangkan beban dear memikir keselamatan saya sepanjang perjalanan ke opis. Dan paling touching saya jumpa surat B belikan saya insurans untuk perlindungan diri saya. Sebelum ni saya memang tak amik port langsung tentang insurans bagai ni. Tapi B telah mengambil langkah bijak tanpa pengetahuan saya. Saya sungguh terharu!

0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, March 15, 2012

Kalaulah Boleh Dikhabarkan Berita Gembira Itu


Hujung bulan ni merupakan hari lahir  dear,

Buat pertama kali celebrate birthday as a wife, 

Bukanlah nak celebrate beria, cukup sebagai tanda ingatan dan hadiah special yang tak boleh nak dapat/beli hari-hari,

Teringin juga nak buat sesuatu yang special. Macam tahun sebelum ni saya pernah bagi surprise delivery bunga kat opis dear. Lelaki dengan bunga...sungguh tidak sinonim kan. Huhu....itu jela surprise yang penah saya buat. Sebab dear tak expect pon saya akan buat begitu. 

Dear tak pernah mintak pun, tapi inisiatif sendiri la untuk create sesuatu yang memorable.

So tahun ni saya ada plan sesuatu tetapi tak tahulah setakat mana progressnya....huhu...

Macam tahun lepas langsung saya tak beri hadiah. Bukan saya je...kami berdua memang plan taknak membazir membeli hadiah yang mahal. Cukup aktiviti makan-makan kat kedai makan biasa je. Sebab tahun lepas memang tengah saving kaw-kaw, al maklum nak merealisasikan impian perkahwinan la sangat. Hoho....



Tapi alangkah bestnya kalau saya mampu nak bagi berita baik buat husband akhir bulan ni. Tak payah nak beli hadiah mahal-mahal. Berita tu pon dah cukup bermakna buat husband.

Apa beritanya.......
  • Period saya delay sebab........ (sila isi tempat kosong menggunakan kreativiti anda!)
  • Saya berhenti keje kat KL and dapat kerja kat area Seremban......sekurang-kurangnya saya dah kurangkan beban dear memikir keselamatan saya sepanjang perjalanan ke opis. Dan paling touching saya jumpa surat B belikan saya insurans untuk perlindungan diri saya. Sebelum ni saya memang tak amik port langsung tentang insurans bagai ni. Tapi B telah mengambil langkah bijak tanpa pengetahuan saya. Saya sungguh terharu!

0 comments on "Kalaulah Boleh Dikhabarkan Berita Gembira Itu"

Disable Right Click