Followers

Thursday, March 01, 2012

Idea Deco: Living Room


Harini takda mood langsung nak siapkan kerja,

Buat je macam kerja semua dah selesai,


Untuk menghilangkan tekanan perasaan masih sempat mencari idea untuk dekorasi ruang tamu.
Mana tau bole dijadikan inspirasi buat semua,

=)



Saya suka penggunaan storage yang dijadikan perabot kat ruang tamu.
Terserlah kekemasan.




Oh idea please come to me...
Mungkin boleh tambah kerusi single dua tu untuk diletakkan dibahagian depan sliding door,
Akan dipikirkan mengikut kesesuaian




Ini adalah rumah contoh kat Sendayan yang designnya lebih kurang sama dengan rumah kami.
Yang membezakan i tak pakai sofa L-shape and round table for dining area.

Mungkin serba sedikit dapat membantu.




Ruang menonton disatukan dengan ruang tamu.
Ikut idea asal mahu separate-kan.
Husband cakap TV letak dalam bilik.
Sesuai ke???


Ruang dapur kering memang terbuka.
Macam rumah kami kitchen memang terpisah dengan dinding.

So bahagian hadapan tak nampak apa yang berlaku di kitchen.




P/s: Doa-doala dapat kerja area Seremban. Cepat sikit progress mendekorasi rumah. Skang ni cost travel dah hampir mencecah 1K. Kalau bole peruntukan sebahagian duit tu untuk umah kan bagus. 


0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, March 01, 2012

Idea Deco: Living Room



Harini takda mood langsung nak siapkan kerja,

Buat je macam kerja semua dah selesai,


Untuk menghilangkan tekanan perasaan masih sempat mencari idea untuk dekorasi ruang tamu.
Mana tau bole dijadikan inspirasi buat semua,

=)



Saya suka penggunaan storage yang dijadikan perabot kat ruang tamu.
Terserlah kekemasan.




Oh idea please come to me...
Mungkin boleh tambah kerusi single dua tu untuk diletakkan dibahagian depan sliding door,
Akan dipikirkan mengikut kesesuaian




Ini adalah rumah contoh kat Sendayan yang designnya lebih kurang sama dengan rumah kami.
Yang membezakan i tak pakai sofa L-shape and round table for dining area.

Mungkin serba sedikit dapat membantu.




Ruang menonton disatukan dengan ruang tamu.
Ikut idea asal mahu separate-kan.
Husband cakap TV letak dalam bilik.
Sesuai ke???


Ruang dapur kering memang terbuka.
Macam rumah kami kitchen memang terpisah dengan dinding.

So bahagian hadapan tak nampak apa yang berlaku di kitchen.




P/s: Doa-doala dapat kerja area Seremban. Cepat sikit progress mendekorasi rumah. Skang ni cost travel dah hampir mencecah 1K. Kalau bole peruntukan sebahagian duit tu untuk umah kan bagus. 


0 comments on "Idea Deco: Living Room"

Disable Right Click