Followers

Tuesday, April 01, 2014

Terima Diploma Penyusuan Ibu?



1 April 2014,
Mia dah semakin menginjak ke usia 6 bulan,
Tetiba rasa bangga dalam hati sebab after menempuh ups and downs dalam breastfeeding, akhirnya berjaya jugak ibu susukan Mia secara eksklusif.
Walaupun bila time tak betol, production susu berkurang.
Walaupun ibu cuba untuk campurkan dengan susu formula.
Mia tetap mogok mahukan susu ibu.
Sedap sangat ke susu ibu??

Tapi Allah itu Maha Kaya,
Di saat production berkurang, ada saja jalan penyelesaiannya supaya Mia dapat susu ibu mencukupi untuk hari tersebut.
Menangis dalam hati bila pengasuh topup dengan air masak sementara tunggu saya sampai.
Itulah pahit manis yang saya lalui sepanjang 6 bulan yang lepas.
Maafkan ibu kalau ibu buat Mia tertunggu-tunggu and lapar.
Maafkan ibu jugak bila ibu buat awak bahan ujikaji minum susu formula and awak muntah dan tak selesa lepas tu.
=(

Tapi saya kene cekal dan kuat semangat.
Walaupun satu masa, saya rasa sangat down and give up.
Sekali lagi Allah tolong saya. Allah tunjukkan jalan penyelesaian.
Alhamdullilah...

3 minggu saya direct-feed Mia sementara nak bekerja semula.
Production dah kembali ok.
Saya andaikan kali ni takda masalah macam sebelum ni memandangkan Mia dah bole makan solid foods.
Kalau susu ebm tak cukup sekalipun sempat untuk saya balik rumah hantar stok memandangkan tempat kerja dengan rumah tidaklah sejauh macam dulu.


Kalau nak cerita perjalanan menyusukan Mia rasanya boleh meruntun balik la jiwa ni.
Biarlah ia disimpan dalam hati dan dijadikan pengajaran untuk akan datang.


Layak tak saya dapat Diploma dalam penyusuan susu ibu??
Mohon mampu terus bagi susu ibu untuk Mia.....





0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, April 01, 2014

Terima Diploma Penyusuan Ibu?




1 April 2014,
Mia dah semakin menginjak ke usia 6 bulan,
Tetiba rasa bangga dalam hati sebab after menempuh ups and downs dalam breastfeeding, akhirnya berjaya jugak ibu susukan Mia secara eksklusif.
Walaupun bila time tak betol, production susu berkurang.
Walaupun ibu cuba untuk campurkan dengan susu formula.
Mia tetap mogok mahukan susu ibu.
Sedap sangat ke susu ibu??

Tapi Allah itu Maha Kaya,
Di saat production berkurang, ada saja jalan penyelesaiannya supaya Mia dapat susu ibu mencukupi untuk hari tersebut.
Menangis dalam hati bila pengasuh topup dengan air masak sementara tunggu saya sampai.
Itulah pahit manis yang saya lalui sepanjang 6 bulan yang lepas.
Maafkan ibu kalau ibu buat Mia tertunggu-tunggu and lapar.
Maafkan ibu jugak bila ibu buat awak bahan ujikaji minum susu formula and awak muntah dan tak selesa lepas tu.
=(

Tapi saya kene cekal dan kuat semangat.
Walaupun satu masa, saya rasa sangat down and give up.
Sekali lagi Allah tolong saya. Allah tunjukkan jalan penyelesaian.
Alhamdullilah...

3 minggu saya direct-feed Mia sementara nak bekerja semula.
Production dah kembali ok.
Saya andaikan kali ni takda masalah macam sebelum ni memandangkan Mia dah bole makan solid foods.
Kalau susu ebm tak cukup sekalipun sempat untuk saya balik rumah hantar stok memandangkan tempat kerja dengan rumah tidaklah sejauh macam dulu.


Kalau nak cerita perjalanan menyusukan Mia rasanya boleh meruntun balik la jiwa ni.
Biarlah ia disimpan dalam hati dan dijadikan pengajaran untuk akan datang.


Layak tak saya dapat Diploma dalam penyusuan susu ibu??
Mohon mampu terus bagi susu ibu untuk Mia.....





0 comments on "Terima Diploma Penyusuan Ibu?"

Disable Right Click