Followers

Monday, April 14, 2014

Hari Pertama Bekerja di Ipoh



14 April 2014.

Officially harini dah start kerja di tempat baru. Terlalu awal untuk membuat sebarang spekulasi. Mana-mana tempat ada pro and cons tersendiri. Kat sini saya agak happy sebab nenek dengan atuk yang jaga Mia. Saya tak susah hati sangat. Yang penting skang ni adalah Mia.

Pagi tadi husband yang hantar. Traffic takdalah seteruk sebelum ni. Dalam 20 minit dah boleh sampai walaupun sepanjang perjalanan banyak sangat traffic light. Tak dapat bayangkan kalau traffic light rosak. I can say that Ipoh is peaceful place. No hectic.

Kiranya juga ini adalah first company yang saya kerja tidak bekerja pada hari Sabtu. Melainkan kalau ada events, lecturer memang wajib datang. Plus with a better salary walaupun company background lebih kurang sama je sebelum ni.

Cabaran akan datang belum tahu lagi?? Bila tengok part documentation banyak plak yang buat saya sakit mata. Haha manusia cerewet memang macam tu.

First impression I like the way the CEO treat the staffs. Esok lusa belum tahu lagi.

Semoga segalanya dipermudahkan dan saya akan sentiasa berlapang dada untuk menerima apa jua cabaran akan datang.


P/s: Baru 1/2 jam dok opis dah rindu Mia. Lagi 3 jam. Haishh cepatla balik nak peluk Mia....




0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, April 14, 2014

Hari Pertama Bekerja di Ipoh




14 April 2014.

Officially harini dah start kerja di tempat baru. Terlalu awal untuk membuat sebarang spekulasi. Mana-mana tempat ada pro and cons tersendiri. Kat sini saya agak happy sebab nenek dengan atuk yang jaga Mia. Saya tak susah hati sangat. Yang penting skang ni adalah Mia.

Pagi tadi husband yang hantar. Traffic takdalah seteruk sebelum ni. Dalam 20 minit dah boleh sampai walaupun sepanjang perjalanan banyak sangat traffic light. Tak dapat bayangkan kalau traffic light rosak. I can say that Ipoh is peaceful place. No hectic.

Kiranya juga ini adalah first company yang saya kerja tidak bekerja pada hari Sabtu. Melainkan kalau ada events, lecturer memang wajib datang. Plus with a better salary walaupun company background lebih kurang sama je sebelum ni.

Cabaran akan datang belum tahu lagi?? Bila tengok part documentation banyak plak yang buat saya sakit mata. Haha manusia cerewet memang macam tu.

First impression I like the way the CEO treat the staffs. Esok lusa belum tahu lagi.

Semoga segalanya dipermudahkan dan saya akan sentiasa berlapang dada untuk menerima apa jua cabaran akan datang.


P/s: Baru 1/2 jam dok opis dah rindu Mia. Lagi 3 jam. Haishh cepatla balik nak peluk Mia....




0 comments on "Hari Pertama Bekerja di Ipoh"

Disable Right Click