Followers

Thursday, April 10, 2014

Cabaran Ibu Moden Sediakan Solid Food





Photo: Muka budak yg ceria lps dpt mkn puree apple + pear...sedap sgt la tu...



Bila anak dah boleh makan asik nak cerita pasal anak je.
Al maklum susah jugak jadi ibu yang terlalu obses dengan anak.
Sayalah orangnya tu.

Tengoklah gambar di atas,
Betapa happy-nya Mia lepas makan puree apple + pear.

Minggu depan dah start kerja maka gigih siapkan stok puree dalam freezer andai kata takut takda masa nanti nak sediakan puree untuk Mia.
Setakat ni saya dah try potato, carrot, papaya, sweet potato, apple and pear.
Mia kurang minat rasa papaya tapi habis jugak makan.
Tapi tak selaju makanan yang lain.

Lepas ni nak try cauliflower + potato plak.
Apa reaksi dia..
Nak bagi bubur nasi tunggulah Mia sampai 7 bulan,
Takut sembelit nanti.

Bila saya sibuk buat puree untuk Mia kat rumah,
Macam-macam komen saya dengar.
Biasalah tu kan...
Takpe ini dinamakan cabaran ibu moden..
=p

Yang penting anak happy dan sihat. 
Ibu pun bertambah happy.




0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, April 10, 2014

Cabaran Ibu Moden Sediakan Solid Food






Photo: Muka budak yg ceria lps dpt mkn puree apple + pear...sedap sgt la tu...



Bila anak dah boleh makan asik nak cerita pasal anak je.
Al maklum susah jugak jadi ibu yang terlalu obses dengan anak.
Sayalah orangnya tu.

Tengoklah gambar di atas,
Betapa happy-nya Mia lepas makan puree apple + pear.

Minggu depan dah start kerja maka gigih siapkan stok puree dalam freezer andai kata takut takda masa nanti nak sediakan puree untuk Mia.
Setakat ni saya dah try potato, carrot, papaya, sweet potato, apple and pear.
Mia kurang minat rasa papaya tapi habis jugak makan.
Tapi tak selaju makanan yang lain.

Lepas ni nak try cauliflower + potato plak.
Apa reaksi dia..
Nak bagi bubur nasi tunggulah Mia sampai 7 bulan,
Takut sembelit nanti.

Bila saya sibuk buat puree untuk Mia kat rumah,
Macam-macam komen saya dengar.
Biasalah tu kan...
Takpe ini dinamakan cabaran ibu moden..
=p

Yang penting anak happy dan sihat. 
Ibu pun bertambah happy.




0 comments on "Cabaran Ibu Moden Sediakan Solid Food"

Disable Right Click