Followers

Thursday, April 17, 2014

Mia Kuning Sebab Kurang Makan Karbohidrat?



Esok last day kerja untuk minggu ni.
Setakat ini ok saya bole get along dengan rakan kerja yang baru.
Kerja pun saya dah boleh pick up sikit-sikit.
Cuma malas nak buat kerja sangat sebab kelas lambat lagi nak start.
So datang kerja buat apa??
=p
Mengucap pangang.
Tak baik. Kene jugak buat kerja.

Kat sini cara kerja tak banyak beza dengan company sebelum-sebelum ni.
So bole adapt rasanya.
Malas nak pikir negatif sangat.
Apa yang di depan mata kita harungi saja.

Semalam Mia pergi check up.
Nenek yang bawa.
Untuk bulan ni sebab ibu baru sangat masuk kerja.
Everything normal kecuali nurse cakap Mia ada jaundis sikit sebab kurang makan karbo.
Maka nurse suggest bagi Mia makan bubur nasi.
Curious jugak sebab bukan ibu yang bercakap dengan nurse.
Mahu google.

Terkesan dengan cerita mak semalam.
Ada baby 7 bulan badan dia memang montel habis.
Off course la Mia kalah.
Mak tanya bagi makan apa??
Mak dia bagi makan nasi dengan gulai taucu hari-hari.
Saya melopong dengar.
Gulai taucu ok...
Entah tu sebab anak dia sihat kot.
Mia je yang kurus.
Ibu kedekut bagi makan sedap-sedap.
=p

And dia tanya mak, Mia makan apa?
Mak jawab Mia makan puri buah dengan sayur je.
Dia buat muka pelik je.
Ok fine. Hihi.

Masih ramai ibu yang tak ambil tahu tentang pemakanan anak-anak mereka.
Nak salahkan siapa??
Ke saya yang terlalu OBSES dengan anak???










0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, April 17, 2014

Mia Kuning Sebab Kurang Makan Karbohidrat?




Esok last day kerja untuk minggu ni.
Setakat ini ok saya bole get along dengan rakan kerja yang baru.
Kerja pun saya dah boleh pick up sikit-sikit.
Cuma malas nak buat kerja sangat sebab kelas lambat lagi nak start.
So datang kerja buat apa??
=p
Mengucap pangang.
Tak baik. Kene jugak buat kerja.

Kat sini cara kerja tak banyak beza dengan company sebelum-sebelum ni.
So bole adapt rasanya.
Malas nak pikir negatif sangat.
Apa yang di depan mata kita harungi saja.

Semalam Mia pergi check up.
Nenek yang bawa.
Untuk bulan ni sebab ibu baru sangat masuk kerja.
Everything normal kecuali nurse cakap Mia ada jaundis sikit sebab kurang makan karbo.
Maka nurse suggest bagi Mia makan bubur nasi.
Curious jugak sebab bukan ibu yang bercakap dengan nurse.
Mahu google.

Terkesan dengan cerita mak semalam.
Ada baby 7 bulan badan dia memang montel habis.
Off course la Mia kalah.
Mak tanya bagi makan apa??
Mak dia bagi makan nasi dengan gulai taucu hari-hari.
Saya melopong dengar.
Gulai taucu ok...
Entah tu sebab anak dia sihat kot.
Mia je yang kurus.
Ibu kedekut bagi makan sedap-sedap.
=p

And dia tanya mak, Mia makan apa?
Mak jawab Mia makan puri buah dengan sayur je.
Dia buat muka pelik je.
Ok fine. Hihi.

Masih ramai ibu yang tak ambil tahu tentang pemakanan anak-anak mereka.
Nak salahkan siapa??
Ke saya yang terlalu OBSES dengan anak???










0 comments on "Mia Kuning Sebab Kurang Makan Karbohidrat?"

Disable Right Click