Followers

Thursday, January 23, 2014

Moral of The Story: Isteri Kene Rajin Masak


Ini adalah entry yang basi yang dah berlaku beberapa minggu yang lepas,
Haritu ada selection for MySkill Competition for young chef,
Saya saja suka-suka join walaupun forte saya bukanlah practical class,
Tapi disebabkan minat memasak, bila dah jadi isteri and mak-mak ni automatik akan suka memasak walaupun dulu saya paling benci tolong mak masak kat rumah.

So pada sebelah pagi ada Test. Siap ada test bagai. Saya layankan aje sebab dah biasa mengajar students. Knowledge tu still bermain-main dalam kepala otak walaupun ada beberapa soalan yang kantoi. Nasib baik berkat suka tengok channel AFC dengan Food Network, tahulah jugak term-term dalam bidang Culinary.

Then kami ditugaskan untuk buat four courses. Appetizer, soup, main course and dessert. Requirement dia takdalah specific untuk buat western food. Tapi saya lebih senang dengan western food. Ala menu simple je. Kata saja suka-suka kan. Bukan niat nak masuk pertandingan pun sebenarnya....tambahan rindu nak masuk kitchen and masak-masak dengan students.




Yang ni adalah appetizer "orang nak kerja senang"
Prawn salad served with mustard dressing.




Main course
Crusted Lamb of Rack served with Rosemary Sauce, Mashed Potato and Assorted Vegetable



Soup: Cream of Celery
Dessert: Pineapple Upside Down served with Brown Sugar Sauce





So hasil dari menu di atas saya dah kene bahan dengan husband kat facebook.
Selamba husband kenekan saya cakap selalu tengok gambar je tak pernah pun nak buat kat rumah.
Apakah maksudnya??
Huhu


So skang ni saya berhutang dengan husband nak masak lamb rack untuk beliau.
Nampak nau jarang masak kat rumah kan...







0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, January 23, 2014

Moral of The Story: Isteri Kene Rajin Masak



Ini adalah entry yang basi yang dah berlaku beberapa minggu yang lepas,
Haritu ada selection for MySkill Competition for young chef,
Saya saja suka-suka join walaupun forte saya bukanlah practical class,
Tapi disebabkan minat memasak, bila dah jadi isteri and mak-mak ni automatik akan suka memasak walaupun dulu saya paling benci tolong mak masak kat rumah.

So pada sebelah pagi ada Test. Siap ada test bagai. Saya layankan aje sebab dah biasa mengajar students. Knowledge tu still bermain-main dalam kepala otak walaupun ada beberapa soalan yang kantoi. Nasib baik berkat suka tengok channel AFC dengan Food Network, tahulah jugak term-term dalam bidang Culinary.

Then kami ditugaskan untuk buat four courses. Appetizer, soup, main course and dessert. Requirement dia takdalah specific untuk buat western food. Tapi saya lebih senang dengan western food. Ala menu simple je. Kata saja suka-suka kan. Bukan niat nak masuk pertandingan pun sebenarnya....tambahan rindu nak masuk kitchen and masak-masak dengan students.




Yang ni adalah appetizer "orang nak kerja senang"
Prawn salad served with mustard dressing.




Main course
Crusted Lamb of Rack served with Rosemary Sauce, Mashed Potato and Assorted Vegetable



Soup: Cream of Celery
Dessert: Pineapple Upside Down served with Brown Sugar Sauce





So hasil dari menu di atas saya dah kene bahan dengan husband kat facebook.
Selamba husband kenekan saya cakap selalu tengok gambar je tak pernah pun nak buat kat rumah.
Apakah maksudnya??
Huhu


So skang ni saya berhutang dengan husband nak masak lamb rack untuk beliau.
Nampak nau jarang masak kat rumah kan...







0 comments on "Moral of The Story: Isteri Kene Rajin Masak"

Disable Right Click