Followers

Monday, January 13, 2014

Mia Nak Dapat Adik??


Salam dan hello,

Tajuk entry tidak menahan dan mengundang kontroversi. Itu hanya fantasi belum lagi realiti.

Alkisahnya Cik P sudah menjengak selepas 3 bulan bersalinkan Mia. Agak terkejut juga sebab rasa macam datang awal memandangkan orang selalu cakap kalau fully breastfeed baby Cik P akan datang lambat and tak stabil. So saya jadi nervous dengan tiba-tiba, adakah ia akan menganggu gugat production susu sebab niat di hati memang nak bagi Mia susu badan sampai 2 tahun.

Saya bagitau husband saya dah period. And siap bagitau lagi nasib baik kita tak "tutt" kan, kalau tak mesti Mia dapat adik. Maafkan saya tercerita kisah dalam kelambu pula. 

Then saya sangat terkejut dengan kenyataan balas husband. "Biarlah Mia dapat adik, abang nak anak lagi." OMG rasa nak pengsan dengar. Memanglah nak anak tapi bukan dalam masa terdekat ni. Mia baru 3 bulan. Alahai...tak puas nak manjakan dia lagi.

At negative side, saya fikir takut period menganggu production susu. But the other side, I thought kalau dah period mungkin lagi senang nak merancang kot. Ke macam mana?? Ntah...

Kalau sebelum ni tak kisah nak on bebila tapi but now kene pandai timing sendiri. Mungkin agak lucah entry saya kali ini. Tapi ini adalah perkara yang bermain-main dalam kepala otak skang.

Eh apa yang paling penting skang ni adalah production susu. Penting sangat supaya bekalan untuk Mia sentiasa mencukupi. So skang ni dah try ESP Shaklee sebagai milk booster.

Moga-moga hormon ni tidak menganggu hormon pengeluaran susu. 
Risaunya...




1 Kata-Kata Inspirasi:

Mimin said...

Doktor ckp kalo nak merancang dengan bf kne make sure jarak menyusu or pam xlebe 4jam. I baru tau and da pernah terlebih 4jam huu.

Monday, January 13, 2014

Mia Nak Dapat Adik??



Salam dan hello,

Tajuk entry tidak menahan dan mengundang kontroversi. Itu hanya fantasi belum lagi realiti.

Alkisahnya Cik P sudah menjengak selepas 3 bulan bersalinkan Mia. Agak terkejut juga sebab rasa macam datang awal memandangkan orang selalu cakap kalau fully breastfeed baby Cik P akan datang lambat and tak stabil. So saya jadi nervous dengan tiba-tiba, adakah ia akan menganggu gugat production susu sebab niat di hati memang nak bagi Mia susu badan sampai 2 tahun.

Saya bagitau husband saya dah period. And siap bagitau lagi nasib baik kita tak "tutt" kan, kalau tak mesti Mia dapat adik. Maafkan saya tercerita kisah dalam kelambu pula. 

Then saya sangat terkejut dengan kenyataan balas husband. "Biarlah Mia dapat adik, abang nak anak lagi." OMG rasa nak pengsan dengar. Memanglah nak anak tapi bukan dalam masa terdekat ni. Mia baru 3 bulan. Alahai...tak puas nak manjakan dia lagi.

At negative side, saya fikir takut period menganggu production susu. But the other side, I thought kalau dah period mungkin lagi senang nak merancang kot. Ke macam mana?? Ntah...

Kalau sebelum ni tak kisah nak on bebila tapi but now kene pandai timing sendiri. Mungkin agak lucah entry saya kali ini. Tapi ini adalah perkara yang bermain-main dalam kepala otak skang.

Eh apa yang paling penting skang ni adalah production susu. Penting sangat supaya bekalan untuk Mia sentiasa mencukupi. So skang ni dah try ESP Shaklee sebagai milk booster.

Moga-moga hormon ni tidak menganggu hormon pengeluaran susu. 
Risaunya...




1 comments on "Mia Nak Dapat Adik??"

Mimin on January 13, 2014 at 10:33 PM said...

Doktor ckp kalo nak merancang dengan bf kne make sure jarak menyusu or pam xlebe 4jam. I baru tau and da pernah terlebih 4jam huu.

Disable Right Click