Followers

Thursday, January 30, 2014

Gaya Mia 3 Bulan ++



Bila dah boleh meniarap, bila tido pun nak meniarap.
Ibu layankan aje asalkan Mia bahagia.

Mia memang jenis yang senang tidur waktu malam.
Biasa amik dia lepas balik kerja, sampai rumah confirm dia nak tido.
So ibu senang hati masak and buat kerja rumah sikit-sikit.

Tapi bila dah habis buat kerja rumah semua, ibu plak yang boring.
Mia kalau dah tidur sampai esok pagi pun boleh.
Nak minum susu pun lupa kalau ibu tak kejutkan.
Kita balik kerja nak main dengan dia tapi dia sedap tido.




Lepas bising-bising main sorang-sorang, lepas tu mesti tertidur macam ni. Sampai skang memang tak ajar Mia tido buai. Hasilnya macam ni la. Tiada masalah sangat nak tido sendiri.
Cuma kadang-kadang kalau tak kene gaya, bila mengamuk tak dapat tido sendiri, dia nak kita pangku and dodoikan dengan zikir.



Ni gaya semalam. Skang ni dia dah pandai angkat bontot and tolak-tolak kaki masa meniarap.
Macam ulat beluncas. Ada potensi nak mengengsot cepat ni.
Kadang-kadang tak tahu macam mana dia boleh tergolek dari tilam ke atas karpet.
Bahaya memang tak letak atas katil sendirian. Kalau nak tinggal pun sementara mandi akan letak dalam baby cot dia.




Tiap kali ibu amik and on da way nk sampai rumah mesti tido dalam kereta.
Habit Mia duduk dalam kereta mesti nak tido.
Tengok pemandangan kat luar kejap dah terlelap.
Mia..mia...



Itulah kisah Mia yang boleh dikongsi setakat ini.

Esok balik Ipoh and lusa pergi Penang jumpa budak Alisha.
Confirm la Penang sangat jem masa CNY esok.



P/s: Malas nak edit gambar and letak watermark...








0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, January 30, 2014

Gaya Mia 3 Bulan ++




Bila dah boleh meniarap, bila tido pun nak meniarap.
Ibu layankan aje asalkan Mia bahagia.

Mia memang jenis yang senang tidur waktu malam.
Biasa amik dia lepas balik kerja, sampai rumah confirm dia nak tido.
So ibu senang hati masak and buat kerja rumah sikit-sikit.

Tapi bila dah habis buat kerja rumah semua, ibu plak yang boring.
Mia kalau dah tidur sampai esok pagi pun boleh.
Nak minum susu pun lupa kalau ibu tak kejutkan.
Kita balik kerja nak main dengan dia tapi dia sedap tido.




Lepas bising-bising main sorang-sorang, lepas tu mesti tertidur macam ni. Sampai skang memang tak ajar Mia tido buai. Hasilnya macam ni la. Tiada masalah sangat nak tido sendiri.
Cuma kadang-kadang kalau tak kene gaya, bila mengamuk tak dapat tido sendiri, dia nak kita pangku and dodoikan dengan zikir.



Ni gaya semalam. Skang ni dia dah pandai angkat bontot and tolak-tolak kaki masa meniarap.
Macam ulat beluncas. Ada potensi nak mengengsot cepat ni.
Kadang-kadang tak tahu macam mana dia boleh tergolek dari tilam ke atas karpet.
Bahaya memang tak letak atas katil sendirian. Kalau nak tinggal pun sementara mandi akan letak dalam baby cot dia.




Tiap kali ibu amik and on da way nk sampai rumah mesti tido dalam kereta.
Habit Mia duduk dalam kereta mesti nak tido.
Tengok pemandangan kat luar kejap dah terlelap.
Mia..mia...



Itulah kisah Mia yang boleh dikongsi setakat ini.

Esok balik Ipoh and lusa pergi Penang jumpa budak Alisha.
Confirm la Penang sangat jem masa CNY esok.



P/s: Malas nak edit gambar and letak watermark...








0 comments on "Gaya Mia 3 Bulan ++"

Disable Right Click