Followers

Tuesday, August 27, 2013

Perkembangan Demi Perkembangan







At 32 weeks++ of pregnancy



  • Bila tengok gambar ni rasa macam besarnya perut saya walaupun pada hakikatnya ada lagi preggy mummy yang lebih besar perutnya dari saya.
  • Cuba lihat betapa lebarnya perut saya. Orang cakap kalau perut lebar, anak ..... (sila isi tempat kosong). And buat masa ni saya mengiakan selepas 2 kali scan.
  • Boleh rasa baby kicking kat atas berbanding bawah. Hopefully kepala masih di bawah hingga waktu bersalin.
  • Tak sempat lagi nak pergi jumpa Dr Sukhilmi for monthly checkup. Lepas opis tak sempat sebab klinik tutup 530 pm. Haiii bila la boleh jumpa awak wahai anak...maybe this weekend!
  • Emosi amatlah sensitif baru-baru ni...cepat sangat kecik hati tapi jenis saya pendam and tak tahu nak luahkan pada sesiapa. Takutnya baby keluar nanti cengeng...
  • Baru lepas jumpa dietitian. Menyampah gila bila refer and minta nasihat dari staff KK. Sokmo akan bagi nasihat yang menakutkan and negatif. Bukan nak bagi semangat ke apa. And jumpa dietitian pon just cukup syarat. Kalau google bab pemakanan untuk ibu mengandung lagi banyak info berbanding pegawai dietitian berkenaan. Oh maafkan saya sebab mengumpat anda...
  • Cannot stop makan makanan yang manis-manis! Ouchhh...
  • Dah ready nama awak! Hopefully you will like it!
  • Baby lebih teruja dengar suara walid daripada suara ibu dia...
  • Kuat sangat menendang skang..power btol tendangan awak..smpai ibu terkejut...
  • Harap awak lahir ikut due..and ibu tak sabar nak jumpa awak and awak boleh jadi peneman ibu everywhere, everytime, everyday......



  • P/s: Notes to myself--> (1) God has a perfect timing for everything. You must wait on His timing. (2) Don't rush things. Anything worth having is worth waiting for....

2 Kata-Kata Inspirasi:

Shizan Syafik said...

besarnya perut awk.. hehehe.. takpe, yg ptg sihat ibu n baby kan.. besar ke kecik ke tu sume luaran je

Fardilla Fawzi said...

Huhu nampak macam besar tapi tak besar mana pun...efek kamera je lebey..huhuu

Tuesday, August 27, 2013

Perkembangan Demi Perkembangan








At 32 weeks++ of pregnancy



  • Bila tengok gambar ni rasa macam besarnya perut saya walaupun pada hakikatnya ada lagi preggy mummy yang lebih besar perutnya dari saya.
  • Cuba lihat betapa lebarnya perut saya. Orang cakap kalau perut lebar, anak ..... (sila isi tempat kosong). And buat masa ni saya mengiakan selepas 2 kali scan.
  • Boleh rasa baby kicking kat atas berbanding bawah. Hopefully kepala masih di bawah hingga waktu bersalin.
  • Tak sempat lagi nak pergi jumpa Dr Sukhilmi for monthly checkup. Lepas opis tak sempat sebab klinik tutup 530 pm. Haiii bila la boleh jumpa awak wahai anak...maybe this weekend!
  • Emosi amatlah sensitif baru-baru ni...cepat sangat kecik hati tapi jenis saya pendam and tak tahu nak luahkan pada sesiapa. Takutnya baby keluar nanti cengeng...
  • Baru lepas jumpa dietitian. Menyampah gila bila refer and minta nasihat dari staff KK. Sokmo akan bagi nasihat yang menakutkan and negatif. Bukan nak bagi semangat ke apa. And jumpa dietitian pon just cukup syarat. Kalau google bab pemakanan untuk ibu mengandung lagi banyak info berbanding pegawai dietitian berkenaan. Oh maafkan saya sebab mengumpat anda...
  • Cannot stop makan makanan yang manis-manis! Ouchhh...
  • Dah ready nama awak! Hopefully you will like it!
  • Baby lebih teruja dengar suara walid daripada suara ibu dia...
  • Kuat sangat menendang skang..power btol tendangan awak..smpai ibu terkejut...
  • Harap awak lahir ikut due..and ibu tak sabar nak jumpa awak and awak boleh jadi peneman ibu everywhere, everytime, everyday......



  • P/s: Notes to myself--> (1) God has a perfect timing for everything. You must wait on His timing. (2) Don't rush things. Anything worth having is worth waiting for....

2 comments on "Perkembangan Demi Perkembangan"

Shizan Syafik on August 27, 2013 at 2:40 PM said...

besarnya perut awk.. hehehe.. takpe, yg ptg sihat ibu n baby kan.. besar ke kecik ke tu sume luaran je

Fardilla Fawzi on August 27, 2013 at 4:09 PM said...

Huhu nampak macam besar tapi tak besar mana pun...efek kamera je lebey..huhuu

Disable Right Click