Followers

Tuesday, August 20, 2013

Aidilfitri 2013


Salam dan hello,

2013 adalah tahun kedua kami menyambut Aidilfitri sebagai suami isteri.
Sama seperti tahun lepas, petang raya pertama baru saya balik Ipoh.
Tapi tahun ni berbeza, kami sampai Ipoh 4 pagi sebab bertolak dari rumah mertua (Paroi) pukul 1030 malam.
Puas beraya di Seremban dulu then baru balik Ipoh.
Berapa kali kami berhenti di RnR untuk melelapkan mata.

Tahun ni persiapan raya ala kadar.
Tak berkesempatan lagi nak tempah baju sedondon bersama suami and family yang lain.
Insya Allah raya akan datang jika dipanjangkan umur mahu rancang untuk berpakaian sedondon di pagi raya memandangkan rasa semangat nak menyambut raya bertiga.

Sempat jugak untutk titipkan kenangan bergambar raya 2013.




Bergambar semasa Maghrib lepas Majlis Kenduri Selamat 7 bulan.
Mak kata dia nak buat jugak walaupun menu simple and tetamu yang dijemput pun tak ramai.
Hanya jiran and saudara terdekat sahaja.
Gigih menyiapkan sendiri bihun sup tulang air tangan sendiri.
Mode rajin terlebih.




Raya ke-3.
Bersiap untuk ke Teluk Intan dan Parit beraya ke rumah saudara sebelah mak.





Dengan mak tersayang.
Mak maintain muda.
Mak cakap kalau nak maintain macam dia, kene ikut cara pantang dia.
Baik mak!




Generasi kedua




Sempat jugak bergambar bersama keluarga Ipoh.
Cuma tahun ni takda gambar family sebelah Paroi.
Masing-masing pagi raya beraya rumah mertua dulu.





Last but no least.
Us --> husband, me and cik bunga inside my tummy...



=)




0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, August 20, 2013

Aidilfitri 2013



Salam dan hello,

2013 adalah tahun kedua kami menyambut Aidilfitri sebagai suami isteri.
Sama seperti tahun lepas, petang raya pertama baru saya balik Ipoh.
Tapi tahun ni berbeza, kami sampai Ipoh 4 pagi sebab bertolak dari rumah mertua (Paroi) pukul 1030 malam.
Puas beraya di Seremban dulu then baru balik Ipoh.
Berapa kali kami berhenti di RnR untuk melelapkan mata.

Tahun ni persiapan raya ala kadar.
Tak berkesempatan lagi nak tempah baju sedondon bersama suami and family yang lain.
Insya Allah raya akan datang jika dipanjangkan umur mahu rancang untuk berpakaian sedondon di pagi raya memandangkan rasa semangat nak menyambut raya bertiga.

Sempat jugak untutk titipkan kenangan bergambar raya 2013.




Bergambar semasa Maghrib lepas Majlis Kenduri Selamat 7 bulan.
Mak kata dia nak buat jugak walaupun menu simple and tetamu yang dijemput pun tak ramai.
Hanya jiran and saudara terdekat sahaja.
Gigih menyiapkan sendiri bihun sup tulang air tangan sendiri.
Mode rajin terlebih.




Raya ke-3.
Bersiap untuk ke Teluk Intan dan Parit beraya ke rumah saudara sebelah mak.





Dengan mak tersayang.
Mak maintain muda.
Mak cakap kalau nak maintain macam dia, kene ikut cara pantang dia.
Baik mak!




Generasi kedua




Sempat jugak bergambar bersama keluarga Ipoh.
Cuma tahun ni takda gambar family sebelah Paroi.
Masing-masing pagi raya beraya rumah mertua dulu.





Last but no least.
Us --> husband, me and cik bunga inside my tummy...



=)




0 comments on "Aidilfitri 2013"

Disable Right Click