Followers

Tuesday, August 06, 2013

OMG! Result MGTT Tinggi!



Salam dan hello,

Baru dapat call dari nurse KK Sendayan. Esok kene refer doktor sebab result minum air gula kurang memberangsangkan atau erti kata lain bacaan tinggi! Dikala orang berseronok nak beraya tiba-tiba dapat perkhabaran yang men-cuak-kan. Maka esok kenelah dengar ceramah dari doktor. Hb rendah, suspek kencing manis plak. Sudah jatuh ditimpa tangga.

Dahla last check up nurse cakap ada protein dalam urine. Ni kes sebab kurang minum air masak. Tambahan bulan puasa kan. Bila berbuka off course la air manis yang kita teguk dulu. Air tembikai la, oren twister la, cendol la. Air kosong memang sikit sangat yang kita minum. Lepas tu skang ni memang asik nak makan benda yang manis-manis je. Buah melaka atau orang panggil kuih onde-onde memang feveret nombor satu. Kalau boleh tiap hari nak mintak husband belikan kuih ni. Nikmat bila air gula melaka lalu kat tekak ni. Slurppp....

Maka hasilnya tinggilah bacaan air gula. Nampak gaya kene repeat lagi minum air gula. Arghhhh memang nightmare!!! Haritu minum nyaris nak termuntah. Tapi nasib mampu telan balik. Walaupun suka makan manis tapi bab minum air gula ni saya memang surrender, menyerah diri.

Apa petua nak kembali ke paras normal. Kalau boleh taknak la kene kencing manis. Berat turun. Lainlah kalau berat naik mendadakkan. Haiish la baby..kesian awak. Ibu makan ikut perasaan sangat....harap awak ok kat dalam perut ibu. 



P/s: Meng-google tips turunkan bacaan gula dalam darah.





0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, August 06, 2013

OMG! Result MGTT Tinggi!




Salam dan hello,

Baru dapat call dari nurse KK Sendayan. Esok kene refer doktor sebab result minum air gula kurang memberangsangkan atau erti kata lain bacaan tinggi! Dikala orang berseronok nak beraya tiba-tiba dapat perkhabaran yang men-cuak-kan. Maka esok kenelah dengar ceramah dari doktor. Hb rendah, suspek kencing manis plak. Sudah jatuh ditimpa tangga.

Dahla last check up nurse cakap ada protein dalam urine. Ni kes sebab kurang minum air masak. Tambahan bulan puasa kan. Bila berbuka off course la air manis yang kita teguk dulu. Air tembikai la, oren twister la, cendol la. Air kosong memang sikit sangat yang kita minum. Lepas tu skang ni memang asik nak makan benda yang manis-manis je. Buah melaka atau orang panggil kuih onde-onde memang feveret nombor satu. Kalau boleh tiap hari nak mintak husband belikan kuih ni. Nikmat bila air gula melaka lalu kat tekak ni. Slurppp....

Maka hasilnya tinggilah bacaan air gula. Nampak gaya kene repeat lagi minum air gula. Arghhhh memang nightmare!!! Haritu minum nyaris nak termuntah. Tapi nasib mampu telan balik. Walaupun suka makan manis tapi bab minum air gula ni saya memang surrender, menyerah diri.

Apa petua nak kembali ke paras normal. Kalau boleh taknak la kene kencing manis. Berat turun. Lainlah kalau berat naik mendadakkan. Haiish la baby..kesian awak. Ibu makan ikut perasaan sangat....harap awak ok kat dalam perut ibu. 



P/s: Meng-google tips turunkan bacaan gula dalam darah.





0 comments on "OMG! Result MGTT Tinggi!"

Disable Right Click