Followers

Tuesday, August 20, 2013

Di Kala Ini, Ketika Ini & Waktu Ini



Di kala ini, ketika ini, di waktu ini....


  • Perut kadang-kadang jadi senak sebab baby aktif menendang, mentang-mentang kaki dia dah mencecah tulang rusuk saya skang ni....
  • Cepat lapar dan kalau lapar tak boleh tahan. Bangun pagi 430 am nak pergi toilet boleh rasa perut pedih and berkeroncong sebab lapar. Tapi takkan nak makan pagi-pagi buta tu...
  • Kerap rasa nak terkucil and boleh rasa pundi kencing ditekan-tekan kepala baby. Bila pergi toilet alahai bukan banyak pun hasil buangan. Tak boleh nak tahan kencing dah....
  • Lepas makan mesti rasa nak beri-beri. Mungkin sistem penghadaman dah makin sempit disebabkan pembesaran baby. Bagusla at least takda masalah sembelit.
  • Nak tido dah makin payah. Ke kiri salah..ke kanan salah...telentang salah...baby banyak duduk di sebelah kanan and boleh perasan perut senget di sebelah kanan....
  • Kaki masih belum bengkak tapi nurse cakap dah tambah berisi...kasut sarung pon macam dah ketat je.....
  • Sakit belakang mungkin disebabkan postur badan yang tak betul. Lenguh sebelah kanan je...kalau picit confirm angin keluar...
  • Angin dalam badan pun banyak....
  • Selera makan bertambah! Nak yang manis sokmo!
  • Bila tido kerap mimpi pasal baby...haritu mimpi dapat tengok muka baby, bersalin la apa la...walaupun baca doa banyak kali masa tido mesti nak mimpi jugak...ada suatu hari tu saya dan husband mimpi benda yang sama ---> saya nak bersalin...husband siap menangis sebab touching tengok pengorbanan perempuan melahirkan anak.
  • Yang pasti rasa nervous, mampu ke bersalin normal, masa bile datang sakit nak bersalin...kat opis ke tengah malam ke...macam mana rasa sakit nak bersalin..haishh bersedia ke saya???? Mampu berdoa semoga segalanya dipermudahkan oleh-Nya.



0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, August 20, 2013

Di Kala Ini, Ketika Ini & Waktu Ini




Di kala ini, ketika ini, di waktu ini....


  • Perut kadang-kadang jadi senak sebab baby aktif menendang, mentang-mentang kaki dia dah mencecah tulang rusuk saya skang ni....
  • Cepat lapar dan kalau lapar tak boleh tahan. Bangun pagi 430 am nak pergi toilet boleh rasa perut pedih and berkeroncong sebab lapar. Tapi takkan nak makan pagi-pagi buta tu...
  • Kerap rasa nak terkucil and boleh rasa pundi kencing ditekan-tekan kepala baby. Bila pergi toilet alahai bukan banyak pun hasil buangan. Tak boleh nak tahan kencing dah....
  • Lepas makan mesti rasa nak beri-beri. Mungkin sistem penghadaman dah makin sempit disebabkan pembesaran baby. Bagusla at least takda masalah sembelit.
  • Nak tido dah makin payah. Ke kiri salah..ke kanan salah...telentang salah...baby banyak duduk di sebelah kanan and boleh perasan perut senget di sebelah kanan....
  • Kaki masih belum bengkak tapi nurse cakap dah tambah berisi...kasut sarung pon macam dah ketat je.....
  • Sakit belakang mungkin disebabkan postur badan yang tak betul. Lenguh sebelah kanan je...kalau picit confirm angin keluar...
  • Angin dalam badan pun banyak....
  • Selera makan bertambah! Nak yang manis sokmo!
  • Bila tido kerap mimpi pasal baby...haritu mimpi dapat tengok muka baby, bersalin la apa la...walaupun baca doa banyak kali masa tido mesti nak mimpi jugak...ada suatu hari tu saya dan husband mimpi benda yang sama ---> saya nak bersalin...husband siap menangis sebab touching tengok pengorbanan perempuan melahirkan anak.
  • Yang pasti rasa nervous, mampu ke bersalin normal, masa bile datang sakit nak bersalin...kat opis ke tengah malam ke...macam mana rasa sakit nak bersalin..haishh bersedia ke saya???? Mampu berdoa semoga segalanya dipermudahkan oleh-Nya.



0 comments on "Di Kala Ini, Ketika Ini & Waktu Ini"

Disable Right Click