Followers

Monday, February 13, 2012

Semangat Sungguh Saya Ke Opis!


13 Februari 2012

Harini Monday Blues saya dah mula kerja setelah 2 minggu beristirehat di rumah. Heaven sangat bila melepak kat rumah tanpa pikir bebanan kerja walaupun tahu kerja kat opis ni takdalah seteruk kerja B kat opis.

Pagi ni konon bangun dengan mood yang semangat. Tapi jauh disudut hati merungut kenapalah saya kene kerja arini. Kenapa tak suke pergi opis --> sebab saya terpaksa drive jauh 1 jam 15 minit. Bayangkan keluar rumah 630 pagi lebih kurang and sampai opis tadi pukul 810 pagi. Rasa macam jauhnya perjalanan saya arini. Apa nak buat....dah nasib badan.

Tambahan plak kebiasaanya kalau hari Isnin highway PLUS memang sangat banyak dengan kete tapi trafik masih berjalan lancar sampai la saya tiba di Tol Sg Besi. Sapa pengguna Tol Sg Besi pagi tadi memang tahu la keadaan trafiknya. Macam mangkuk bertingkat-tingkat. Kereta bersusun kalau tak salah saya sampai ke Desa Petaling menuju ke Pusat Bandar!

Tambahan plak pagi tadi AFQ buat hal. Tak bole start plak sebab dah 2 hari tak bawak dia. Terpaksa pakai NCB. NCB banyak telan minyak plus susah nak menyelit! Dikala trafik jem macam tu lebih afdal drive kete kecil molek mcm AFQ...

First tasks kene buat bila masuk opis, of course la marking paper midterm exam. Alhamdullilah dah selesai dalam satu hari. Kelas mak sikit nolks semester ni... =)

Now fokuslah menyiapkan carry marks and fail subjek mungkin dikala nak resign nanti senang kerja sume dah siap. Kaedahnya la...

Tata. Sekian untuk laporan harini.

0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, February 13, 2012

Semangat Sungguh Saya Ke Opis!



13 Februari 2012

Harini Monday Blues saya dah mula kerja setelah 2 minggu beristirehat di rumah. Heaven sangat bila melepak kat rumah tanpa pikir bebanan kerja walaupun tahu kerja kat opis ni takdalah seteruk kerja B kat opis.

Pagi ni konon bangun dengan mood yang semangat. Tapi jauh disudut hati merungut kenapalah saya kene kerja arini. Kenapa tak suke pergi opis --> sebab saya terpaksa drive jauh 1 jam 15 minit. Bayangkan keluar rumah 630 pagi lebih kurang and sampai opis tadi pukul 810 pagi. Rasa macam jauhnya perjalanan saya arini. Apa nak buat....dah nasib badan.

Tambahan plak kebiasaanya kalau hari Isnin highway PLUS memang sangat banyak dengan kete tapi trafik masih berjalan lancar sampai la saya tiba di Tol Sg Besi. Sapa pengguna Tol Sg Besi pagi tadi memang tahu la keadaan trafiknya. Macam mangkuk bertingkat-tingkat. Kereta bersusun kalau tak salah saya sampai ke Desa Petaling menuju ke Pusat Bandar!

Tambahan plak pagi tadi AFQ buat hal. Tak bole start plak sebab dah 2 hari tak bawak dia. Terpaksa pakai NCB. NCB banyak telan minyak plus susah nak menyelit! Dikala trafik jem macam tu lebih afdal drive kete kecil molek mcm AFQ...

First tasks kene buat bila masuk opis, of course la marking paper midterm exam. Alhamdullilah dah selesai dalam satu hari. Kelas mak sikit nolks semester ni... =)

Now fokuslah menyiapkan carry marks and fail subjek mungkin dikala nak resign nanti senang kerja sume dah siap. Kaedahnya la...

Tata. Sekian untuk laporan harini.

0 comments on "Semangat Sungguh Saya Ke Opis!"

Disable Right Click