Followers

Sunday, February 05, 2012

Review Dugaan Takda Rezeki (Part 5)


27 Januari 2012 (Jumaat)


  • Pagi-pagi nurse datang untuk check tekanan darah dan suruh saya mandi dan bersihkan diri. Pagi-pagi jugak masa tu dalam 5 pagi, doktor call nurse untuk tanya condition saya. Serius Dr Sukhilmi memang sangat bagus.
  • Saya diberitahu doktor akan datang check condition saya dalam pukul 9 pagi. Saya siap bersarapan bagai. Makan tu harus untuk tenaga. Kalau tak kene bebel dengan husband. Pagi ni hospital just bagi milo and biskut kering je.
  • Dalam pukul 9 pagi doktor scan perut untuk lihat sisa ketulan darah yang tinggal dalam perut. Masa ni doa je harap takda apa yang tertinggal. 
  • Bila doktor scan kantung dah keluar abis tapi yang tinggal hanya sikit lagi ketulan darah. Doktor bagitau dia akan cuba keluarkan guna teknik sedutan. Kalau tak berjaya kene la buat proses cuci.
  • Saya dan husband diarah untuk menunggu di Wad Bersalin. Doktor datang dan masukkan satu alat. Sakit memang sakit. Rasa senak. Saya mengalirkan air mata untuk tahan kesakitan. Husband usap kepala saya untuk tenangkan saya. Alahai....
  • Tak berjaya untuk keluarkan dan saya perlu jalani proses cuci jugak. Muka dah cuak sebab saya dah dimomokkan dengan proses cuci ni menyakitkan.
  • Saya diberi bius. Nasib baik sekali cucuk dah bole cari urat. Beberapa saat kemudian saya tak sedar apa. Hanyut dan tenggelam tak tahu kemana.

*****

  • Husband bersama saya sepanjang proses cuci walaupon saya langsung tak sedar apa yang berlaku.
  • 2 jam kemudian lebih kurang baru saya tersedar.
  • Masa hampir tersedar tu saya terasa macam ada orang yang bercakap-cakap dengan saya. Saya kenal itu suara B! Dear bacakan kalimah Allah di telinga saya dan usap muka saya untuk kejutkan saya.
  • Bila saya tersedar terus B cium saya berkali-kali. Masa ni saya agak mamai. Tak sedar apa yang berlaku. Saya tanya B...dah selesai ke??? Alhamdullilah Allah masih panjangkan umur saya.....
  • Takda rasa sakit apa pon. Saya masih boleh berjalan walaupun berjalan perlahan. 
  • Petang lepas solat Jumaat saya dah boleh keluar wad. Alhamdullilah...
  • Rupanya proses cuci ni takda sakit seperti yang saya gambarkan. =)


Berakhir sudah review dugaan takda rezeki. Moga-moga lepas ni Allah kurniakan lagi rezeki yang tidak terhingga ini. 

Terima kasih Ya Allah kurniakan saya anugerah yang tidak terhingga ini walaupun sekejap dan suku jalan sahaja.

Lepas ni kene berdoa dan jaga diri dengan lebih baik supaya saya dapat merasai perjalanan yang terindah ini sehingga ke garisan penamat.

=)

4 Kata-Kata Inspirasi:

Liyana said...

bgenang air mate sy bace kisah awk... xpe kuatkan hati k... mane tau lepas ni dpt twins :)

Cempaka Cenderawasih said...

Liyana:

Dah sebulan berlalu...sy dh bole terima dgn redha...

Thanks ye...=)

FRiDA TOUCH said...

harap awk lebih tabah dan kuat... saya telah mengalaminya 2 kali (March 2011 & Jun 2011) dalam masa setahun... Allah lebih menyayanginya... Tempatnya di syurga...

❤ Diyan Idris AidyEmpire ❤ said...

Doktor sukhilmi tu bagus kan..
Lembut je bila bcakap...
Ade je dia punya solution utk kita..
Atcly Dyan dh 2 tahun lebih kawin belum ade rezeki lagi..skrg follow up dgn doc sukhilmi.. Mudaha2 berjaya... Amin...

Sunday, February 05, 2012

Review Dugaan Takda Rezeki (Part 5)



27 Januari 2012 (Jumaat)


  • Pagi-pagi nurse datang untuk check tekanan darah dan suruh saya mandi dan bersihkan diri. Pagi-pagi jugak masa tu dalam 5 pagi, doktor call nurse untuk tanya condition saya. Serius Dr Sukhilmi memang sangat bagus.
  • Saya diberitahu doktor akan datang check condition saya dalam pukul 9 pagi. Saya siap bersarapan bagai. Makan tu harus untuk tenaga. Kalau tak kene bebel dengan husband. Pagi ni hospital just bagi milo and biskut kering je.
  • Dalam pukul 9 pagi doktor scan perut untuk lihat sisa ketulan darah yang tinggal dalam perut. Masa ni doa je harap takda apa yang tertinggal. 
  • Bila doktor scan kantung dah keluar abis tapi yang tinggal hanya sikit lagi ketulan darah. Doktor bagitau dia akan cuba keluarkan guna teknik sedutan. Kalau tak berjaya kene la buat proses cuci.
  • Saya dan husband diarah untuk menunggu di Wad Bersalin. Doktor datang dan masukkan satu alat. Sakit memang sakit. Rasa senak. Saya mengalirkan air mata untuk tahan kesakitan. Husband usap kepala saya untuk tenangkan saya. Alahai....
  • Tak berjaya untuk keluarkan dan saya perlu jalani proses cuci jugak. Muka dah cuak sebab saya dah dimomokkan dengan proses cuci ni menyakitkan.
  • Saya diberi bius. Nasib baik sekali cucuk dah bole cari urat. Beberapa saat kemudian saya tak sedar apa. Hanyut dan tenggelam tak tahu kemana.

*****

  • Husband bersama saya sepanjang proses cuci walaupon saya langsung tak sedar apa yang berlaku.
  • 2 jam kemudian lebih kurang baru saya tersedar.
  • Masa hampir tersedar tu saya terasa macam ada orang yang bercakap-cakap dengan saya. Saya kenal itu suara B! Dear bacakan kalimah Allah di telinga saya dan usap muka saya untuk kejutkan saya.
  • Bila saya tersedar terus B cium saya berkali-kali. Masa ni saya agak mamai. Tak sedar apa yang berlaku. Saya tanya B...dah selesai ke??? Alhamdullilah Allah masih panjangkan umur saya.....
  • Takda rasa sakit apa pon. Saya masih boleh berjalan walaupun berjalan perlahan. 
  • Petang lepas solat Jumaat saya dah boleh keluar wad. Alhamdullilah...
  • Rupanya proses cuci ni takda sakit seperti yang saya gambarkan. =)


Berakhir sudah review dugaan takda rezeki. Moga-moga lepas ni Allah kurniakan lagi rezeki yang tidak terhingga ini. 

Terima kasih Ya Allah kurniakan saya anugerah yang tidak terhingga ini walaupun sekejap dan suku jalan sahaja.

Lepas ni kene berdoa dan jaga diri dengan lebih baik supaya saya dapat merasai perjalanan yang terindah ini sehingga ke garisan penamat.

=)

4 comments on "Review Dugaan Takda Rezeki (Part 5)"

Liyana on March 1, 2012 at 9:29 AM said...

bgenang air mate sy bace kisah awk... xpe kuatkan hati k... mane tau lepas ni dpt twins :)

Cempaka Cenderawasih on March 1, 2012 at 10:04 AM said...

Liyana:

Dah sebulan berlalu...sy dh bole terima dgn redha...

Thanks ye...=)

FRiDA TOUCH on March 21, 2012 at 6:29 PM said...

harap awk lebih tabah dan kuat... saya telah mengalaminya 2 kali (March 2011 & Jun 2011) dalam masa setahun... Allah lebih menyayanginya... Tempatnya di syurga...

❤ Diyan Idris AidyEmpire ❤ on December 10, 2012 at 12:15 PM said...

Doktor sukhilmi tu bagus kan..
Lembut je bila bcakap...
Ade je dia punya solution utk kita..
Atcly Dyan dh 2 tahun lebih kawin belum ade rezeki lagi..skrg follow up dgn doc sukhilmi.. Mudaha2 berjaya... Amin...

Disable Right Click