Followers

Thursday, February 25, 2010

Dinner Sedekad Bersama CICT




Kejadian berlaku pada Jumaat yang lepas bersamaan 19 Februari 2010. Tengoklah anak Kak Ija yang sangat comel di atas. Aktiviti dinner yang biasa and tak mengusik hati sangat. Huhu...

Okla. Got class 130 till 530 pm. Adios~

Wednesday, February 24, 2010

Aiyak

Aiyak perlu menambah dana untuk membayar yuran lg RM450...

Sebab sem nie amik satu subjek lagi. Subjek yg repeat tula.

Cis semakin kurang dana simpanan Cik Dilla. Aiyak.....

Ada sape-sape yang murah hati nak derma sejumlah wang kepada saya...

P/s: UiTM di hatiku....


Tuesday, February 23, 2010

23 Februari 2010

Semalam terasa sangat letih.

Semalam mmg gile melantak. Kat DHC restoran, makan western. Pagi ptg makan kat sana. Bantai 3 ketul lamb. Aku mmg suke gile ngn lamb. Tau akibat kalo makan banyak tapi tersangatla degil. Tak tahan ada depan mata, aku sapu bersih sumenya. (Cara penulisan pon cm hampeh ni)
Balik opis badan mmg lemah gile, lepas je solat Isyak terus tido. Pukul 9 mlm dah tido. Tak buatpape yg berfaedah pon smlm. Apa nk jadi wahai Fardilla. Jangan smpai En Ali emel ko tanya perkembangan research dah la ye. Huhu

Semalam terasa berat kepala otak. Banyak bende pikir. Stress sangat. Huhu tapi arini dah kembali tenang sikit. Cume gimik je tu.

Aku dah buat keputusan tuk postpone present thesis sem depan. Biarla lambat pon asalkan aku tak stress and gumbira senantiasa. Kekangan untuk menyiapkan research proposal yang complete dalam masa 2 minggu. Perghhh malas nak perah otak. So tak dpt la abiskan dalam masa 4 sem. Huhu apakn daya....


Friday, February 19, 2010

Post Simpan

Wah lame gile tak update...

Rabu aritu baru balik ke KL after 4 hari bercuti sempena Chinese New Year. For those yg celebrate, Happy Chinese New Year di ucapkan. Rupanya tahun ni tahun harimau. Huhu baru tau...

Erm nak citer la apa yg berlaku sepanjang ketiadaan aku tuk beberapa ari. Rindu wei nak berblogging. Tapi apakan daya broadband kembali buat hal. Sengal punyer maxis. So tak sabar nak kembalikan zaman berinternet 24 hours. Huhu padan muka ko fardilla!

Hampir sebulan lebih tak balik kg, last balik new year, terasa sangat seronok. Petang Jumaat 530pm after appointment ngn En Ali terus chow balik Ipoh. Dari Shah Alam lebih mudah and pantas sebab bole ikut Guthrie untuk mengelak kesesakan di NKVE menghala ke Sg Buloh. Dengar radio jem teruk sebab ada aksiden. So gunakanlah jalan pintas Lebuhraya Guthrie. Cewah promote nampak. Dapat komisen kerrrr?? Huhu.

Jalan jem tak payah nak ckpla. Sume org berpusu2 balik ke kg halaman masing-masing. Pukul 530 ptg bertolak pukul 9 mlm baru sampai. Pergh lame siot. Kalo ikutkan 2 jam pon bole smpai. Pencapaian yg membanggakan Cik Dilla berjaya mengawal keadaan fobianya drive di waktu malam. Akhirnya selamat sampai di rumah tercinta. Huhu...

Tengahari Rabu dalam pukul 1 tghari baru bertolak dari rumah. Perlu awal sebab membawa pesanan En Azli. Mak aku masakkan tempoyak ikan patin untuk die. So kene bertolak awal. Dalam pukul 4 pm smpai Taman Medan, angkat dulu segala jerambah (loghat perak) yang aku bawak dari umah. Dapur gas, meja dan segala macam mak nenek. Lepas je angkut sume brg tu terus shoot gi Semban. Tak sempat nk singgah ofis En Azli sebab aku lewat smpai. Sampai pon dah abis office hour. So terus ke rumah beliau jela. Lagipon mak aku ada pesan sesuatu untuk diberi pada mak En Azli. Lebih afdal kalo aku bg by hand sendiri kan.

Sampai umah makan nasi dengan tempoyak ikan patin plus beberapa masakan mak En Azli. Pergh nampaknya En Azli sangat berselera sekali. Erm penah ke nampak die takda selera nak makan. Opsss ngutuk tunang sendiri. Haha...Lepak-lepak jap pastu terus minta diri and kami berjalan-jalan membuang masa.

Bla bla bla smpai umah balik dlam 1130 pm. Penat tak payah nak ckpla. Tapi yg best minya kereta ku sangat saving. Bayangkan dari Ipoh ke Seremban 20 ringgit jer. Sngat impressed and terasa semakin syg dengan kancil super power ku.

P/s: Post yang disimpan terlalu lama


Thursday, February 11, 2010

Kemalasan

Aku berjaya mencari peruntukan untuk membayar bil broadband. Huhu...

Tapi yg sakit hati kene caj RM10 sebab aktifkan balik tenet setelah sekian lama di suspend. Erm whatever la...

Tapi tenet lembab cm siput gak. Hampas.

Erm malam ni terasa malas untuk buat ape-ape melainkan bersenang lenang. Selalunya aku akan cube spend masa aku tuk cari idea buat research proposal or buat ape2 yg patut berkaitan dgn study. Waktu malam jela ada masa pon kan. Tapi arini rasa sangat malas and mengantuk. Mood nak balik kg pon semakin terasa. Rindu kat mak, ayah, opah, bip and debab. Angah tak balik kot. Terasa kanak-kanak plak bile ckp gaya mcm nie. Huhu...

Esok ingatkan dapatla bertolak awal sikit after keje. Ari Jumaat aku keje half day, mintak pelepasan awal kuar pukul 2 pm semata mata ada appointment ngn advisor. Bajet En Ali tak jadi jumpa. Erm tadi die emel nak jumpa esok. So harusla stand by dgn methodology nok...Erm tapi tak tau nape malas sangat nie. Ya Allah kuatkanlah semangat hambaMu ini...

By next week seharusnya aku perlu menyiapkan proposal 80%. So aku berada di paras memuaskan bila berjaya menyiapkan 80 percent. Kalo buat last minute mcm taikla jwbnya. Plus ade 2 midterm test after raya cina. Yg open book subjek Toxicology tu tak pela. Bole relaks lagi. Yang paling takut test subjek Dr Salleh. No open book test. Ok fine. So mati kejung la nak baca 4 chapter tu. Sengsaranya. Cepatla berakhir sem ni.

P/s: Jom iron baju pastu tido...

Cakap tak serupa bikin

Letih la mengadap org-org yg menjengkelkan dan menyakitkan hati. Sukati aku la nak meluahkan perasaan marah and geram aku kat sini. Tempat aku, zone aku bukan tempat ko. Ko nak terbace ke apa ke aku dah tak kire. Janji aku dapat lepaskan sakit hati aku kat sini.

Kat opis ada manusia menjengkelkan, balik umah smlm pon terjadi jgk perkara yg menjengkelkan. Apalah masalah ko sebenarnya. Ko sakit kot. Serius aku tak paham dgn perangai ko skg. Ko ingat umah tu rumah tumpangan ah long ke. Ikut sedap kalo rase nak masuk. Aku tau ada sebab ko masuk. Tapi tak bole ke nak sms atau inform aku dulu. Aku kalo bole taknak la jadi mcm budak kecik. Sikit punyer hal nak kecoh. Tapi masalahnya bile kene kat batang hidung ko tau plak panas. Adoiyaa tak pahamla aku.

P/s: Manusia ni pelik kan. Susah nak pikir mcm mana kiter pikir. Cakap tak serupa bikin. Bitau aku secepat mungkin kalo aku berperangai mcm tu ok...

Wednesday, February 10, 2010

Tak aci!!!

Wahhhh Mun Mun aka Murni (opismate and classmate) telah berjaya dpt keje lain.

Sangat tidak aci...

Aku cemburu nok...

Bile turn aku plak...

Huhu..

Takut hasrat tak tercapai

Wah sangat sunyi tanpa broadband di sisi..ni pon menumpang kasih broadband org lain. Mcm ni org miskin takda peruntukan tuk bayar broadband bulan nie. Huhu...

Rindu mau mengarut kat MY ZONE..

Arini mau bercerita mengenai ketakutan yang aku alami jika hasrat tak tercapai. Apa yang aku cube smpaikan ni. Pening sekejap. Stop Fardilla mengarut. Straight to the point jer.

Em apa yg aku risaukan dan cuakkan?

Waaaa aku ade masa lebey kurang sebulan untuk menyiapkan complete research proposal aka berserta telah selesai proses mengedit from En Ali. Sempat ke aku siapkan. Hasrat aku tuk abiskan master ni dalam masa 4 semester aka 2 thn jer. Then aku ble fokus pada perkara lain. Aku lebey suke untuk selesaikan satu2 perkara dulu. Taknak jadi seorang yang tamak haloba sume bende aku nak kan. Aku tak mampu nak buat banyak bende dalam satu masa. Ni pon dah tunggang terbalik. Huhu. Tapi masalahnya skg mampukah aku bertahan menyiapkan research proposal berkenaan.

Isnin aku dah emelkan first draft proposal berkenaan and terima feedback from En Ali. So far ok. Aku agak lemah dari segi nak relatekan setiap perenggan. Erm kene keje keras nie. Tapi tuk kali ni aku lebih paham apa yg aku cuba lakukn berbanding ngn food safety dulu. Yela yg dulu tu just tuk requirement subject je kan. So kali ni aku harus bekerja keras tuk submit then proceed ke presentation aka colloquium. Then barula aku dapat proceed ke stage yg seterusnya. And kalo nasib meyebelahi aku mampu abiskan dalam masa 2 tahun.

Skg ni still ada lagi masalah2 dalaman kat sini. Erm maklumla mulut org tak mampu nak tutup. Lain la mulut tempayan kan. So skg ni harusla aku tabahkan diri dan cekalkan hati utk menghadapi segala-galanya. Mana ada dalam dunia ni yang aman kan. Ada je manusia yang menjengkelkan.

So berbalik kepada ketakutan tadi harap dpt diselesaikan secepat mungkin. So doakanlah ye.

Monday, February 08, 2010

Done

Wah terasa sangat lega apa yg dirancang utk setel arini dah diselesaikan...

  • Gi setel KWSP tuk claim penbayaran yuran-DONE
  • Borang cuti hantar HR -DONE
  • Duplicate kunci -DONE
  • Emel to En Ali draft proposal -DONE


Bagus. Cik Dilla dah buang sikit2 sikap bertangguh die tu.

P/s: Selesai untuk arini. Ada berlambak lagi keje menunggu....

Da~

Tahun Kucing





Mcm biasa arini aku nak upadate aktiviti aku di hari minggu. Takdala best mana mcm org lain. Tapi saje nk update for sumething to remember kn. No dating for last weekend. Sedih...hehe tak perlu sedih2 la. Chill ok.

Sabtu:

Ari Sabtu mcm biasa kelas dari pagi smpai malam tapi malam terasa malas nk pegi. Letih bangat. Erm ketinggalan la aku information berkaitan dgn Literature Review. Yg tak best ari Sabtu kene hantar Food Product Development punyer proposal. Serius mcm taik siapkan proposal yg 40 percent tu. Esok nak antar malam tu baru terhegeh2 nak siapkan. Aku tak puas hati. Nak buat balik bole tak. Huhu...


Ahad:

Macam biasa bangun lambat. Huhu time ni la yg bole bgn lambat. Dalam tengahari Ida aka Khalida Salleh member di Teratai dulu. Kami dipertemukan dalam badan Kokurikulum yg sama iaitu Brass Band. Kalo tak disebabkan band kami tak kenal kot. Sorang dari Fakulti Sains Gunaan and aku dari Fakulti Hotel bla bla. Malas nak taip panjang sangat.
So amik kesempatan hang out bersama Ida and Farisha. Lepak2 ke One Utama. Aku tak tau nak gi sana so time Ida ade ni ajak la diorang. So next time aku nk gi ngn En Azli senang la. Huhu. Lepak Ikano, Ikea then terus balik. Malas nk update pjg2...Huhu

P/s: Lihatla pic di atas...=)

Wednesday, February 03, 2010

Pecaya

Aku pecaya setiap masalah ada jalan penyelesaiannya. Sama ada cepat kite dapat jalan penyelesaian tersebut ataupun lambat.

Bila dpt masalah sume org pasti akan rase gelisah and akan menghadap satu penyakit murung. Tapi apa pon otak ni kene sentiasa ligat berfikir cara untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Aku pecaya juga Allah itu Maha Adil dan tidak akan menguji seseorang itu dengan masalah yg tidak dapat dihadapi olehnya.

Dan skg aku telah berjaya mencari jalan penyelesaian untuk masalah tersebut. Masalah ape? Erm tak payahla nak tau.

Aku baru perasan banyak masalah yg aku hadapi disebabkan oleh sikap aku yg suke bertangguh. Yup itu kelemahan aku yg aku cube untuk atasi. En Azli dah pesan awal2 tapi aku ni amik sikap sambil lewa je kan. So next time tlg la buang sikap bertangguh itu.


Tuesday, February 02, 2010

Mengomel

Tenet tak boleh pakai plak. Tak bayar la katakan. Erm malasnyer nak gi bayar.

Erm weekend yg best bersama En Azli. Kn bgus kalo dok kat Semban. Huhu...

Nape asik aku je dtg Semban? Mesti pikir tak adilkan. Alasan senang sebab aku suke dating kt Semban. Aku rela dtg Semban dari En Azli dtg KL. Bosan dok KL.

Time cuti pon memanjang je sesak. Kete sana sini. Orang sana sini. Runsing pala otak nie. Nak tgk wayang pon kene beratur panjang. Pendek citer semak kepala otak la. So tu sebab aku suke dtg Semban kalo ade kesempatan.

Ahad aritu gi Nilai. Cari tilam. Erm bajet Zai dah angkatla katil besi die tu. Balik umah tgk2 tak angkat lg. Pergh nak taknak kene cabutkan katil die tu letak kat luar. Skg ni keje aku dah bertambah. So aku taknak die dtg umah time aku tgh serabut nak siapkan assignment. Sumenya aku dah letakkan kat luar so senang keje ko. Huhu...

P/s: Baru aku tau En Azli mcm tu. Die mmg tak jiwang tapi die sangat mendamaikan hati nie. So mode skg perasaan cinta yg membuak2....(ok bole muntah skg...huhu)


Thursday, February 25, 2010

Dinner Sedekad Bersama CICT

0 comments



Kejadian berlaku pada Jumaat yang lepas bersamaan 19 Februari 2010. Tengoklah anak Kak Ija yang sangat comel di atas. Aktiviti dinner yang biasa and tak mengusik hati sangat. Huhu...

Okla. Got class 130 till 530 pm. Adios~

Wednesday, February 24, 2010

Aiyak

0 comments
Aiyak perlu menambah dana untuk membayar yuran lg RM450...

Sebab sem nie amik satu subjek lagi. Subjek yg repeat tula.

Cis semakin kurang dana simpanan Cik Dilla. Aiyak.....

Ada sape-sape yang murah hati nak derma sejumlah wang kepada saya...

P/s: UiTM di hatiku....


Tuesday, February 23, 2010

23 Februari 2010

0 comments
Semalam terasa sangat letih.

Semalam mmg gile melantak. Kat DHC restoran, makan western. Pagi ptg makan kat sana. Bantai 3 ketul lamb. Aku mmg suke gile ngn lamb. Tau akibat kalo makan banyak tapi tersangatla degil. Tak tahan ada depan mata, aku sapu bersih sumenya. (Cara penulisan pon cm hampeh ni)
Balik opis badan mmg lemah gile, lepas je solat Isyak terus tido. Pukul 9 mlm dah tido. Tak buatpape yg berfaedah pon smlm. Apa nk jadi wahai Fardilla. Jangan smpai En Ali emel ko tanya perkembangan research dah la ye. Huhu

Semalam terasa berat kepala otak. Banyak bende pikir. Stress sangat. Huhu tapi arini dah kembali tenang sikit. Cume gimik je tu.

Aku dah buat keputusan tuk postpone present thesis sem depan. Biarla lambat pon asalkan aku tak stress and gumbira senantiasa. Kekangan untuk menyiapkan research proposal yang complete dalam masa 2 minggu. Perghhh malas nak perah otak. So tak dpt la abiskan dalam masa 4 sem. Huhu apakn daya....


Friday, February 19, 2010

Post Simpan

0 comments
Wah lame gile tak update...

Rabu aritu baru balik ke KL after 4 hari bercuti sempena Chinese New Year. For those yg celebrate, Happy Chinese New Year di ucapkan. Rupanya tahun ni tahun harimau. Huhu baru tau...

Erm nak citer la apa yg berlaku sepanjang ketiadaan aku tuk beberapa ari. Rindu wei nak berblogging. Tapi apakan daya broadband kembali buat hal. Sengal punyer maxis. So tak sabar nak kembalikan zaman berinternet 24 hours. Huhu padan muka ko fardilla!

Hampir sebulan lebih tak balik kg, last balik new year, terasa sangat seronok. Petang Jumaat 530pm after appointment ngn En Ali terus chow balik Ipoh. Dari Shah Alam lebih mudah and pantas sebab bole ikut Guthrie untuk mengelak kesesakan di NKVE menghala ke Sg Buloh. Dengar radio jem teruk sebab ada aksiden. So gunakanlah jalan pintas Lebuhraya Guthrie. Cewah promote nampak. Dapat komisen kerrrr?? Huhu.

Jalan jem tak payah nak ckpla. Sume org berpusu2 balik ke kg halaman masing-masing. Pukul 530 ptg bertolak pukul 9 mlm baru sampai. Pergh lame siot. Kalo ikutkan 2 jam pon bole smpai. Pencapaian yg membanggakan Cik Dilla berjaya mengawal keadaan fobianya drive di waktu malam. Akhirnya selamat sampai di rumah tercinta. Huhu...

Tengahari Rabu dalam pukul 1 tghari baru bertolak dari rumah. Perlu awal sebab membawa pesanan En Azli. Mak aku masakkan tempoyak ikan patin untuk die. So kene bertolak awal. Dalam pukul 4 pm smpai Taman Medan, angkat dulu segala jerambah (loghat perak) yang aku bawak dari umah. Dapur gas, meja dan segala macam mak nenek. Lepas je angkut sume brg tu terus shoot gi Semban. Tak sempat nk singgah ofis En Azli sebab aku lewat smpai. Sampai pon dah abis office hour. So terus ke rumah beliau jela. Lagipon mak aku ada pesan sesuatu untuk diberi pada mak En Azli. Lebih afdal kalo aku bg by hand sendiri kan.

Sampai umah makan nasi dengan tempoyak ikan patin plus beberapa masakan mak En Azli. Pergh nampaknya En Azli sangat berselera sekali. Erm penah ke nampak die takda selera nak makan. Opsss ngutuk tunang sendiri. Haha...Lepak-lepak jap pastu terus minta diri and kami berjalan-jalan membuang masa.

Bla bla bla smpai umah balik dlam 1130 pm. Penat tak payah nak ckpla. Tapi yg best minya kereta ku sangat saving. Bayangkan dari Ipoh ke Seremban 20 ringgit jer. Sngat impressed and terasa semakin syg dengan kancil super power ku.

P/s: Post yang disimpan terlalu lama


Thursday, February 11, 2010

Kemalasan

0 comments
Aku berjaya mencari peruntukan untuk membayar bil broadband. Huhu...

Tapi yg sakit hati kene caj RM10 sebab aktifkan balik tenet setelah sekian lama di suspend. Erm whatever la...

Tapi tenet lembab cm siput gak. Hampas.

Erm malam ni terasa malas untuk buat ape-ape melainkan bersenang lenang. Selalunya aku akan cube spend masa aku tuk cari idea buat research proposal or buat ape2 yg patut berkaitan dgn study. Waktu malam jela ada masa pon kan. Tapi arini rasa sangat malas and mengantuk. Mood nak balik kg pon semakin terasa. Rindu kat mak, ayah, opah, bip and debab. Angah tak balik kot. Terasa kanak-kanak plak bile ckp gaya mcm nie. Huhu...

Esok ingatkan dapatla bertolak awal sikit after keje. Ari Jumaat aku keje half day, mintak pelepasan awal kuar pukul 2 pm semata mata ada appointment ngn advisor. Bajet En Ali tak jadi jumpa. Erm tadi die emel nak jumpa esok. So harusla stand by dgn methodology nok...Erm tapi tak tau nape malas sangat nie. Ya Allah kuatkanlah semangat hambaMu ini...

By next week seharusnya aku perlu menyiapkan proposal 80%. So aku berada di paras memuaskan bila berjaya menyiapkan 80 percent. Kalo buat last minute mcm taikla jwbnya. Plus ade 2 midterm test after raya cina. Yg open book subjek Toxicology tu tak pela. Bole relaks lagi. Yang paling takut test subjek Dr Salleh. No open book test. Ok fine. So mati kejung la nak baca 4 chapter tu. Sengsaranya. Cepatla berakhir sem ni.

P/s: Jom iron baju pastu tido...

Cakap tak serupa bikin

0 comments
Letih la mengadap org-org yg menjengkelkan dan menyakitkan hati. Sukati aku la nak meluahkan perasaan marah and geram aku kat sini. Tempat aku, zone aku bukan tempat ko. Ko nak terbace ke apa ke aku dah tak kire. Janji aku dapat lepaskan sakit hati aku kat sini.

Kat opis ada manusia menjengkelkan, balik umah smlm pon terjadi jgk perkara yg menjengkelkan. Apalah masalah ko sebenarnya. Ko sakit kot. Serius aku tak paham dgn perangai ko skg. Ko ingat umah tu rumah tumpangan ah long ke. Ikut sedap kalo rase nak masuk. Aku tau ada sebab ko masuk. Tapi tak bole ke nak sms atau inform aku dulu. Aku kalo bole taknak la jadi mcm budak kecik. Sikit punyer hal nak kecoh. Tapi masalahnya bile kene kat batang hidung ko tau plak panas. Adoiyaa tak pahamla aku.

P/s: Manusia ni pelik kan. Susah nak pikir mcm mana kiter pikir. Cakap tak serupa bikin. Bitau aku secepat mungkin kalo aku berperangai mcm tu ok...

Wednesday, February 10, 2010

Tak aci!!!

0 comments
Wahhhh Mun Mun aka Murni (opismate and classmate) telah berjaya dpt keje lain.

Sangat tidak aci...

Aku cemburu nok...

Bile turn aku plak...

Huhu..

Takut hasrat tak tercapai

0 comments
Wah sangat sunyi tanpa broadband di sisi..ni pon menumpang kasih broadband org lain. Mcm ni org miskin takda peruntukan tuk bayar broadband bulan nie. Huhu...

Rindu mau mengarut kat MY ZONE..

Arini mau bercerita mengenai ketakutan yang aku alami jika hasrat tak tercapai. Apa yang aku cube smpaikan ni. Pening sekejap. Stop Fardilla mengarut. Straight to the point jer.

Em apa yg aku risaukan dan cuakkan?

Waaaa aku ade masa lebey kurang sebulan untuk menyiapkan complete research proposal aka berserta telah selesai proses mengedit from En Ali. Sempat ke aku siapkan. Hasrat aku tuk abiskan master ni dalam masa 4 semester aka 2 thn jer. Then aku ble fokus pada perkara lain. Aku lebey suke untuk selesaikan satu2 perkara dulu. Taknak jadi seorang yang tamak haloba sume bende aku nak kan. Aku tak mampu nak buat banyak bende dalam satu masa. Ni pon dah tunggang terbalik. Huhu. Tapi masalahnya skg mampukah aku bertahan menyiapkan research proposal berkenaan.

Isnin aku dah emelkan first draft proposal berkenaan and terima feedback from En Ali. So far ok. Aku agak lemah dari segi nak relatekan setiap perenggan. Erm kene keje keras nie. Tapi tuk kali ni aku lebih paham apa yg aku cuba lakukn berbanding ngn food safety dulu. Yela yg dulu tu just tuk requirement subject je kan. So kali ni aku harus bekerja keras tuk submit then proceed ke presentation aka colloquium. Then barula aku dapat proceed ke stage yg seterusnya. And kalo nasib meyebelahi aku mampu abiskan dalam masa 2 tahun.

Skg ni still ada lagi masalah2 dalaman kat sini. Erm maklumla mulut org tak mampu nak tutup. Lain la mulut tempayan kan. So skg ni harusla aku tabahkan diri dan cekalkan hati utk menghadapi segala-galanya. Mana ada dalam dunia ni yang aman kan. Ada je manusia yang menjengkelkan.

So berbalik kepada ketakutan tadi harap dpt diselesaikan secepat mungkin. So doakanlah ye.

Monday, February 08, 2010

Done

0 comments
Wah terasa sangat lega apa yg dirancang utk setel arini dah diselesaikan...

  • Gi setel KWSP tuk claim penbayaran yuran-DONE
  • Borang cuti hantar HR -DONE
  • Duplicate kunci -DONE
  • Emel to En Ali draft proposal -DONE


Bagus. Cik Dilla dah buang sikit2 sikap bertangguh die tu.

P/s: Selesai untuk arini. Ada berlambak lagi keje menunggu....

Da~

Tahun Kucing

0 comments




Mcm biasa arini aku nak upadate aktiviti aku di hari minggu. Takdala best mana mcm org lain. Tapi saje nk update for sumething to remember kn. No dating for last weekend. Sedih...hehe tak perlu sedih2 la. Chill ok.

Sabtu:

Ari Sabtu mcm biasa kelas dari pagi smpai malam tapi malam terasa malas nk pegi. Letih bangat. Erm ketinggalan la aku information berkaitan dgn Literature Review. Yg tak best ari Sabtu kene hantar Food Product Development punyer proposal. Serius mcm taik siapkan proposal yg 40 percent tu. Esok nak antar malam tu baru terhegeh2 nak siapkan. Aku tak puas hati. Nak buat balik bole tak. Huhu...


Ahad:

Macam biasa bangun lambat. Huhu time ni la yg bole bgn lambat. Dalam tengahari Ida aka Khalida Salleh member di Teratai dulu. Kami dipertemukan dalam badan Kokurikulum yg sama iaitu Brass Band. Kalo tak disebabkan band kami tak kenal kot. Sorang dari Fakulti Sains Gunaan and aku dari Fakulti Hotel bla bla. Malas nak taip panjang sangat.
So amik kesempatan hang out bersama Ida and Farisha. Lepak2 ke One Utama. Aku tak tau nak gi sana so time Ida ade ni ajak la diorang. So next time aku nk gi ngn En Azli senang la. Huhu. Lepak Ikano, Ikea then terus balik. Malas nk update pjg2...Huhu

P/s: Lihatla pic di atas...=)

Wednesday, February 03, 2010

Pecaya

0 comments
Aku pecaya setiap masalah ada jalan penyelesaiannya. Sama ada cepat kite dapat jalan penyelesaian tersebut ataupun lambat.

Bila dpt masalah sume org pasti akan rase gelisah and akan menghadap satu penyakit murung. Tapi apa pon otak ni kene sentiasa ligat berfikir cara untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Aku pecaya juga Allah itu Maha Adil dan tidak akan menguji seseorang itu dengan masalah yg tidak dapat dihadapi olehnya.

Dan skg aku telah berjaya mencari jalan penyelesaian untuk masalah tersebut. Masalah ape? Erm tak payahla nak tau.

Aku baru perasan banyak masalah yg aku hadapi disebabkan oleh sikap aku yg suke bertangguh. Yup itu kelemahan aku yg aku cube untuk atasi. En Azli dah pesan awal2 tapi aku ni amik sikap sambil lewa je kan. So next time tlg la buang sikap bertangguh itu.


Tuesday, February 02, 2010

Mengomel

0 comments
Tenet tak boleh pakai plak. Tak bayar la katakan. Erm malasnyer nak gi bayar.

Erm weekend yg best bersama En Azli. Kn bgus kalo dok kat Semban. Huhu...

Nape asik aku je dtg Semban? Mesti pikir tak adilkan. Alasan senang sebab aku suke dating kt Semban. Aku rela dtg Semban dari En Azli dtg KL. Bosan dok KL.

Time cuti pon memanjang je sesak. Kete sana sini. Orang sana sini. Runsing pala otak nie. Nak tgk wayang pon kene beratur panjang. Pendek citer semak kepala otak la. So tu sebab aku suke dtg Semban kalo ade kesempatan.

Ahad aritu gi Nilai. Cari tilam. Erm bajet Zai dah angkatla katil besi die tu. Balik umah tgk2 tak angkat lg. Pergh nak taknak kene cabutkan katil die tu letak kat luar. Skg ni keje aku dah bertambah. So aku taknak die dtg umah time aku tgh serabut nak siapkan assignment. Sumenya aku dah letakkan kat luar so senang keje ko. Huhu...

P/s: Baru aku tau En Azli mcm tu. Die mmg tak jiwang tapi die sangat mendamaikan hati nie. So mode skg perasaan cinta yg membuak2....(ok bole muntah skg...huhu)


Disable Right Click