Followers

Wednesday, February 10, 2010

Takut hasrat tak tercapai

Wah sangat sunyi tanpa broadband di sisi..ni pon menumpang kasih broadband org lain. Mcm ni org miskin takda peruntukan tuk bayar broadband bulan nie. Huhu...

Rindu mau mengarut kat MY ZONE..

Arini mau bercerita mengenai ketakutan yang aku alami jika hasrat tak tercapai. Apa yang aku cube smpaikan ni. Pening sekejap. Stop Fardilla mengarut. Straight to the point jer.

Em apa yg aku risaukan dan cuakkan?

Waaaa aku ade masa lebey kurang sebulan untuk menyiapkan complete research proposal aka berserta telah selesai proses mengedit from En Ali. Sempat ke aku siapkan. Hasrat aku tuk abiskan master ni dalam masa 4 semester aka 2 thn jer. Then aku ble fokus pada perkara lain. Aku lebey suke untuk selesaikan satu2 perkara dulu. Taknak jadi seorang yang tamak haloba sume bende aku nak kan. Aku tak mampu nak buat banyak bende dalam satu masa. Ni pon dah tunggang terbalik. Huhu. Tapi masalahnya skg mampukah aku bertahan menyiapkan research proposal berkenaan.

Isnin aku dah emelkan first draft proposal berkenaan and terima feedback from En Ali. So far ok. Aku agak lemah dari segi nak relatekan setiap perenggan. Erm kene keje keras nie. Tapi tuk kali ni aku lebih paham apa yg aku cuba lakukn berbanding ngn food safety dulu. Yela yg dulu tu just tuk requirement subject je kan. So kali ni aku harus bekerja keras tuk submit then proceed ke presentation aka colloquium. Then barula aku dapat proceed ke stage yg seterusnya. And kalo nasib meyebelahi aku mampu abiskan dalam masa 2 tahun.

Skg ni still ada lagi masalah2 dalaman kat sini. Erm maklumla mulut org tak mampu nak tutup. Lain la mulut tempayan kan. So skg ni harusla aku tabahkan diri dan cekalkan hati utk menghadapi segala-galanya. Mana ada dalam dunia ni yang aman kan. Ada je manusia yang menjengkelkan.

So berbalik kepada ketakutan tadi harap dpt diselesaikan secepat mungkin. So doakanlah ye.

0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, February 10, 2010

Takut hasrat tak tercapai


Wah sangat sunyi tanpa broadband di sisi..ni pon menumpang kasih broadband org lain. Mcm ni org miskin takda peruntukan tuk bayar broadband bulan nie. Huhu...

Rindu mau mengarut kat MY ZONE..

Arini mau bercerita mengenai ketakutan yang aku alami jika hasrat tak tercapai. Apa yang aku cube smpaikan ni. Pening sekejap. Stop Fardilla mengarut. Straight to the point jer.

Em apa yg aku risaukan dan cuakkan?

Waaaa aku ade masa lebey kurang sebulan untuk menyiapkan complete research proposal aka berserta telah selesai proses mengedit from En Ali. Sempat ke aku siapkan. Hasrat aku tuk abiskan master ni dalam masa 4 semester aka 2 thn jer. Then aku ble fokus pada perkara lain. Aku lebey suke untuk selesaikan satu2 perkara dulu. Taknak jadi seorang yang tamak haloba sume bende aku nak kan. Aku tak mampu nak buat banyak bende dalam satu masa. Ni pon dah tunggang terbalik. Huhu. Tapi masalahnya skg mampukah aku bertahan menyiapkan research proposal berkenaan.

Isnin aku dah emelkan first draft proposal berkenaan and terima feedback from En Ali. So far ok. Aku agak lemah dari segi nak relatekan setiap perenggan. Erm kene keje keras nie. Tapi tuk kali ni aku lebih paham apa yg aku cuba lakukn berbanding ngn food safety dulu. Yela yg dulu tu just tuk requirement subject je kan. So kali ni aku harus bekerja keras tuk submit then proceed ke presentation aka colloquium. Then barula aku dapat proceed ke stage yg seterusnya. And kalo nasib meyebelahi aku mampu abiskan dalam masa 2 tahun.

Skg ni still ada lagi masalah2 dalaman kat sini. Erm maklumla mulut org tak mampu nak tutup. Lain la mulut tempayan kan. So skg ni harusla aku tabahkan diri dan cekalkan hati utk menghadapi segala-galanya. Mana ada dalam dunia ni yang aman kan. Ada je manusia yang menjengkelkan.

So berbalik kepada ketakutan tadi harap dpt diselesaikan secepat mungkin. So doakanlah ye.

0 comments on "Takut hasrat tak tercapai"

Disable Right Click