Followers

Friday, February 19, 2010

Post Simpan

Wah lame gile tak update...

Rabu aritu baru balik ke KL after 4 hari bercuti sempena Chinese New Year. For those yg celebrate, Happy Chinese New Year di ucapkan. Rupanya tahun ni tahun harimau. Huhu baru tau...

Erm nak citer la apa yg berlaku sepanjang ketiadaan aku tuk beberapa ari. Rindu wei nak berblogging. Tapi apakan daya broadband kembali buat hal. Sengal punyer maxis. So tak sabar nak kembalikan zaman berinternet 24 hours. Huhu padan muka ko fardilla!

Hampir sebulan lebih tak balik kg, last balik new year, terasa sangat seronok. Petang Jumaat 530pm after appointment ngn En Ali terus chow balik Ipoh. Dari Shah Alam lebih mudah and pantas sebab bole ikut Guthrie untuk mengelak kesesakan di NKVE menghala ke Sg Buloh. Dengar radio jem teruk sebab ada aksiden. So gunakanlah jalan pintas Lebuhraya Guthrie. Cewah promote nampak. Dapat komisen kerrrr?? Huhu.

Jalan jem tak payah nak ckpla. Sume org berpusu2 balik ke kg halaman masing-masing. Pukul 530 ptg bertolak pukul 9 mlm baru sampai. Pergh lame siot. Kalo ikutkan 2 jam pon bole smpai. Pencapaian yg membanggakan Cik Dilla berjaya mengawal keadaan fobianya drive di waktu malam. Akhirnya selamat sampai di rumah tercinta. Huhu...

Tengahari Rabu dalam pukul 1 tghari baru bertolak dari rumah. Perlu awal sebab membawa pesanan En Azli. Mak aku masakkan tempoyak ikan patin untuk die. So kene bertolak awal. Dalam pukul 4 pm smpai Taman Medan, angkat dulu segala jerambah (loghat perak) yang aku bawak dari umah. Dapur gas, meja dan segala macam mak nenek. Lepas je angkut sume brg tu terus shoot gi Semban. Tak sempat nk singgah ofis En Azli sebab aku lewat smpai. Sampai pon dah abis office hour. So terus ke rumah beliau jela. Lagipon mak aku ada pesan sesuatu untuk diberi pada mak En Azli. Lebih afdal kalo aku bg by hand sendiri kan.

Sampai umah makan nasi dengan tempoyak ikan patin plus beberapa masakan mak En Azli. Pergh nampaknya En Azli sangat berselera sekali. Erm penah ke nampak die takda selera nak makan. Opsss ngutuk tunang sendiri. Haha...Lepak-lepak jap pastu terus minta diri and kami berjalan-jalan membuang masa.

Bla bla bla smpai umah balik dlam 1130 pm. Penat tak payah nak ckpla. Tapi yg best minya kereta ku sangat saving. Bayangkan dari Ipoh ke Seremban 20 ringgit jer. Sngat impressed and terasa semakin syg dengan kancil super power ku.

P/s: Post yang disimpan terlalu lama


0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, February 19, 2010

Post Simpan


Wah lame gile tak update...

Rabu aritu baru balik ke KL after 4 hari bercuti sempena Chinese New Year. For those yg celebrate, Happy Chinese New Year di ucapkan. Rupanya tahun ni tahun harimau. Huhu baru tau...

Erm nak citer la apa yg berlaku sepanjang ketiadaan aku tuk beberapa ari. Rindu wei nak berblogging. Tapi apakan daya broadband kembali buat hal. Sengal punyer maxis. So tak sabar nak kembalikan zaman berinternet 24 hours. Huhu padan muka ko fardilla!

Hampir sebulan lebih tak balik kg, last balik new year, terasa sangat seronok. Petang Jumaat 530pm after appointment ngn En Ali terus chow balik Ipoh. Dari Shah Alam lebih mudah and pantas sebab bole ikut Guthrie untuk mengelak kesesakan di NKVE menghala ke Sg Buloh. Dengar radio jem teruk sebab ada aksiden. So gunakanlah jalan pintas Lebuhraya Guthrie. Cewah promote nampak. Dapat komisen kerrrr?? Huhu.

Jalan jem tak payah nak ckpla. Sume org berpusu2 balik ke kg halaman masing-masing. Pukul 530 ptg bertolak pukul 9 mlm baru sampai. Pergh lame siot. Kalo ikutkan 2 jam pon bole smpai. Pencapaian yg membanggakan Cik Dilla berjaya mengawal keadaan fobianya drive di waktu malam. Akhirnya selamat sampai di rumah tercinta. Huhu...

Tengahari Rabu dalam pukul 1 tghari baru bertolak dari rumah. Perlu awal sebab membawa pesanan En Azli. Mak aku masakkan tempoyak ikan patin untuk die. So kene bertolak awal. Dalam pukul 4 pm smpai Taman Medan, angkat dulu segala jerambah (loghat perak) yang aku bawak dari umah. Dapur gas, meja dan segala macam mak nenek. Lepas je angkut sume brg tu terus shoot gi Semban. Tak sempat nk singgah ofis En Azli sebab aku lewat smpai. Sampai pon dah abis office hour. So terus ke rumah beliau jela. Lagipon mak aku ada pesan sesuatu untuk diberi pada mak En Azli. Lebih afdal kalo aku bg by hand sendiri kan.

Sampai umah makan nasi dengan tempoyak ikan patin plus beberapa masakan mak En Azli. Pergh nampaknya En Azli sangat berselera sekali. Erm penah ke nampak die takda selera nak makan. Opsss ngutuk tunang sendiri. Haha...Lepak-lepak jap pastu terus minta diri and kami berjalan-jalan membuang masa.

Bla bla bla smpai umah balik dlam 1130 pm. Penat tak payah nak ckpla. Tapi yg best minya kereta ku sangat saving. Bayangkan dari Ipoh ke Seremban 20 ringgit jer. Sngat impressed and terasa semakin syg dengan kancil super power ku.

P/s: Post yang disimpan terlalu lama


0 comments on "Post Simpan"

Disable Right Click