Followers

Monday, March 18, 2013

Fasa Makan & Mun-Mun



Salam Isnin everybody,

Angin dalam badan semakin teruk. Kadang-kadang tak tahu macam mana nak mengurangkan rasa sakit ketidakselesaan akibat angin. 

Pagi tadi breakfast dengan nasi kerabu. Biasa makan kuih 3 ketul. Tapi harini tukar selera. Dari bangun pagi tadi dah rasa tak selesa sebab angin. Mungkin perut lapar tapi saya tak makan apa-apa melainkan minum air kosong saje.

Lepas makan rasa tak selesa sangat. Rasa nak terkeluar balik. Biasa kalau perasaan nak terkeluar balik tu main-main je. Perasaan je lebih tapi bila pergi toilet takda apa pun yang keluar melainkan angin.

Harini buat pertama kalinya muntah dengan banyak. Habis segala nasi kerabu yang makan pagi tadi. Tapi yang best lepas muntah dengan banyak, badan terus rasa ok. Takda lagi nafas yang tersekat-sekat. =)

Adakah dah start fasa makan dan muntah??




P/s: Macam mana nak memupuk suka minum air masak/kosong??

3 Kata-Kata Inspirasi:

lady butterfly said...

sabar yea dik...trimester pertama mmg cm 2....paling lama 3 bulan....xpe...bykkan berdoa yea...take care!

Fardilla Fawzi said...


Thanks akak...
Ni dah 10 mggu nak masuk 3 bulan...takda tanda2 lagi nak abis simptom...huuuu sabar jela....

Miss Ika said...

Take care dear. Enjoy the moment. I dh nak masuk 8 months still muntah2 lagi. Sobss

Monday, March 18, 2013

Fasa Makan & Mun-Mun




Salam Isnin everybody,

Angin dalam badan semakin teruk. Kadang-kadang tak tahu macam mana nak mengurangkan rasa sakit ketidakselesaan akibat angin. 

Pagi tadi breakfast dengan nasi kerabu. Biasa makan kuih 3 ketul. Tapi harini tukar selera. Dari bangun pagi tadi dah rasa tak selesa sebab angin. Mungkin perut lapar tapi saya tak makan apa-apa melainkan minum air kosong saje.

Lepas makan rasa tak selesa sangat. Rasa nak terkeluar balik. Biasa kalau perasaan nak terkeluar balik tu main-main je. Perasaan je lebih tapi bila pergi toilet takda apa pun yang keluar melainkan angin.

Harini buat pertama kalinya muntah dengan banyak. Habis segala nasi kerabu yang makan pagi tadi. Tapi yang best lepas muntah dengan banyak, badan terus rasa ok. Takda lagi nafas yang tersekat-sekat. =)

Adakah dah start fasa makan dan muntah??




P/s: Macam mana nak memupuk suka minum air masak/kosong??

3 comments on "Fasa Makan & Mun-Mun"

lady butterfly on March 18, 2013 at 10:56 AM said...

sabar yea dik...trimester pertama mmg cm 2....paling lama 3 bulan....xpe...bykkan berdoa yea...take care!

Fardilla Fawzi on March 18, 2013 at 11:04 AM said...


Thanks akak...
Ni dah 10 mggu nak masuk 3 bulan...takda tanda2 lagi nak abis simptom...huuuu sabar jela....

Miss Ika on March 18, 2013 at 1:18 PM said...

Take care dear. Enjoy the moment. I dh nak masuk 8 months still muntah2 lagi. Sobss

Disable Right Click